Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:05 |
Szyberdach |
Autor |
Wiadomość |
mati2 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-06-2008, 10:07 Szyberdach
|
|
|
Czy ktoś posiada może szyberdach?
Jakieś opinie na ten temat plusy minusy wady w Outku? Bo mam możliwość tańszego zamontowania tego wynalazku w ASO w ramach promocji ale nie wiem czy warto? |
|
|
|
 |
tomek.rzepek
Mitsumaniak

Auto: Outlander
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 31 Mar 2007 Posty: 239 Skąd: polska
|
Wysłany: 01-06-2008, 11:32
|
|
|
I czy II. Mam w I sobie b. chwale:-) |
_________________ Mitsubishi Outlander 2.0 4WD 136KM
 |
|
|
|
 |
Ali-En [Usunięty]
|
Wysłany: 01-06-2008, 12:18
|
|
|
Znaczy sie nie oryginalny szyber? Bo w mitsu nie ma czegos takiego w opcji, wystepuje on tylko w standarcie w Instyle. Chyba ze jest to dokladany z webasto. |
|
|
|
 |
tomek.rzepek
Mitsumaniak

Auto: Outlander
Pomógł: 4 razy Dołączył: 31 Mar 2007 Posty: 239 Skąd: polska
|
Wysłany: 01-06-2008, 12:23
|
|
|
oryginał. dwa dachy-jeden szyber drugi zwykły. |
_________________ Mitsubishi Outlander 2.0 4WD 136KM
 |
|
|
|
 |
mati2 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-06-2008, 12:25
|
|
|
hmm... szczerze to nie wiem bo nie ja to zalatwiam. Z tego co zrozumielem to montowany przez ASO ...tyle ze to w Hiszpani wiec nie wiem... chyba ze zle zrozumialem i jest to nie orginalny.
Outek II |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 01-06-2008, 12:33
|
|
|
Czy oryginalny czy nie to juz nie ma wieliego znaczenia. Niestety tego typu modyfikacje zawsze wiaza sie z ryzykiem. Jesli auto ma fabrycznie okno sufitowe nie ma powodu do obaw. Jednak gdy wycinany jest otwor w dachu moze sie okazac, ze za rok, dwa szczegolnie w naszym klimacie szyberdach zacznie przeciekac. Sa firmy ktore robia to bardzo dobrze ale mimio wszystko warto upewnic sie czy gwarantuja sprawnosc urzadenia i bezpieczenstwo dzialania na wiele lat. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
mati2 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-06-2008, 12:53
|
|
|
No własnie o to mi chodzilo... czy ktoś mial jakieś tego typu "przygody" ?? No napewno sprawdze ile daja gwarancji. Z tego co pamietam to dach w Outku jest poprostu aluminową płyta cienkiej blachy wiec problemow nie powinnobyć. A jesli to nie byloby w ASO to pewneie gwarancja na perforacje ze tak powiem zanika ?
Jakięś firmy godne polecenia w Polsce Gene? |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 01-06-2008, 13:03
|
|
|
Mati2 mi odradzono wiec juz nie szukalem. Po kupnie Sporta mialem podobna zachcianke ale rozsadek wygral. Klima jest dosc wydajna wiec spokojnie daje rade jezdzic w gorace dni.
W poniedzialek zapytam kogo trzeba i bede wiedzial jaki warsztat polecic. Wbij na forum regionalne mazowieckie i tam zapytaj. Mysle, ze koledzy ze stolicy pomoga. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
ntgale [Usunięty]
|
Wysłany: 06-06-2008, 13:53
|
|
|
Witam,
Ja zakładałem szyberdach do auta, co prawda nie Mitsu, ale to akurat nie ma znaczenia. Szyber Webasto. Jeśli będzie zakładany poza ASO to gwarancja na perforację raczej z głowy. A ASO to chyba będzie ciężko namówić do takiej pracy. Na montaż chyba jest 5 czy 7 lat gwarancji, ale po dwóch latach użytkowania nic niepokojącego nie zauważyłem. W Warszawie są przynajmniej dwie firmy zakładające:
na Jagiellońskiej (blisko FSO)
na Wiertniczej
Jeśli jeszcze coś Cię będzie interesować pytaj. |
|
|
|
 |
Ali-En [Usunięty]
|
Wysłany: 06-06-2008, 19:01
|
|
|
Mozna zamowic w Mitsu szyber Webasto i bedzie utrzymana gwarancja. |
|
|
|
 |
Gregoryjan [Usunięty]
|
Wysłany: 06-06-2008, 21:44 II szyber w Outi I
|
|
|
Czesc Wam. Skoro jestesmy przy szyber dachach, czy ten tylny szklany w wesji chyba Sport jest jakos odsuwany czy uchylany??Szukalem jakiego prztyczka, ale nic nie znalazlem. Czekam na odp. Pozdr. |
|
|
|
 |
Leszek_Kamil [Usunięty]
|
Wysłany: 07-06-2008, 14:41
|
|
|
Gregoryjan
jesli chodzi ci o te co są w wersji turbo to ten pierwszy oczywiście się otwiera/uchyla ale ten z tył to tylko i wyłącznie okno na gwiazdy bez możliwości jego otwarcia |
|
|
|
 |
|