Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[E52A 1.8] Sterownik centralnego zamka
Autor Wiadomość
Marek Florek 
Nowy Forumowicz
FMarek

Auto: MITSUBIHI GALANT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-05-2008, 10:34   [E52A 1.8] Sterownik centralnego zamka

Witam serdecznie. Mam prośbę o poradę -mam zamiar kupic i zainstalowac sterownik centralnego zamka do mojego MIsia. Problem w tym że nie bardzo wiem który zakupić -na allegro jest ich do wyboru i koloru. Może Ktoś może mi poradzic jaki zakupić i najlepiej jeszcze jak zamontować.
Pozdrawiam wszystkich z Forum MitsuManiaki.

Konrad30
[Usunięty]

Wysłany: 15-05-2008, 12:17   

Nie bardzo rozumiem - nie masz wogóle centralnego zamka czy chcesz go mieć na pilota - mając w tej chwili tylko na kluvczyk ?

Marek Florek 
Nowy Forumowicz
FMarek

Wysłany: 17-05-2008, 10:03   

Obecnie mam centralny zamek na kluczyk-potrzebuje przerobić na pilota
Pozdrawiam

mitsu_pl 
Forumowicz

Auto: Subaru Forester
Wysłany: 17-05-2008, 10:33   

Najlepiej jakbyś kupił i zamontował w jakimś autoryzowanym warsztacie, bo z takimi z allegro jest później dużo porblemów (np.: z reklamacją), zapłacisz może troche drożej, ale problem masz z głowy. Znam ten ból, bo kumpel miał właśnie takie problemy, a jeżeli chodzi o montaż, to powinny być dokładne instrukcje załączone do sterownika centralnym.
Mitsubishi Galant E88A 2.5 TT

gradio
[Usunięty]

Wysłany: 21-05-2008, 14:50   

Witam serdecznie, też się podpinam pod temat. Tylko wydaje mi się,że sam elektronika nie wystarczy i potrzbny będzie dodatkowy siłownik. Ten w drzwiach od kierowcy działa mechanicznie (kluczyk od zewnątrz, "grzybek" od wewnątrz)Najlepiej niech się wypowiedzą koledzy ,którzy już to przerabiali albo mają sterowanie z pilota .
pozdrawiam

lookas2die4 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 94' 4G93
Wysłany: 05-06-2008, 14:00   

Ja ten temat już przerabiałem. Nie potrzeba dodatkowych siłowników. Musisz kupić sterownik centralnego zamka sterowany z pilota i podpiąć go do sterownika który masz w swoim Galancie. Sterownik znajduje się w konsoli środkowej od strony pasażera. Przynajmniej u mnie tak jest :) Ja osobiście kupiłem jeden z najtańszych sterowników na Allegro (60 zł) i śmiga już 2 lata.

gradio
[Usunięty]

Wysłany: 05-06-2008, 15:29   

Dzięki serdezcne kolego, mam tylko pytanko, czy pamiętaszjakie są kolory kabli i czy cetral zamek w naszch miśkach jest sterowany masą (-)czy plusem (+) , niestety nie mam schamatu instalacji elektrycznej. Dzieki za info i pozdrawiam.

lookas2die4 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 94' 4G93
Wysłany: 05-06-2008, 21:01   

Centralny sterowany jest masą (-). Kolorów dokładnie nie pamiętam. Z pomocą miernika dasz sobie radę.

Marek Florek 
Nowy Forumowicz
FMarek

Wysłany: 06-06-2008, 10:01   

Kontynuując temat sterownika to czy montował ktos siłownik do klapy bagaznika i podpiął go pod sterownik centralnego zamka-jeśli tak to czy jest jakiś kabel do podłączenia tego siłownika.
Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu