Otwarty przez: Hubeeert 13-11-2006, 23:14 |
No to grandisowi wyrósł konkurent... |
Autor |
Wiadomość |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 02-06-2005, 06:26 No to grandisowi wyrósł konkurent...
|
|
|
Nowa mazda 5. Tym, czym pewnie wprawi w zakłopotanie MMC to silniki. Bo będą dwa benzynowe (1.8 i 2.0), oraz dwa klekoty 2.0.
Ładna jest. Prawie tak ładna jak auto z naszej stajni....
więcej na http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=629931
 |
|
|
|
 |
eMBe [Usunięty]
|
Wysłany: 03-06-2005, 10:30
|
|
|
Ładna jest i trochę poręczniejsza od Grandisa. Niestety w Polsce sytuacja z siecią dealerską Mazdy jest w opłakanym stanie, także pewnie nawet nie będzie oferowana w kraju, a szkoda, bo Mazda to przyzwoity Japończyk, nie rozumiem jak można tak dać d... z zahamowaniem sprzedaży tej przecież popularnej marki na Zachodzie. |
|
|
|
 |
kordiank2
Mitsumaniak MojTytułJestZaDługi
Auto: eclipse 4G
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 9 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 704 Skąd: Boćki - podlaskie
|
Wysłany: 04-06-2005, 12:28
|
|
|
...faktycznie, wygląda jaki inny model mitsubishi |
_________________ taka prawda i lepiej naucz się w zgodzie z nią żyć - zapamiętaj: jest jak jest, nie jak powinno być
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
Kofi
moderator mitsumaniak Michał

Auto: Galant EA3W
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 1242 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 04-06-2005, 16:58
|
|
|
jesli sliczna.
nie denerwujcie sie, ale mi sie grandis zabardzo niepodoba.
w zasadzie wszystkie nowe miski mi sie niepodobaja.
do lancera sie przyzwyczailem, colt jest beznadziejny, jedynie outlander wyglada w miare przyzwoicie.
Za to nowa linia mazdy jest ekstra! |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 05-06-2005, 08:31
|
|
|
Kofi napisał/a: | jesli sliczna.
nie denerwujcie sie, ale mi sie grandis zabardzo niepodoba.
w zasadzie wszystkie nowe miski mi sie niepodobaja.
do lancera sie przyzwyczailem, colt jest beznadziejny, jedynie outlander wyglada w miare przyzwoicie.
Za to nowa linia mazdy jest ekstra! |
IMHO mazda 5 ma linię niemal identyczną z grandisem. Zwróć uwagę na opadający tył. Jest bardzo podobny. Gdyby jeszcze zmienić wlot powietrza, byłby grandis.
Co trzeba przyznać konstruktorom MMC, to udało im się stworzyć oryginalny design przodu pojazdu (układ wlotu powietrza, reflektorów i maski), ktory odróżnia te auta od innych. Jak do każdej nowości trzeba się przyzwyczaić. Ale przynajmniej kiedy widzisz nowego colta, landera, czy grandisa - to wiesz, że jedzie mitsu...
To co mnie dziwi, to odejście od tego w nowym outlanderze http://www.mitsubishi-gra...=asc&highlight= . To jakiś brak konsekwencji. |
|
|
|
 |
Kofi
moderator mitsumaniak Michał

Auto: Galant EA3W
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 1242 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 05-06-2005, 09:28
|
|
|
z tym akurat masz racje...
dopuki nie wsiadlem do colta w salonie to jeszcze jako tako mi sie podobal. Tzn na zasadzie "moze byc".
Natomiast wnetrze jest jak dla mnie bardzo niewygodne i srednio mi sie podoba.
Grandis faktycznie przod ma ladna. Linia boczna i tyl mi sie jakos niezabardzo podobaja.
Co do outlandera to troche dziwna opcja...dopiero co go wprowadzili, malo tego jezcze jezdzi po ulicach i juz wprowadzaja nowy.
Ciekawe jak bedzie wygladac sprawa mitsubishi i
Tu sie zapowiada calkiem ciekawe autko miejskie. |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
kordiank2
Mitsumaniak MojTytułJestZaDługi
Auto: eclipse 4G
Pomógł: 9 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 704 Skąd: Boćki - podlaskie
|
Wysłany: 05-06-2005, 11:57
|
|
|
Fido__ napisał/a: | Co trzeba przyznać konstruktorom MMC, to udało im się stworzyć oryginalny design przodu pojazdu (układ wlotu powietrza, reflektorów i maski), ktory odróżnia te auta od innych... |
po tej drobnej zmianie atrapki miśki są teraz trochę mniej podobne do reniów
thalia i evo VIII
 |
_________________ taka prawda i lepiej naucz się w zgodzie z nią żyć - zapamiętaj: jest jak jest, nie jak powinno być
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
eMBe [Usunięty]
|
Wysłany: 06-06-2005, 07:46
|
|
|
W zasadzie to Mazda 5 nie jest bezpośrednim konkurentem Grandisa, gdyż "Piątkę" należy zestawić razem z takimi autami jak Honda F-RV ,Opel Zafira, czy Renault Scenic (kompaktowy van). Natomist Grandis to konkurent dla Toyoty Previi czy Chryslera Voyagera (kategoria: van). Na normalnych rynkach tak to będzie postrzegane, na naszym jak już wcześniej wspomniałem Mazda i tak będzie nieobecna. |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 06-06-2005, 09:40
|
|
|
ladniutka ta mazda, ale gdy zobaczylem test grandisa w motorze z tamtego tygodnia, zakochalem sie znow, wg mnie grandis jest poprostu cudowny, piekny, dlugo moglbym sie rozpisywac, i ta cena : 120 000, uwazam ze jak na autko nowe to nie duzo, ale tez nie malo. mazda, rowniez jest ladna i pewno tak samo nie zawodna jak jej wszystkie odmiany, pamietam 323 z 91 r NIC nie trzeba bylo w niej robic, to sie dopiero nazywa nie zawodnosc, lecz miski tez takie sa, moze teraz te najnowsze troszke opadly, ale takie czasy, to prawda ze mitsubishi wypuszcza coraz to brzydsze auta, dla mnie ochydnym samochodem jest galant usa, no poprostu nie moge patrzec na to auto, colt jeszcze przejdzie tak samo jak lancer ale tylko w wersji combi, bo sedan mi jakos takos nie pasuje, wogule wiekszosc aut podoba mi sie w wersji kombi |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 06-06-2005, 09:48
|
|
|
Rafal_Szczecin napisał/a: | wogule wiekszosc aut podoba mi sie w wersji kombi |
A mnie dodatkowo z kratką |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
dylson [Usunięty]
|
Wysłany: 11-11-2006, 17:48
|
|
|
Troszke odgrzeje kotleta Mazda ma wielka zalete jaka sa przesuwane drzwi boczne. Grandis ma zwykle otwierane i jak dla mnie jest to wielka wada. Wlasciwie to nie kupilbym auta typu van z takimi drzwiami jak ma grandis. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 11-11-2006, 17:52
|
|
|
dylson napisał/a: | ma wielka zalete jaka sa przesuwane drzwi boczne |
Dopóki się nie popsują. Tak jak te które miałem w Toyocie. Mi dodatkowo bardzo przeszkadza widok syfu zbierającego się w prowadnicach. Na co dzień jeżdżę VW T4 |
Just think...
. |
|
|
|
 |
dylson [Usunięty]
|
Wysłany: 11-11-2006, 18:56
|
|
|
Tata ma windstara od pieciu lat i nigdy z drzwiami nie bylo problemu. A jeszcze wczesniej mielismy mercedesa 207d ale to odlegle czasy. Wysiadanie przez drzwi rozsuwane jest duzo wygodniejsze, szczegolnie na parkingu gdy z boku stoi inne auto. Tak samo jak dostanie sie na tylni rzad siedzen. Dzieki drzwiom rozsuwanym jest znacznie prostsze. |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 11-11-2006, 20:59
|
|
|
Miałem kiedyś takie dwa potwory jak na fotce poniżej... Rozsuwane drzwi, to piękna sprawa. Może w Grandisie nie zrobili ich celowo, żeby dodać mu rangi limuzyny. Bo faktem jest, że auta z rozsuwanymi drzwiami są bardziej praktyczne, ale mniej eleganckie.
 |
|
|
|
 |
|