|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Diesel 92r 1.8 |
Autor |
Wiadomość |
ufo
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer 1.8 D 92r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-05-2008, 13:48 Diesel 92r 1.8
|
|
|
Witam byłem u mechanika bo nie mam ładowania i powiedział mi ze nikt nie naprawi mi alternatora bo jest to połączone jakos ze wspomaganiem i tylko kupic gdzies drugi i przełożyć ,ale mam problem bo nigdzie nie moge zdobyc alternatora do niego, wiec mam pytanie moze ktos z was posiada na zbycie ? i drugie pytanie czy mechanik mowił prawde? |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 28-05-2008, 14:47
|
|
|
co jest połączone ze wspomaganiem? chyba paskiem...
zależy co poszło: szczotki, regulator, jakby nie było naprawa droższa niż alternator ze sprawny ze szrota lub kolegi co handluje częściami...
spisz numer z alternatora i napisz |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21946 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 28-05-2008, 16:29
|
|
|
ufo napisał/a: | Witam byłem u mechanika | Byłeś u palanta. Mechanik nie musi potrafić naprawić Ci tego alternatora, elektryk samochodowy naprawi każdy alternator, tyle, że czasami jak napisał tomusn jest to nieopłacalne. W tym przypadku mechanik powinien Cię skierować do warsztatu zajmującego się elektryką pojazdową. |
|
|
|
 |
ufo
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer 1.8 D 92r
|
Wysłany: 06-06-2008, 08:03
|
|
|
słuchajcie nikt w zielonej Górze nie chce sie podjąć naprawy alternatora, a mechanik chyba ma racje ze jest on połączony z pompą wspomagania , dzwoniłem po szrotach i oto własne pytali ze różne wersje wkładali do mojego , pomocy potrzebuje znaleźć ten pieprzony alternator , już 3 tygodnie jeżdżę polonezem |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 06-06-2008, 22:44
|
|
|
wiesz co ufo, zapodaj zdjęcie bo nie kojarzę komory 1.8D, a chciałbym jakoś pomóc
U mnie alternator przestał ładować akumulator.
Najpierw sam wyjąłem alternator i sprawdziłem czy się nie zawiesiły szczotki. po rozebraniu i złożeniu kontrolka ładowania zgasła na 2s i znów się zapaliła, czyli dalej nie wiedzieliśmy co jest nie tak (na 50% szczotki, a 50% regulator, a szczotki są w regulatorze). Wymontowałem i pojechałem na naprawę do elektryka samochodowego. Równolegle sam szukałem regulatora, jak również u znajomych z forum szukałem całego, sprawnego alternatora o takich samych(!) numerach.
Elektromechanik wymienił regulator napięcia - koszt 165zł - który zaraz poszedł do reklamacji, bo nie trzymał napięcia, po wymianie chodzi dobrze.
Dodam, że alternator zakładałem i wyjmowałem sam. |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
|
|