|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wspomaganie kierownicy |
Autor |
Wiadomość |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 12-04-2006, 15:03 Wspomaganie kierownicy
|
|
|
MSS 1.9 DI-D przebieg 65 kkm - na postoju (przy włączonym silniku ) kręcąc kierownicą prawo-lewo (tak po 1/4 obrotu) słychać pracę wspomagania. Takie jakby mruczenie. Wydaje mi się, że odgłos nasila się po dłuższej jeździe - 200-300 km (akurat jestem po dłuższej trasie).
Jakieś pomysły czemu się przyjrzeć? Coś z tym robić?
Wydaje mi się, że wcześniej tego nie było albo stałem się nadwrażliwy |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
misiek_ [Usunięty]
|
Wysłany: 12-04-2006, 15:11
|
|
|
sprawdz plyn w zbiorniczku od wspomagania.
halasowac moze pompa wspomagania
gdy ostatnio bylem po auto , pompa strasznie halasowala, bo dziala bez plynu (powoli sie zacierala) |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 12-04-2006, 15:11
|
|
|
A jak maskę otworzysz i ktos kręci kierownicą to tez to słyszysz? |
Just think...
. |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 12-04-2006, 15:19
|
|
|
misiek_ napisał/a: | sprawdz plyn w zbiorniczku od wspomagania | Sprawdzałem - płyn jest. Samochód jest krótko (2 m-ce) po przeglądzie więc chyba to sprawdzali
Hubeeert napisał/a: | A jak maskę otworzysz i ktos kręci kierownicą to tez to słyszysz? | Muszę kogoś zapożyczyć ale obawiam się, że klekot diesla może zagłuszać ten dźwięk. Sprawdzę.
[ Dodano: 12-04-2006, 19:20 ]
Hubeeert napisał/a: | A jak maskę otworzysz i ktos kręci kierownicą to tez to słyszysz? | Przy otwartej masce słychać jakby ssanie w pompie. Nie "mruczenie" (jak wewnątrz) tylko wyraźne "ssanie".
Czy ktoś może zrobić mi przysługę i posłuchać w swoim aucie (MSS, Carisma .... zresztą chyba to nie ma znaczenia) czy słychać pracę pompy czy powinna ona działać bezgłośnie |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
|
|