|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
ciężka noga |
Autor |
Wiadomość |
Alexander [Usunięty]
|
Wysłany: 10-05-2008, 11:31 ciężka noga
|
|
|
takie mnie naszły ostatnio głupie rozmyślania...
jak się mówi "ciężka noga" to mamy na mysli osobę która lubi depnąć i generalnie szybko jeździ. Ale czy nie zdarzyło wam się kiedyś spotkać z tym określeniem w znaczeniu, że ktoś jeździ nie-ekonomicznie i bez potrzeby wciska pedał w podłogę kiedy to i tak nie ma przełożenia na szybkość?po prostu ktoś komu auto pali zadziwiająco dużo?:) Bo jak byłem młodszy to u mnie to właśnie funkcjonowało w takim znaczeniu i mnie teraz zastanawia czy byłem w tym odosobniony, czy może ktoś jeszcze tak miał/ma |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-05-2008, 12:10
|
|
|
a to się nie przekłada? |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
Alexander [Usunięty]
|
Wysłany: 10-05-2008, 12:49
|
|
|
moim zdaniem nie koniecznie. Przykładowo moja mama wcale nie szaleje, 70km/h przekracza sporadycznie, a spalanie ma większe niż ja pomimo, że lubię szybką i zdecydowaną jazdę. Także to może być kwestia np złego doboru biegu do prędkości, czy inne błedy. Stąd właśnie moje pytanie z czym Wam się kojarzy ciężka noga? |
|
|
|
 |
elili [Usunięty]
|
Wysłany: 10-05-2008, 15:24
|
|
|
Alexander napisał/a: | z czym Wam się kojarzy ciężka noga? |
Ze stylem jazdy kaszlaczkiem: w tym pojeździe spalanie i przyspieszenia takie same; niezależne od nogi. A hamowanie WYMAGAŁO ciężkiej nogi
Dla mnie ten, kto gaz i hamulec tylko do podłogi, to osoba która właśnie przesiadła się z kaszlaczka
Mogła zmienić samochód i dziesięć lat temu ale dalej jest kierowcą na tamtym poziomie. |
|
|
|
 |
|
|