Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kmer
16-10-2009, 18:18
Galant z 99 bez liftu. Co jest grane?
Autor Wiadomość
Bajer
[Usunięty]

Wysłany: 16-05-2008, 22:26   Galant z 99 bez liftu. Co jest grane?

Witam,
Ponieważ wciąż szukam mojego wymarzonego galanta proszę was o kolejną rade. Zdecydowałem już że wyłoże pare złotych więcej i kupie gala z mocniejszymi hamulcami. Czyli jeśli dobrze czytałem takiego wyprodukowanego po wrześniu 1998r. Na bezpieczeństwie nie będę oszczędzać. Fajnie by było jak by był po liftingu ale to przeboleje:) Wypatrzyłem coś takiego:

http://moto.allegro.pl/it...a_tempomat.html

Możecie coś powiedzieć na temat tego autka? Może ktoś już je oglądał? A może ktoś jest z okolic i mógł by rzucić na niego okiem zanim się wybiorę na wycieczkę do Elbląga... Mi nie pasuje to że to rocznik 99 a nie jest po liftingu... Choć wyczytałem gdzieś na forum że zdarzają się takie. Początkowo pomyślałem że jest po dzwonie i ktoś po taniości założył części od starszej wersji. Może mi ktoś powiedzieć jak sprawdzić (o ile sie da) czy powinien być po lifcie czy nie?

Z góry dziękuje za pomoc:)

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-05-2008, 22:41   

Sprzedawa napisał, że to rocznik 98, ale model też w 100% jest 98 (tempomat przedliftowy np.)

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 17-05-2008, 09:16   

Bartek napisał/a:
Sprzedawa napisał, że to rocznik 98, ale model też w 100% jest 98 (tempomat przedliftowy np.)

dokładnie ...99' to zapewne rok pierwszej rejestracji

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

Bajer
[Usunięty]

Wysłany: 17-05-2008, 11:06   

No to by dużo tłumaczyło;) Dzięki za pomoc:) Czyli muszę się dowiedzieć czy ma już nowsze hamulce.... Bo to najważniejsze. A jeśli chodzi o samo auto ma ktoś jakieś uwagi?

[ Dodano: 17-05-2008, 11:08 ]
I jeszcze jedno pytanko... Wiem że to było na pewno poruszane na forum ale może ktoś skrobnąć szybko co było zmienione w liftingu poza tylnymi światłami, przednim zderzakiem i tempomatem??:)

[ Dodano: 17-05-2008, 13:46 ]
Niestety ten z Elbląga już sprzedany:/ Jeden dzień stał:/ Ale znalazłem takiego...

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C5226025

Czytałem gdzieś na forum że w Sport Edition wcześniej montowano mocniejsze hamulce z tarczą 275mm i dwutłoczkowymi zaciskami. Czy to prawda? Jak to sprawdzić?

Setezer
[Usunięty]

Wysłany: 17-05-2008, 23:07   

Hehe, znajdujesz dokładnie takie same fury jak ja.

Ten pierwszy Galant od Zyklona - gość ZAWSZE pisze, że model X+1, gdzie X to rok produkcji. Nieważne czy to prawda (a zazwyczaj nie). Taki trik handlarza, chociaż akurat gość tylko zajmuje się wystawianiem aukcji i robieniem zdjęć.

Bajer
[Usunięty]

Wysłany: 17-05-2008, 23:44   

No ale on już sprzedany. Szukam więc dalej:) A może wie ktoś jakie kokpity były w SE przed liftem? Czy zdarzały sie drewniane? Bo jutro jadę oglądać tego:

http://moto.allegro.pl/it...i_idealny_.html

I niestety nie wiem jak ustalić czy to wersja SE. Sprzedający nie wie... Z tego co czytałem na forum to niby tak. Ale zderzak mógł wymienić po biciu. Widzę że ma progi w kolorze nadwozia. Ale czy tego nie można sobie samemu pomalować? Jak laik jak ja ma poznać czy to SE??:/

Proszę, naprawde, pomóżcie:/

sampler 
Forumowicz

Auto: Citroen C5 X7 2.2 HDI
Wysłany: 18-05-2008, 10:23   

SE ma tapicerke w kwadraciki oraz karbonowa lub srebrna okleine kokpitu. Nizsze zawieszenie no i tarcze 275. To co jest na zdjeciu to zwykly gal sprzed liftu z innym zderzakiem i prysnietymi listwami.
GALANT AVANCE EA5A'03 2.5 V6 24V
Xsara 1.4i

SĄ:
CITROEN C5 X7 2.2 HDI
Peugeot 308 2.0 HDI

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 19-05-2008, 12:04   

sampler napisał/a:
Nizsze zawieszenie

nie ma reguły ... ja mam nieobniżone :) ...całe szczęście :)

sampler napisał/a:
tarcze 275

jeśli był produkowany po X98

sampler napisał/a:
To co jest na zdjeciu to zwykly gal sprzed liftu z innym zderzakiem i prysnietymi listwami.

też mi się wydaje, że od SE to tutaj tylko jest zderzak ...ale najpewniej sprawdzić to po nr VIN

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi