Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CJ1A 1.3] Komputer pokładowy, klimatyzacja
Autor Wiadomość
qbaf
[Usunięty]

Wysłany: 29-05-2008, 18:48   [CJ1A 1.3] Komputer pokładowy, klimatyzacja

Witam. Od dzisiaj jestem posiadaczem Colta z 99 roku itp itd na dniach umieszcze opis + fotki jednak juz teraz mam dwa pytania :

1. W opisie aukcji było napisane ze autko posiada komputer pokładowy , gosc mówił że pokazuje spalanie , jednak ja nie moge tego znaleść.... o ile jest cos takiego wogule ?

2. Czytalem ze przycisk klimatyzacji działa na dwa poziomy , lekkie wciśniecie słabsza klima mocniejsze , zapala sie lampka klima na full, u mnie jest tylko jeden poziom wcisniecia tzn właczona albo wyłączona. moze przeczytalem opis do starszej wersji Colta ?

z góry dziękuje za pomoc

piotras 
Forumowicz

Auto: Nissan Pathfinder LE 2,5 dCi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-05-2008, 18:54   

1. Mam 1,6 i nic mi nie wiadomo żeby były komputery pokładowe w tych Coltach montowane. Na wyświetlaczu pokazuje tylko przebieg całkowity lub dzienny.

2. Klima ma tylko pozycję włącz lub wyłącz.

Nissan Pathfinder 2,5 dCi po lekkim sofcie 210,8 KM - 467,4 Nm

qbaf
[Usunięty]

Wysłany: 29-05-2008, 18:55   

ok czyli koleś zrobił mnie w bambuko cóż bez jednego bajeru mniej ;)

ps. mam taki sam spojler z tyłu na klapie ;)

[ Dodano: 30-05-2008, 09:10 ]
mam jeszcze jedno pytanko w jaki sposób dostać do głośników we drzwiach ? trzeba demontowac cały bok ? bo nie moge na forum nigdzie znaleść opisu a nie chce po urywać zaczepów

DjKwaku
[Usunięty]

Wysłany: 30-05-2008, 09:16   

spokojnie nie martw sie o zaczepy :) sa bardzo wytrzymale ja boki sciagalem juz chyba z 10 razy a autko mam troche ponad pol roku ;)

no i tak musisz sciagac boki .... sa 3 sruby ktore musisz wykrecic ...a co do poprzednich pytan .. kolo zrobil Cie w bambuko :) mam wersje Bistro wiec to jest najbardziej "wypasiona" wersja auta pod wzgledem dodatkow i nie ma komputera ani klimy o ktorej wspominasz :)

qbaf
[Usunięty]

Wysłany: 30-05-2008, 09:33   

dzieki za szybką odpowiedz ;)
a wiec z komputerem to fakt zrobil w bambuko ale o klime to ja czytalem na forum tylko teraz juz nie wiem o ktorego dokladnie colta chodzilo ;)
musze jeszcze kupic przejsciowke do radyjka albo uciac ta wtyczke i dorobic nowe kostki ....
wczoraj przezylem przygode bo dopiero rano wczoraj odebralem auto i sie okazalo ze w chlodnicy nie bylo ani kropli plynu .........

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 30-05-2008, 09:48   

qbaf napisał/a:
ale o klime to ja czytalem na forum tylko teraz juz nie wiem o ktorego dokladnie colta chodzilo ;)
Colta CAX / Lancera CBX
qbaf napisał/a:
musze jeszcze kupic przejsciowke do radyjka albo uciac ta wtyczke i dorobic nowe kostki ....
Kup przejściówkę. Kosztuje niewiele, a nie trzeba bawić się w cięcie przewodów i dopasowywanie, co jest do czego.
qbaf napisał/a:
wczoraj przezylem przygode bo dopiero rano wczoraj odebralem auto i sie okazalo ze w chlodnicy nie bylo ani kropli plynu .........
Ciekawe dlaczego? Oby to nie była zła wróżba.
W przypadku zakupu auta w innej części kraju najlepiej jednak poprosić kogoś z forum lub zapłacić za inspekcję (usługa bodaj Otomoto). Gdy kupowałem swojego Bistro pod Wrocławiem, chłopaki obejrzeli i opisali mi wszystko ze szczegółami (za co im wielkie dzęki). Znałem wady tego auta i wiedziałem, po co jadę.

qbaf
[Usunięty]

Wysłany: 30-05-2008, 09:56   

auto kupilem w miejscowosci obok mojej wiec 5km obok;)
auto oglądał mechanik ale akurat do chłodnicy nie przyszło nam do głowy zaglądać od wczoraj jak jest nalana ta woda wsjo jest ok przyjechalem pod dom postawlem auto w cieniu i po jakims czasie patrzylem czy woda nie ucieka i jest OK , wiec poprostu bylo puste ....

jutro wymiana tej wody na płyn , wymiana oleju i filtrów paliwa i powietrza ... ile takie filterki mogą kosztować ?

mam taki dziwny problemik jeszcze otóż pare minut od zapalenia jak jade to podczas rozpędzania auto tak dziwnie szarpie tak jak by paliwa nie moglo załapywać, moze to byc wina filtrów ? jak sie silnik rozgrzeje jest OK

Odpowiedz do tematu