Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Diesel 92r 1.8
Autor Wiadomość
ufo 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer 1.8 D 92r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-05-2008, 13:48   Diesel 92r 1.8

Witam byłem u mechanika bo nie mam ładowania i powiedział mi ze nikt nie naprawi mi alternatora bo jest to połączone jakos ze wspomaganiem i tylko kupic gdzies drugi i przełożyć ,ale mam problem bo nigdzie nie moge zdobyc alternatora do niego, wiec mam pytanie moze ktos z was posiada na zbycie ? i drugie pytanie czy mechanik mowił prawde? :)

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 28-05-2008, 14:47   

co jest połączone ze wspomaganiem? chyba paskiem...
zależy co poszło: szczotki, regulator, jakby nie było naprawa droższa niż alternator ze sprawny ze szrota lub kolegi co handluje częściami...
spisz numer z alternatora i napisz

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 28-05-2008, 16:29   

ufo napisał/a:
Witam byłem u mechanika
Byłeś u palanta. Mechanik nie musi potrafić naprawić Ci tego alternatora, elektryk samochodowy naprawi każdy alternator, tyle, że czasami jak napisał tomusn jest to nieopłacalne. W tym przypadku mechanik powinien Cię skierować do warsztatu zajmującego się elektryką pojazdową.

ufo 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer 1.8 D 92r
Wysłany: 06-06-2008, 08:03   

słuchajcie nikt w zielonej Górze nie chce sie podjąć naprawy alternatora, a mechanik chyba ma racje ze jest on połączony z pompą wspomagania , dzwoniłem po szrotach i oto własne pytali ze różne wersje wkładali do mojego , pomocy potrzebuje znaleźć ten pieprzony alternator , już 3 tygodnie jeżdżę polonezem

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 06-06-2008, 22:44   

wiesz co ufo, zapodaj zdjęcie bo nie kojarzę komory 1.8D, a chciałbym jakoś pomóc

U mnie alternator przestał ładować akumulator.
Najpierw sam wyjąłem alternator i sprawdziłem czy się nie zawiesiły szczotki. po rozebraniu i złożeniu kontrolka ładowania zgasła na 2s i znów się zapaliła, czyli dalej nie wiedzieliśmy co jest nie tak (na 50% szczotki, a 50% regulator, a szczotki są w regulatorze). Wymontowałem i pojechałem na naprawę do elektryka samochodowego. Równolegle sam szukałem regulatora, jak również u znajomych z forum szukałem całego, sprawnego alternatora o takich samych(!) numerach.
Elektromechanik wymienił regulator napięcia - koszt 165zł - który zaraz poszedł do reklamacji, bo nie trzymał napięcia, po wymianie chodzi dobrze.
Dodam, że alternator zakładałem i wyjmowałem sam.

Odpowiedz do tematu