[MSS ALL] SS w "Zakupie kontrolowanym" |
Autor |
Wiadomość |
djandrew [Usunięty]
|
Wysłany: 12-05-2008, 22:41 [MSS ALL] SS w "Zakupie kontrolowanym"
|
|
|
W tym tygodniu w programie "Zakup kontrolowany" w TVN Turbo jest prezentowany MSS 1.8 GDI. Może ktoś noszący się z zamiarem zakupu tego autka znajdzie tam parę odpowiedzi na swoje pytania |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 12-05-2008, 23:20
|
|
|
Pewnie tak jak w porównaniu Carismy z C klasą |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 12-05-2008, 23:27
|
|
|
djandrew napisał/a: | W tym tygodniu w programie "Zakup kontrolowany" w TVN Turbo jest prezentowany MSS 1.8 GDI. Może ktoś noszący się z zamiarem zakupu tego autka znajdzie tam parę odpowiedzi na swoje pytania |
taaa zwlaszcza, ze DiD montowany w space starze czy tez carismie jest " konstrukcja japonska" i ma "105" koni |
|
|
|
 |
Jacho [Usunięty]
|
Wysłany: 13-05-2008, 00:06
|
|
|
Ekhm... ja się do niego przymierzałem, ale jeszcze się waham
A z programu na TVNTurbo niewiele wynika - tyle tylko, że SpaceStar jest "wąski" i dwóch Pudzianów się z przodu nie zmieści
Szkoda, że go nie "wytrzęśli"... ten SS (i Mazda 323) to kolejne już auta od tego samego sprzedawcy, pokazywane w Zakupie kontrolowanym...
J. |
|
|
|
 |
djandrew [Usunięty]
|
Wysłany: 13-05-2008, 00:26
|
|
|
Fakt faktem mogli by trochę zwiększyć wiedzę na temat modelu, silników itd, ale też nie jest to program, w którym samochód jest dokładnie przedstawiany wraz ze specyfikacją techniczną, tylko po bieżnie porównywany z innymi modelami w podobnym przedziale cenowym. Przynajmniej ja tak na to patrzę. Ciężko jest też o każdym samochodzie wiedzieć wszystko.
Mi najbardziej podobało się stwierdzenie, że tak naprawdę nie wiadomo czym jest SS. Za niski na vana, za krótki na kombi |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 13-05-2008, 07:39
|
|
|
djandrew napisał/a: | Fakt faktem mogli by trochę zwiększyć wiedzę na temat modelu, silników itd |
Dla nich pewnie Mitsubishi dalej jest egzotyczna marka o ktorej malo wiedza
Cieszy za to bogata wiedza o autach z za zachodniej granicy
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 13-05-2008, 16:10
|
|
|
Jacho napisał/a: | A z programu na TVNTurbo niewiele wynika - tyle tylko, że SpaceStar jest "wąski" i dwóch Pudzianów się z przodu nie zmieści |
Nie wiem jak to sprawdzali ale zmieściłem się ja 203cm/112kg i kumpel 180cm/130kg. Może nie Pudziany ale mali nie jesteśmy |
Just think...
. |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 13-05-2008, 19:23
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Nie wiem jak to sprawdzali ale zmieściłem się ja 203cm/112kg i kumpel 180cm/130kg. Może nie Pudziany ale mali nie jesteśmy | Nie wiem ile waży Pudzian ale jest .... deko szerszy.
A przy okazji .... Ja bym Pudziana do swojego Spejsa nie wpuścił. Przecież auto wtedy musi krzywo jechać |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 13-05-2008, 20:49
|
|
|
No herezję straszną zapodawał prowadzący - w SS był GDI 1.8 "115 koni" i tak cały program a dopiero w podsumowaniu napisali na planszy że GDI ale 122 konie |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 14-05-2008, 10:20
|
|
|
Choć fakt że w ogólności tego pokazu to jednak chwalili silnik że dobrze ciągnie od dołu, że nie trzeba kręcić, że w trasie mało pali ale jak pociśniesz to mocno idzie i wtedy już normalnie pali więc imho tylko ta wpadka z mocą ich trochę pogrążyła. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
|