Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Hamulce przod eclips GS 2G
Autor Wiadomość
czarnuch23 
Mitsumaniak
Jaszczomp:>

Auto: Outlander 2.0T
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-05-2008, 23:32   Hamulce przod eclips GS 2G

Przymierzam sie do zakupienia zaciskow od cliperka do swojego colta jako ze przy planowanym swapie zabraknie mi moich (kroki kieruje w strone cliperkowych jako ze autko sporo ciezsze a i mocniejsze niz colt )

Szukalem jakichs danych na temat samych tarcz przednich (rozmiary), jak i skutecznosci zestawu hamulcowego w tych misiach...
Niestey na forum jest mnustwo watkow ale zaden nie pomogl mi w rozwianiu moich watpliwosci czy to wystarczy do zatrzymania tonowego autka ktore moze z czasem miec i 200HP

Jakie sa wymiary tarcz w cliperze (w colcie GTi 140HP tarcze maja 256mm - ktos mi mowil ze cliper ma zaledwie 250mm) jak to jest w zyciu...

conti64
[Usunięty]

Wysłany: 20-05-2008, 23:57   

W modelu GS są tarcze o średnicy 256 mm grubości 24 mm na pięć śrub, w modelu GST zaś średnica 276 mm i również grubości 24 mm i na pięć śrub.
Skuteczność hamulców w GST jest lepsza od GS. Ja uważam że w Eclipse hamulce spisują się dobrze.
Pozdrawiam

czarnuch23 
Mitsumaniak

Wysłany: 21-05-2008, 00:32   

czyli hamulce w gs sa taie same jak w colcie GTi... czyli zabraknie mi ich... musze w takim azie poszukac hamulcow od GST :P wieksze tarcze a co do srob.. tu chyba bede dobieral tarcze ale to juz szczegulik...

Dzieki za info :) zaczynam poszukiwania czegos mocniejszego

Sz@kal 
Forumowicz
Młody Mitsumaniak ;)

Auto: Mitsubishi Eclipse 1G GS
Wysłany: 21-05-2008, 08:15   

Albo szukaj od GSXa :P Dwutłoczkowe :D ale pewnie będzie ciężko je zaadoptować :roll:

GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 24-05-2008, 22:42   

conti64 napisał/a:
w modelu GST zaś średnica 276 mm i również grubości 24 mm i na pięć śrub.
GST ma takie same tarcze jak GS :> GSX ma wieksze heble i dwutloczkowe zaciski :> takie jak w 3000gt sl :>czarnuch23, jesli chcesz cos konkretnego to moze z vr4 :> 4 tloczki :twisted: ?

czarnuch23 
Mitsumaniak

Wysłany: 25-05-2008, 12:42   

zostane przy 2 tloczkowych zaciskach z Gala po lifcie 276mm tarczy zapewni mi piekielna sile hamowania teraz tylko musze sprawdzic czy to misie zmiesci :D :D chcialem z VR4 ale hamulce tam sa za wielkie i nie wsadze ich za rzadne skarby do mojego misia :D

Odpowiedz do tematu