Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy kobiety płacą mandaty?
Autor Wiadomość
pat 79
[Usunięty]

Wysłany: 19-05-2008, 16:35   Czy kobiety płacą mandaty?

Tak sie zastanawiam czy nam kobietom uchodzi duzo na sucho. Jedna znajoma parkuje notorycznie na zakazie i nigdy nie zaplacila ani grosza mandatu, inna sie szczyci ze w zyciu nie zaplacila mandatu bo potrafi rozmawiac z "panami policjantami". Ja dotychczas uwazalam ze nie potrafilabym ściemniac i w zyciu za zadne pieniadze nie ponizylabym sie do flirtu w celu ublagania policji. ale ostatnio przekonalam sie ze mandaty sie mnie nie imaja. no bo jestem kobieta.... gdyby to byl moj maz to zaplacil by: 200 za przekroczenie, 100 za brak dowodu rejestracyjnego i pewnikiem odholowali by mu Pajerke. ja sie nawet nie wysilalam a skonczylo sie na pouczeniu. hmm ciekawe czy jakby kobieta policjant stala z radarem to czy by mi sie upieklo. a czy wam tez sie zdarzylo ze ze wzgledu na plec nie placicie mandatow?

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-05-2008, 16:45   

Przyjęłam pare razy mandaty od p policjantów , ale zawsze z dolnej półki :wink: . Gdybym trafiła na naszą płeć to czuję że wyniósłby max. :shock:
Renata
EA5W

Paweł_BB 
Mitsumaniak
01657/KMM

Auto: Evo VIII 4T375
Wysłany: 11-04-2009, 21:23   

Może jakieś newsy w tym temacie?

Monia 
Mitsumaniak
Misiubishi

Auto: CA0 GLI 94 1.3
Wysłany: 16-04-2009, 22:22   

Niestety i mi się dostało po kieszeni za prędkość :p
6pkt - 200zł :(

=> 01055/KMM <=

vendetta 
Mitsumaniak
Agata

Auto: Ibiza Cupra 6L
Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 17-04-2009, 07:39   

Hmm ja mam prawko od 1998 jeżdżę od 8 lat regularnie (czyt. codziennie) i jeszcze nigdy nie zapłaciłam :) Kilka razy dostałam pouczenie :twisted:
był Colt CJ0 2009-2011

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 19-04-2009, 08:43   

E tam. Ja już mam 3 mandaty za prędkość na koncie zawsze to było 100zł. Powinno być 2x po 200 i raz 300zł więc można powiedzieć że z dolnej półki... Raz nawet pan władza (taki starszy) był tak miły że wpisał mi nie zapięte pasy abym miał mniej ptk... Nie sądzę żeby kobietom się upiekło coś większego....

Krzychu

pamar 
Mitsumaniak
Kainamustim

Auto: Carisma 1,9TD Colt VII 1,3
Wysłany: 19-04-2009, 12:29   

Często siedzę w biurze w mojej firmie, po drugiej stronie ulicy często stoi patrol i z nudów patrzyłem nie raz kogo i za co zatrzymują, na dziesięciu kierowców osiem to kobitki, za prędkość i doszedłem do wniosku, że jak facet mruga światłami a widzi to KOBIETA, to nie myśli o "zagrożeniu" tylko o tym, że ktoś ją podrywa 8)
http://www.mmdzieciom.pl/

ruslana81 
Mitsumaniak
żona swego męża

Auto: Corleone&RalliKrówka
Wysłany: 19-04-2009, 14:37   

pamar11 napisał/a:
jak facet mruga światłami a widzi to KOBIETA, to nie myśli o "zagrożeniu" tylko o tym, że ktoś ją podrywa

bardzo wątpię :) z odległości, z której się mruga światłami nie widać, że kierowca jest akurat mężczyzną :) Mnie np. nie zdarzyło się dotychczas zastanowić choćby przez ułamek sekundy, czy za kółkiem "mrugającego" siedzi facet czy kobieta :roll: Nie ma na to czasu.
pamar11, masz chyba bardzo stereotypowe podejście (tak wnioskuję z wypowiedzi), czyli "oho, BABA za kółkiem" :lol:
A w temacie: jeszcze nie miałam "przyjemności" zatrzymania, więc trudno mi powiedzieć. Generalnie jestem przeciwna słodkim gadkom i upraszaniem policmajstrów o "ulgowe potraktowanie", dla mnie jest to poniżające. Złamałam przepis --> zostałam złapana na gorącym uczynku --> płacę. Tak bym zrobiła.

ann87 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer '93 1.6 v16
Wysłany: 19-04-2009, 15:51   

pamar11 napisał/a:
jak facet mruga światłami a widzi to KOBIETA, to nie myśli o "zagrożeniu" tylko o tym, że ktoś ją podrywa 8)

Ale masz pomysły :lol: długo bym musiała myśleć zanim bym coś takiego wymyśliła :shock:

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 19-04-2009, 16:23   

Mam nadzieje że mnie nie zlinczujecie ale apropo

ruslana81 napisał/a:
"oho, BABA za kółkiem"

to jest taki kawał

Kobieta na drodze jest jak gwiazda Ty ją widzisz a ona Ciebie nie!

I coś w tym jest bo jednak kobiety bardzo rzadko patrzą w lusterko to boczne w samochodzie rzecz jasna (mówię statystycznie nie wrzucając wszystkich kobiet do jednego wora).

Krzychu

ann87 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer '93 1.6 v16
Wysłany: 19-04-2009, 16:55   

Z tym stereotypem to wydaje mi się że jest tak że nawet jak spotkasz 9 facetów jeżdzących "inaczej" i 1 babe to uwage zwrócisz tylko jak te baby jeżdzą. Przynajmniej ja tak mam że w moim regionie jak widze auto na "warszawskich" tablicach to myśle automatycznie "oho warszawiak, trzeba puścić przodem bo będzie się pchał na zakręcie i jeszcze na podwójnej ciągłej" pomimo że wariatów lokalnych też nie brakuje.
Co do lusterek to ja akurat mam taką małą obsesje na temat czarnych vectr i srebnych lagun(policyjnych) i zawsze patrze kto jedzie za mną z tym że płeć mnie nigdy nie interesowała tylko ile sztuk jedzie - jak dwie należy puścić przodem :wink:

A żeby tak doszczętnie nie robić offtopicu to niewiem bo wciągu 4 lat czyli od kiedy mam prawko miałam tylko jedną kontrole rutynową a jeżdze więcej niż ustawa przewiduje :mrgreen: grunt to szczęście 8)

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 19-04-2009, 18:01   

ann87 napisał/a:
a jeżdze więcej niż ustawa przewiduje :mrgreen: grunt to szczęście 8)

grunt to wiedzieć kiedy i gdzie zwolnić :D

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 19-04-2009, 21:59   

Jak płacą to na pewno za małe, szkoda że zmieniłem fach bo bym Je pałką i 500zł, ku pamięci :lol: :lol:

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 19-04-2009, 22:06   

Student, były policjant? :mrgreen:

pamar 
Mitsumaniak
Kainamustim

Auto: Carisma 1,9TD Colt VII 1,3
Wysłany: 01-05-2009, 10:04   

ruslana81 napisał/a:
pamar11 napisał/a:
jak facet mruga światłami a widzi to KOBIETA, to nie myśli o "zagrożeniu" tylko o tym, że ktoś ją podrywa

Fakt, źle się wyraziłem :oops: powinno: być jak ktoś mruga. Ale przyznacie mi rację, że faceci inaczej reagują na "ostrzeżenia" innych kierowców. Ktoś mruga!!! facet zaraz sprawdza czy ma włączone światła itp. a wydaje mi się, że pierwsza myśl kobitki to:
czy ktoś mrugał, czy mi się wydawało :roll: i wtedy jest już za późno bo trzeba się zatrzymać do kontroli :wink:
http://www.mmdzieciom.pl/

Odpowiedz do tematu