|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
MSW twarde zawieszenie |
Autor |
Wiadomość |
rangurmadur [Usunięty]
|
Wysłany: 31-05-2008, 18:13 MSW twarde zawieszenie
|
|
|
Witam!
Czy wszystkie MSW maja takie twarde zawieszenie ? I czy jakims cudem z tylu byly montowane amortyzatory samopoziomujace ?
Mam MSW GLXi 2,0 4x4 z 95 roku i zawieszenie jest bardzo twarde, a tyl nie ugina sie nic a nic newet przy obciazeniu ok. 150kg, niemniej jednak amortyzacja dziala.
Opel Zafira jest bez porownania bardziej miekki.
.
Prawdopodobnie trafil mi sie jakis przerabiany egzemplarz - zawieszenie jest ok 3-4cm wyzsze niz norma przewiduje. |
|
|
|
 |
Mazik [Usunięty]
|
Wysłany: 01-06-2008, 22:29
|
|
|
wychodzi na to ze sprezyny zostaly zmienione na "twardsze" albo cos siedzi w starych (wklady miedzysprezynowe), amory regulowane raczej w tym modelu nie wystepowaly (czesto BMW, Opel) chyba ze ktos cos przerobil. |
|
|
|
 |
DarekCz [Usunięty]
|
Wysłany: 03-06-2008, 09:07
|
|
|
więcej niż pewne że coś pomotane bo mój o rok starszy i zawieszenie działa bardzo ładnie jest miękki, komfortowy. W zeszłym roku zmieniałem amory z tyłu po 6 latach użytkowania, a po 7 latach czyli w tym roku przód wymieniłem. |
|
|
|
 |
probiz [Usunięty]
|
Wysłany: 02-07-2008, 14:27
|
|
|
Mój Wagonik płynie jak transatlantyk po oceanie. Super komfort jazdy. |
|
|
|
 |
dager [Usunięty]
|
Wysłany: 06-07-2008, 11:30
|
|
|
coś namieszane masz z zawieszeniem , może były właściciel chciał na siłę usportowić wagonika |
|
|
|
 |
|
|