Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
04-05-2008, 01:30
[MSS ALL] [ZAWIESZENIE] Popiskujące amortyzatory??
Autor Wiadomość
Christal
[Usunięty]

Wysłany: 24-04-2008, 20:31   [MSS ALL] [ZAWIESZENIE] Popiskujące amortyzatory??

Rok temu zmieniłem zawieszenie a ostatnio jak jeżdżę po mieście to przy jakichś muldach cała buda wydaje takie irytujące na dłuższą metę popiskiwania z okolicy amortyzatorów. Czy też się z tym spotkaliście i co można z tym zrobić?
Ostatnio zmieniony przez cns80 26-02-2009, 13:13, w całości zmieniany 2 razy  

Jacek Jabłoński
[Usunięty]

Wysłany: 24-04-2008, 22:31   

Z tyłu czy z przodu!

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-04-2008, 09:44   

Gumy w zawieszeniu :D
Tylko
Jacek Jabłoński napisał/a:
Z tyłu czy z przodu!
:?:

Christal
[Usunięty]

Wysłany: 25-04-2008, 13:17   

Hmmm wydaje mi się, iż z każdego po trochu :) Też mi powiedzieli że to gumy ale można to jakimś smarem stałym albo sprayem pokryć, bo naprawdę mam wrażenie czasami przy otwartym oknie jakbym jechał furmanką.

[ Dodano: 04-05-2008, 16:00 ]
Ponawiam pytanie czy ktoś z was miał już kiedyś ten problem i poradził sobie z nim jakoś?? Spryskałem ostatnio CX-80 tym smarującym, no ale już jak zaczynałem to w to nie wierzyłem:) Proszę o pomoc, bo w letnią pogodę przy otwartym oknie jeżdżąc po mieście po kilkunastu minutach nie potrafię zapanować nad swoją irytacją tymi odgłosami :)

andre186
[Usunięty]

Wysłany: 25-05-2008, 18:40   

Do mnie ostatnio też doszły podobne odgłosy popiskiwania (chyba z przodu) tak jakby jakaś guma gdzieś ocierała. Ja jednak jeszcze nie wymieniałem nic w zawieszeniu, a przejechałem 200 tys. km, no i dzieje się tak tylko na początku jazdy. Po przejechaniu ok. 1 km odgłosy milkną więc nadal czekam... :)

daniel_b11 
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1,3 2000r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-08-2010, 20:19   

Jakieś dwa tygodnie temu też zauważyłem coś podobnego w swoim miśku. Samochód przez 8 godzin dzienne stoi na dość dobrze nasłonecznionym parkingu przed miejscem gdzie pracuje. Gdy słoneczko przygrzewa to po wyjściu z pracy przez pierwszych kilkaset metrów niemiłosiernie pitolą jakieś gumowe elementy zawieszenia. Po chwili denerwująca symfonia ustaje. Teraz gdy temperatury spadły i samochód nie stoi już na takiej patelni wszystko wróciło do normy. czy ktoś już rozgryzł ten problem. Gdzie to posmarować ?? :)

Odpowiedz do tematu