|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] Regulator ciśnienia paliwa - jak sprawdzić? |
Autor |
Wiadomość |
ig_or
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 '01
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Sie 2008 Posty: 301 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 20-11-2010, 23:21 [Cari 1.6] Regulator ciśnienia paliwa - jak sprawdzić?
|
|
|
Pytanie jak w temacie. Od długiego już czasu miewam problemy przy rozruchu silnika po dłuższym postoju. Czy możliwe jest że problemem może być wspomniany regulator? Czy da się go sprawdzić w jakiś prosty sposób? |
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 21-11-2010, 07:59
|
|
|
A może to zaworek w pompce w baku puszcza i paliwo się cofa.
Jakby padł ci regulator to napewno odczuł byś to w pracy silnika i w spalaniu, jeśli ciśnienie byłoby za słabe to auto straciło by moc. |
|
|
|
 |
ig_or
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 '01
Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Sie 2008 Posty: 301 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 21-11-2010, 09:06
|
|
|
A mojej Cari jest w ogóle coś takiego jak zaworek zwrotny paliwa? Z tego co się orientuję to właśnie regulator ma m.in. za zadanie (membrana + sprężynka w środku) powodować aby paliwo się nie cofało do baku oraz było wtryskiwane po właściwym ciśnieniem.
Co do mocy no to faktycznie czasami mam wrażenie że chodzi bardziej mułowato niż np. dzień wcześniej. Spalanie? Też wydaje mi się że za duże - teraz, o tej porze roku ok 11-12L/100 ... |
|
|
 |
|
|