|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problemy z automatyczna skrzynią |
Autor |
Wiadomość |
baczek1921
Mitsumaniak Bączek
Auto: Galant 2,5 V6 1997
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-08-2008, 21:51 Problemy z automatyczna skrzynią
|
|
|
Witam! Mam problem a mianowicie przy zmianie biegów szarpie autem a gdy skrzynia włączy trzeci bieg zaczyna mrugać na desce rozdzielczej bieg neutralny N. Nie wiem co mam z tym zrobić . mam nadzieje ze to nie jest coś poważnego. Czy ktoś miał podobny problem. proszę o rade. Jeszcze nie wymieniałem oleju w skrzyni chodź już go mam trzy miechy. |
|
|
|
 |
Mixer
Nowy Forumowicz
Auto: Galant Kombi `97 2,5V6
|
Wysłany: 09-09-2008, 11:37
|
|
|
Z tego co wiem to olej trzeba wymienić. |
_________________ 三菱ギャランは、最高の |
|
|
|
 |
os12
Mitsumaniak Andrzej
Auto: Galant EA5W 2,5V6 kombi aut
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 23 Cze 2008 Posty: 281 Skąd: Bielsko-Biała/Andrychów
|
Wysłany: 09-09-2008, 15:19
|
|
|
do baczek1921
Sprawdz najpierw kolor i poziom oleju w skrzyni biegów NA ZAŁĄCZONYM SILNIKU!!!!
jak otworzysz maskę silnika to stojąc przodem do auta po prawej tronie trochę zasłonięty z białym uchwytem/końcówką z napisem ATF
jak wyjmiesz ten biały bagnet to po 1 przetarciu ponownie załóż i wyjmij i sprawdz kolor/konsystencję/i najważniejsze poziom powinien mieścić miedzy znacznikami na bagnecie a kolor powinien być klarowny miodowy lub czerwony w zależności od tego jakim olejem był zalany i nie może być brązowy jak przepracowanego oleju a ni nie może być śladów po opiłkach metalu bo to oznacza że konwerter uszkodzony
daj znać co zaobserwowałeś
pozdrawiam
Andrzej vel os12 |
|
|
|
 |
|
|