|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Piszczące "COŚ" |
Autor |
Wiadomość |
Helicon [Usunięty]
|
Wysłany: 08-06-2008, 10:33 Piszczące "COŚ"
|
|
|
Przy jeździe między 60 a 80 km/h i lekkim skręcie kierownicy w prawo lub lewo, ale to dosłownie lekkim, coś mi piszczy. Raz to jest taki metaliczny pisk, jak przy piszczeniu hamulców przy hamowaniu, a raz taki dziwny jakby jakaś guma o gumę? Z siedzenia kierowcy słychać to jakby dochodziło ze strony prawego przodu, ale już się raz przekonałem, że jak coś słychać dajmy na to z przodu po lewej, to usterka jest z tyłu po prawej
Co to, do jasnej, może być? |
|
|
|
 |
cuuube [Usunięty]
|
Wysłany: 27-06-2008, 00:53
|
|
|
mialem podobne objawy tyle ze przy mniejszych predkosciach i zimnych klockach i tarczach przy cofaniu nawet potrafilo ale to juz naprawde glosno zarzęźić . postawilem auto na luzie i nasluchiwalem przy kazdym kole lekko ruszajac przod tyl i doszedlem co to odgialem te blaszke srubokretem i nastala cisza ale zakonczylem temat wymiana klockow... nie wiem jak u Ciebie wygladaj klocki od wewnetrznej strony moze tez cos takiego jest |
|
|
|
 |
Masima [Usunięty]
|
Wysłany: 15-07-2008, 11:18
|
|
|
W moim przypadku ten odgłos pojawił się przy zużytych klockach, właśnie takie zadanie ma ta blaszka, która w ten sposób sygnalizuje potrzebe ich wymiany |
|
|
|
 |
jaceksu25 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-09-2008, 20:49
|
|
|
Pytanie przy okazji:
Na chamulce w salonowym colcie jest jakaś gwarancja?
Zauważyłem małe wibracje podczas chamowania z prędkości ponad 100km/h.
Mam przejechane 6000km. I nie chce usłyszec jak ktoś mi powie w serwisie, że za intesywnie używałem chamulca i zużyły sie klocki To usłyszał moj kolega w Toyocie po 11tys. km. |
|
|
|
 |
Masima [Usunięty]
|
Wysłany: 02-10-2008, 19:42
|
|
|
Na klocki nie ma gwarancji, tak samo jak na elementy które się zużywają w wyniku normalnego użytkowania. |
|
|
|
 |
MPP [Usunięty]
|
Wysłany: 08-10-2008, 21:50
|
|
|
Mnie właśnie taki dźwięk prześladuje od jakiegoś czasu, jest słyszalny przy niskich prędkościach między 10 a 40km/h później znika. Jak hamuje nawet zdecydowanie to żadnego pisku nie ma więc klocki jeszcze powinny dychać zwłaszcza że mam dopiero ponad 18k przejechane.
Jak klocki to nieźle pewnie "bekne" w serwisie .... 500% marży i do tego 4x tarcze ......
Ktoś wie ile kosztują klocki w serwisie.? |
|
|
|
 |
|
|