|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Znowu problem :/ |
Autor |
Wiadomość |
Marcin o-ka [Usunięty]
|
Wysłany: 24-04-2008, 14:34 Znowu problem :/
|
|
|
Witam. Mam następujące pytanie co to może być?:
W czasie jazdy trzęsie mi kierownicą ale nie zawsze, czasami przy 90km/h a czasami przy 40km/h w czasie jazdy na "luzie" nic sie nie zmienia cały czas trzęsie a niekiedy w ogóle nie trzęsie ale to na małych odcinkach. Czasami trzęsie tak ze czuje pasażer.
Czasami potrafi tez coś tak jak by tarło coś (chr, chr, chr) jakiś taki dźwięk przy delikatnych skrętach na większej prędkości i tylko przy skręcaniu w jedną stronę w druga tego dźwięku nie ma.
Czy to może być sworzeń wahacza za te rzeczy odpowiedzialny? Jeden jest nowy wymieniałem w zeszłym roku ( może drugi do wymiany?) Tarcze tez są nowe, klocki i zbieżność ok. |
Ostatnio zmieniony przez roch_27 15-05-2008, 23:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
stani78
Mitsumaniak
Auto: Galant E33A 2.0 GLSi 92r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Sie 2006 Posty: 132 Skąd: szczecin
|
Wysłany: 24-04-2008, 14:45 Znowu problem
|
|
|
Witam. Terkotanie może być od przegubu półosiki, co dotrzęsienia sprawdził bym opony oraz felgi. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 24-04-2008, 15:09
|
|
|
Jeśli chodzi o opony to raczej trzęsło by cały czas, a nie na zmianę.
Ja bym sprawdził łapy silnika i skrzyni biegów, bo kiedyś urwała mi się łapa w Peugocie i takie miałem objawy. Oczywiście dodatkowo przeguby i mocowania kolumn amortyzatorów, oraz sworznie. |
|
 |
marek.b [Usunięty]
|
Wysłany: 24-04-2008, 20:30
|
|
|
witam-a może poprostu łożysko |
|
|
|
 |
PatraS [Usunięty]
|
Wysłany: 05-05-2008, 19:31
|
|
|
W ostatnim czasie borykalem sie tez z tym problemem. Okazalo sie ze to przegub, wymieniony i pomoglo a te drgania to poprosto juz zdezelowane gumy wachacza.
Mam nadzieje ze info sie przyda Pozdro |
|
|
|
 |
stefek [Usunięty]
|
Wysłany: 05-05-2008, 23:58 Re: Znowu problem :/
|
|
|
Marcin o-ka napisał/a: | (...)
Czasami potrafi tez cos tak jak by tarlo cos (chr, chr, chr) jakis taki dzwiek przy delikatnych skrętach na wiekszej prędkości i tylko przy skrecaniu w jadna strone w druga tego dzwieku nie ma.(...) |
Ostatnio wymieniałem łożyska kół przednich, ponieważ podczas jazdy powyżej 20km/h strasznie mi huczało (o ile można to tak nazwać). Podczas tej wymiany zwrócona mi została uwaga na sparciale gumki od przegubów (które mam zamiar jak najszybciej wymienić i to radzę sprawdzić każdemu bo gumki tańsze od przegubu ), ale do rzeczy, mechanik podał mi „definicję” padającego/zdechłego przegubu która jest bardzo zbliżona do tego, co napisałeś więc ja bym sprawdził przeguby co zresztą już napisał PatraS
Dodatkowo pozwolę sobie zwrócić uwagę na artykuł (konkretnie to 2 akapit części eksploatacja)
info o przegubach
aha jeszcze jedno w momencie gdy Ci trzęsie autem to może nie palić na jeden gar, warto sprawdzić przewody WN i kopułkę (co prawda piszesz ze tylko czasami drgania występują ale może to być sprawa poluzowanego przewodu) |
|
|
|
 |
Marcin o-ka [Usunięty]
|
Wysłany: 14-05-2008, 11:33
|
|
|
Problem załatwiony
pewnego dnia tak nie wiem czemu dotknąlem felgę i okazało sie ze była tak gorąca ze od razu poparzenie miałem.
Przyczyna klocki cały czas hamowały i stad te wszystkie wibracje.
Wymiana tłoczka + zestaw naprawczy i wszystko ok.
edit by roch_27 błędy ortograficzne
[ Dodano: 20-05-2008, 08:35 ]
pospiech |
Ostatnio zmieniony przez roch_27 15-05-2008, 23:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|