Przesunięty przez: glina 14-05-2014, 16:14 |
Mitsubishi Carisma II 1.8 GDI SPORT EVO |
Autor |
Wiadomość |
zak_mayoness
Nowy Forumowicz
Auto: chcę kupić CARISMĘ GDI
|
Wysłany: 29-06-2008, 17:31 Mitsubishi Carisma II 1.8 GDI SPORT EVO
|
|
|
Witam wszystkich forumowiczów i użytkowników Carisemek.
Nigdy nie byłem zainteresowany marką Mitsubishi (no może Lancer lub Galant), a już Carisma to był dla mnie nudny samochód niewyróżnijący się z tłumu. Tak było do czwartku, bo zobaczyłem to:
Mitsubishi Carisma II 1.8 GDI SPORT EVO
Na żywca wygląda jeszcze lepiej, robi ogromne wrażenie. Chciałem się podpytać o automat ale poniżej ktoś już o to pytał, doczytłem więc nie będę. Jednak jestem zainteresowany tiptronicem w tym aucie. Ma ktoś coś takiego? Jak to autko w trybie "manual" się zbiera, bo sprint do setki na automatycznej nie robi wrażenia. Furkę tylko oglądałem i nie jeździłem bo nie miałem czasu więc nie wiem jak to jest, a do wielunia mam około 300 km więc jak się już wybiorę to konkretnie to auto. Proszę o opinie. Z góry dziękuję za informację. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 29-06-2008, 17:53
|
|
|
Z manualna skrzynia biegow GDI zbiera sie wystarczajaco szybko. Z G-techem ponizej 10s/100KM a dokladniej jakies 9,6s (ale dokladnie nie pamietam juz tych pomiarow) . Automat....?? Musisz poczekac na uzytkownikow tego typu skrzyni biegow
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
turek61
Mitsumaniak Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Pomógł: 22 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 1694 Skąd: Szczecin/Police
|
Wysłany: 29-06-2008, 18:38
|
|
|
zak_mayoness napisał/a: | Chciałem się podpytać o automat ale poniżej ktoś już o to pytał, doczytłem więc nie będę. |
saphire ma w swojej Cari automat i jest zachwycony. |
|
|
|
 |
gigant87
Mitsumaniak

Auto: BMW 3GT
Pomógł: 14 razy Dołączył: 15 Gru 2005 Posty: 1877 Skąd: OOL & DW
|
Wysłany: 29-06-2008, 19:22
|
|
|
tiptronic w Carismie? pierwsze słyszę
mam z domu do Wielunia ok 20km, chcesz to na początku przyszłego tygodnia jak wrócę do Praszki to mogę podjechać obejrzeć samochód i ocenić jak się zbiera
generalnie automatyczne skrzynie w Carismach są całkiem dobre, uważane za jedne z najlepszych z tamtych lat, a nawet spotyka się opinie, że wiele nowszych automatów im nie dorównuje, sam mam automata i jestem z niego bardzo zadowolony
pozdrawiam!
p.s.
po czasie przeczytałem, że to jest w Bolesławcu, tam mam 40 km |
|
|
|
 |
zak_mayoness
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 29-06-2008, 19:34
|
|
|
gigant87 napisał/a: | tiptronic w Carismie? pierwsze słyszę |
Tak jest napisane w ogłoszeniu. Auto oglądałem z zewnątrz, nie brałem kluczyków i nie jeździłem bo nie miałem za dużo czasu, więc nie zawracałem kolesiowi dupy. Później znalazłem ją w necie i do kolesia dzwoniłem, ale on nią nie jeździł więc też nie jest mi w stanie powiedzieć.
Jak dasz rade podjechać i fure przetestować to będę wdzięczny. |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 29-06-2008, 20:09
|
|
|
Ale jaka piękna nazwa właściciela " Carisma II Sport Evo" hyhy
Owszem autko na zdjęciach ładne Carisma po liftingu z pakietem sport (tylko i wyłącznie wizualnym).
Ja się na automatach nie znam, ale ja tam widzę zwykły automat, a nie tiptronic.
Co do auta kwestia odpalenia go posłuchania czy pod maską nie stuka jak stary diesel.
Sprawdzenia czy przy stałej prędkości np 80km/h sam nie spowalnia
No i najważniejsze to delektowanie się nowym nabytkiem:) |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
loki7777
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.3 04
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 8 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 377 Skąd: Chodzież
|
Wysłany: 29-06-2008, 20:38
|
|
|
tylko jakos malo ma przejechane, ale poza tym wizualnie wyglada super:) |
|
|
|
 |
gigant87
Mitsumaniak

|
Wysłany: 29-06-2008, 20:47
|
|
|
zak_mayoness napisał/a: | gigant87 napisał/a: | tiptronic w Carismie? pierwsze słyszę |
Tak jest napisane w ogłoszeniu. Auto oglądałem z zewnątrz, nie brałem kluczyków i nie jeździłem bo nie miałem za dużo czasu, więc nie zawracałem kolesiowi dupy. Później znalazłem ją w necie i do kolesia dzwoniłem, ale on nią nie jeździł więc też nie jest mi w stanie powiedzieć.
Jak dasz rade podjechać i fure przetestować to będę wdzięczny. |
Najwcześniej w przyszłym tygodniu. W tym tygodniu jadę na szybko do domu po rzeczy i spadam na wakacje wreszcie, a później możliwe, że będę musiał zostać we Wrocławiu. Możesz poszukać kogoś z Kępna, kto załatwi to szybciej i na pewno. Oni mają też bliżej
pozdroo!
p.s.
Tiptronic'a na pewno nie ma |
|
|
|
 |
zak_mayoness
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 29-06-2008, 22:00
|
|
|
Dzięki bardzo gigant87 za pomoc. Mnie się nie pali. Mam czym jeździć więc nie ma ciśnienia. Jak tyko po urlopie wrócisz to rzuć okiem. Jeżeli ktoś wcześniej da rade looknąć to bardzo proszę. Miłego wypoczyku na urlopie gigant87. |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 29-06-2008, 23:11
|
|
|
ja też tam widze zwykły automat z pakietem stylistycznym, który w dodatku ma paskudną tapicerkę wnętrza (fotele +boczki) i jak na ten przebieg jest dość zdewastowany |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
gigant87
Mitsumaniak

|
Wysłany: 29-06-2008, 23:11
|
|
|
Dzięki, w moim przypadku to zwykłe wakacje- jeszcze studiuję
Jak będę wracał z Wrocka do domu, to postaram się tam dotrzeć, w sumie przez Kępno to nawet po drodze. |
_________________ Była:Mitsubishi Carisma '96 1.6 automat HTB
Obecnie: F34 |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Pomógł: 26 razy Dołączył: 15 Lut 2006 Posty: 1248 Skąd: Legionowo k/Wawy
|
Wysłany: 29-06-2008, 23:15
|
|
|
faktycznie, przebieg aż nieprawdopodobny jak na auto z tego rocznika i jeszcze sprowadzone na handel... |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
mareqm
Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI ,2003 AT
Pomógł: 9 razy Dołączył: 10 Paź 2007 Posty: 94 Skąd: okolice W-wy
|
Wysłany: 30-06-2008, 08:03
|
|
|
To jest tiptronic.Mam taką samą skrzynię.Aby przejść do ręcznej zmiany biegów należy wajchę przesunąć w prawo i potem tylko popychać do przodu.Przy zwalnianiu redukuje sama albo pociąga sie wajchę do siebie.Ręczną zmianę stosuję czasami przy wyprzedzaniu a często przy holowaniu przyczepy.
Sam automat jest bardzo udany,płynnie zmienia biegi,uczy się Twojego stylu jazdy np. po podpięciu przyczepy trochę początkowo szarpie a po kilkunastu km już zmienia płynnie.
Inną zaletą samochodów z AT jest też zwykle lepszy stan silnika.Po prostu skrzynia nie daje kręcić go na maxa na niższych biegach.
Pozdrawiam. |
|
 |
zak_mayoness
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 30-06-2008, 08:19
|
|
|
mareqm napisał/a: | To jest tiptronic.Mam taką samą skrzynię.Aby przejść do ręcznej zmiany biegów należy wajchę przesunąć w prawo i potem tylko popychać do przodu.Przy zwalnianiu redukuje sama albo pociąga sie wajchę do siebie.Ręczną zmianę stosuję czasami przy wyprzedzaniu a często przy holowaniu przyczepy.
Sam automat jest bardzo udany,płynnie zmienia biegi,uczy się Twojego stylu jazdy np. po podpięciu przyczepy trochę początkowo szarpie a po kilkunastu km już zmienia płynnie.
Inną zaletą samochodów z AT jest też zwykle lepszy stan silnika.Po prostu skrzynia nie daje kręcić go na maxa na niższych biegach.
Pozdrawiam. |
Super, dzięki kolego za info. Bardzo minie to cieszy, że jest tak jak mówisz. Czytałem o tym, ale nie sądziłem, że jest tak faktycznie.
Co do licznika to koleś ma książkę i kompletną dokumentację - jeżeli był serwisowany to wezmę od gościa nr nadwozia i przekręcę do ASO. Tapicerka, faktycznie nie jest najładniejsza. Przez szybę wszystko wyglądało spoko - pisałem wam, że na tych zdjęciach samochód wygląda biednie i nieciekawie - słabe światło mało detali. Szczelinki były wszędzie równe i "baranek" na lakierze na plastikach i blachach taki sam. Może być tak, że jest to naprawdę pewne auto. Co do ceny to można się sprzeczać - jeżeli wszystko będzie spoko ja jestem w stanie na to wyłożyć.
Kolego mareqm napisz jaka jest dynamika fury? |
|
|
|
 |
gigant87
Mitsumaniak

|
Wysłany: 30-06-2008, 08:35
|
|
|
przyjrzałem się dokładnie zdjęciom i oczom nie wierzę! rzeczywiście, jest tiptronic... mało tego- podejrzewam 5-cio biegowy!
zdziwko max |
_________________ Była:Mitsubishi Carisma '96 1.6 automat HTB
Obecnie: F34 |
|
|
|
 |
|