Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wymiana silnika
Autor Wiadomość
voyager321 
Nowy Forumowicz

Auto: space wagon 2.4GDI 99r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-07-2013, 11:26   Wymiana silnika

Witam serdecznie posiadaczy Space Wagoników i pozostaluch Misków:-) Od przeszlo roku jestem posiadaczem Wagonika z silnikiem 2.4GDi.Jak narazie bez zarzutów i klopotów.Własnie wrocilem z Chorwacji przejechalem ok 4tys i spoko moge napisac ze autko nie tylko nie zawiodlo ale jeszcze w spalaniu tez bylem zaskoczony mile.No ale nie tym chcialem napisac.Jestem zapalonym zmotoryzowanym turysta podbijajacym Europe poludniowa i w zwiazku z tym naszlo mnie pewne pytanie....Czy ktos z Was drodzy mitsumaniacy wymienial silnik ten 2.4gdi na zwykly 2litrowy?Otoz zastanawiam sie nad taka opcja tylko rodzi sie pytanie czy te silniki 2.0 ktore sa w wagonikach tez montowane to jest to samo co do galanta? Oczywiscie zeby nie bylo niedomowien chodzi o wymiane kpl silnika z osprzetem i komputerem,dodatkowo podpytam sie jeszcze czy skrzynie te same sa w tym modelu zarowno 2.0 jak i 2.4 gdi? Dziekuje z gory Wszystkim za ewentualne podpowiedzi.Pytam bo mysle o instalacji lpg a niestety do gdi gra nie warta swieczki wiec pozostaje ewentualna wymiana silnika zagazowanie i ok.A jako ze nie zanosze sie z mysla o sprzedazy wagonika tak wiec kto pyta nie bladzi.O zapytam jeszcze o kodowanie pilota bo jakos od poczatku mi nie dziala zamykam tylko z kluczyka.Pozdrawiam wszystkich mitsumaniaków! Sławek
Ostatnio zmieniony przez voyager321 13-07-2013, 14:54, w całości zmieniany 1 raz  

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 13-07-2013, 13:51   

voyager321 napisał/a:
i w zwiazku z tym naszlo mnie pewne pytanie....
Tu będziesz miał źródło wiedzy na interesujący Cię temat :arrow: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=24633
Autor tematu też zapewne podzieli się wiedzą i odpowie na nurtujące Cię pytania :)

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

voyager321 
Nowy Forumowicz

Auto: space wagon 2.4GDI 99r
Wysłany: 13-07-2013, 15:00   

Dziekuje JCH za pomoc juz wyslalem odpowiednie zapytanie:-) Pozdrawiam ale ciagle jeszcze szukam dalej

Odpowiedz do tematu