Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
MSW twarde zawieszenie
Autor Wiadomość
rangurmadur
[Usunięty]

Wysłany: 31-05-2008, 18:13   MSW twarde zawieszenie

Witam!
Czy wszystkie MSW maja takie twarde zawieszenie ? I czy jakims cudem z tylu byly montowane amortyzatory samopoziomujace ?

Mam MSW GLXi 2,0 4x4 z 95 roku i zawieszenie jest bardzo twarde, a tyl nie ugina sie nic a nic newet przy obciazeniu ok. 150kg, niemniej jednak amortyzacja dziala.

Opel Zafira jest bez porownania bardziej miekki.
.
Prawdopodobnie trafil mi sie jakis przerabiany egzemplarz - zawieszenie jest ok 3-4cm wyzsze niz norma przewiduje.

Mazik
[Usunięty]

Wysłany: 01-06-2008, 22:29   

wychodzi na to ze sprezyny zostaly zmienione na "twardsze" albo cos siedzi w starych (wklady miedzysprezynowe), amory regulowane raczej w tym modelu nie wystepowaly (czesto BMW, Opel) chyba ze ktos cos przerobil.

DarekCz
[Usunięty]

Wysłany: 03-06-2008, 09:07   

więcej niż pewne że coś pomotane bo mój o rok starszy i zawieszenie działa bardzo ładnie jest miękki, komfortowy. W zeszłym roku zmieniałem amory z tyłu po 6 latach użytkowania, a po 7 latach czyli w tym roku przód wymieniłem.

probiz
[Usunięty]

Wysłany: 02-07-2008, 14:27   

Mój Wagonik płynie jak transatlantyk po oceanie. Super komfort jazdy.

dager
[Usunięty]

Wysłany: 06-07-2008, 11:30   

coś namieszane masz z zawieszeniem , może były właściciel chciał na siłę usportowić :lol: wagonika :roll:

Odpowiedz do tematu