|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
problem ze spalaniem |
Autor |
Wiadomość |
TRUTIL CARI GDI
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Lis 2007 Posty: 179 Skąd: Łagiewniki
|
Wysłany: 25-06-2008, 10:30 problem ze spalaniem
|
|
|
Witam mam taki dylemat co do spalania carismy 1.8 GDI przed liftem 99rok.
Jest tak ze jak zatankuje skazówka od żyda znika mi w oczach po przejechaniu kilkudziesięciu km. Zatankowałem 8L wskazówka żyda wychyliła sie na pierwszą kreskę po przejechaniu 32km spadła na 0 dosłownie w oczach ginie:(( nie wiem co to może być. 2 sprawa to komputer jeśli jade spokojnie na trasie 100km/h zresetuje go nalicza 5L/100km zjade do domu pokrece sie to do sklepu to gdzies tam pokaze 7 wjade spowrotem na trase i przejade kilkadziesiat kilometrow nie normuje sie musze go zresetowac i dopierdo zaczyna naliczać prosze o jakies sugestie pozdrawiam |
_________________ Trutil |
|
|
|
 |
Moomin
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Pomógł: 19 razy Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 1205 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 25-06-2008, 18:11
|
|
|
O ile dobrze pamiętam, wymieniałeś silnik na taki po lifcie i do tego po lekkich modyfikacjach (122KM, a nie 125KM). Jeśli nie wymieniłeś też komputera, który na pewno się czymś różni od tego z wersji 125KM, to to może być źródło problemów. Z resztą już chyba miałeś jakieś przeboje wcześniej po tej wymianie. |
|
|
|
 |
TRUTIL CARI GDI
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Lis 2007 Posty: 179 Skąd: Łagiewniki
|
Wysłany: 25-06-2008, 19:33
|
|
|
przeboje okazaly sie zapowietrzonym ukladem chlodzenia silniczek chodzi rewelacyjnie cicho az milo juz jest wszystko ok nie bierze oleju nie bierze plynu chlodzacego tylko to spalanie. A co do kompa jak szczepisz wirusa (chip) to tez zmienia mape calego kompa i nic takiego sie nie dzieje bo robilem tak w golfie GTI wiec nie wiem dlaczego w cari kom mialby robic mlyn.
I jeszcze jedno pytanie dlaczego jak dodaje gazu a dmuchawa jest na 4 biegu wieje mocniej jak zejda obroty slabiej regulator napiecia moze padac lub padl????
[ Dodano: 30-06-2008, 14:56 ]
dzisiaj bylem ze swoja cari w warsztacie zostala podlaczona pod kompa zero bledow od strony elektroniki. Silnik ogladany przez godzine wszystko sprawdzone.
Mechanik powiedzial ze nie widzi nic co moglo by powodowac wysokie spalanie ze strony elektroniki. Zapytal czy robilem rozrzad powiedzialem ze robilem zaleca sprawdzenie ustawienia paska rozrzadu czy to moze byc przyczyna z gory dzieki za odp pozdrawiam |
_________________ Trutil |
|
|
|
 |
|
|