|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS ALL] [ZAWIESZENIE] Mruczenie wspomagania ;) |
Autor |
Wiadomość |
kolceros [Usunięty]
|
Wysłany: 13-05-2008, 22:14 [MSS ALL] [ZAWIESZENIE] Mruczenie wspomagania ;)
|
|
|
Wynalazlem nowy dzwiek: mruczenie/popiskiwanie - mysle, ze to wspomaganie- w okolicach lewego przedniego kola i to tylko podczas ruchów kierownica.
Wiem ze jak dziala to musi byc slychac, ale drugiego nie slychac a i tej strony tez ni ebylo slychac. Nie przeszkadza zbytnio, ale nie chcialbym dac sie zaskoczyc czyms powazaniejszym w nieoczekwanym momencie.
Czymacie moze jakies sugestie? |
Ostatnio zmieniony przez cns80 26-02-2009, 13:12, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 13-05-2008, 23:51
|
|
|
kolceros napisał/a: | Czymacie moze jakies sugestie? | Nooo.... Też mi tak pompa wspomagania mruczy gdzieś od stanu licznika 70 kkm. Szczególnie słychac po długiej jeździe przy jakimś parkowaniu, zawracaniu.... Teraz mam 115 kkm - mruczenie bez zmian. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
kolceros [Usunięty]
|
Wysłany: 14-05-2008, 06:13
|
|
|
Widocznie Misiu musi mruczec )
Dzieki za wsparcie duchowe )) |
|
|
|
 |
adamas [Usunięty]
|
Wysłany: 23-05-2008, 14:28 popiskiwanie
|
|
|
Cześć,
u mnie też popiskuje - dźwięk podobny do tarcia gumy o metal. Niezbyt to uciążliwe i słychać tylko przy parkowaniu. W Auto TW powiedzieli, że to uroda układu kierowniczego w tych samochodach i autoryzowanym przez Mitsubishi sposobem wyeliminowania tego dźwięku jest wprowadzenie do przekładni, przy pomocy długiej igły, specjalnego smaru. Pan z Auto TW stwierdził, że operacja dosyć karkołomna bo jak się dobrze tą igłą nie trafi to do rozebrania jest kawał samochodu, więc on zaleca nie ruszać. Z resztą podobno niczym poważniejszym to popiskiwanie nie grozi.
Pozdrawiam,
Adam |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 23-05-2008, 22:37
|
|
|
adamas napisał/a: | u mnie też popiskuje - dźwięk podobny do tarcia gumy o metal. | Mam to samo. Olałem to. Wolę się przejmować tym czy piwo jest wystarczająco zimne a nie takimi drobiazgami. |
|
 |
|
|