[MSS ALL] [KAROSERIA] Wyjęcie halogena |
Autor |
Wiadomość |
jerk1
Forumowicz jerk1
Auto: Space Star2004 1,6;
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-06-2008, 16:59 [MSS ALL] [KAROSERIA] Wyjęcie halogena
|
|
|
Witam. Potrzebuję wymontować prawy halogem z MSS z 2004r. i niewiem jak się za to zabrać. Czy może ktoś pomóc? oglądałem jak to zrobiś i chyba bez wyjęcia lampy ref. się nie da, ale jak też wyjąć tą lampę? po odkręceniu dwóch śrób dalej nie chciała się wysunąć- czy jest mocowana na więcej niż 2 śruby? dziś już nie dałem rady ale jutro znów spróbuję.
Może ktoś to jednak robił? |
Ostatnio zmieniony przez cns80 09-03-2009, 08:21, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 26-06-2008, 18:43
|
|
|
jerk1 napisał/a: | oglądałem jak to zrobiś i chyba bez wyjęcia lampy ref. się nie da, ale jak też wyjąć tą lampę? | Lampa reflektora głównego nie ma nic do halogena. Kurcze.... ja to robiłem ....a w zasadzie odwrotnie, bo zakładałem jak wyleciał po uderzeniu w psa. O ile pamiętam to były tylko te dwie śruby. Zanurkuj pod spód i obejrzyj dokładnie. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
markostar
Forumowicz

Auto: Space Star 1.3 2003 i Colt 1.3
Pomógł: 5 razy Dołączył: 08 Wrz 2007 Posty: 63 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 26-06-2008, 23:14
|
|
|
Niedawno to robiłem. Jedna śruba na dole w nodze halogena wkręcona w dolny rant zderzaka i dwie śruby nad samym halogenem też wkręcane w plastyk zderzaka. Dostęp nawet bez kanału wystarczy kocyk pod plecy i okulary bo trochę piasku posypie się w oczy |
|
 |
jerk1
Forumowicz jerk1
Auto: Space Star2004 1,6;
|
Wysłany: 27-06-2008, 09:28
|
|
|
Ok dzięki, to chyba dam radę. Ale jak wyjąć lampę? - to zostanie dla mnie tajemnicą, bo jej jednak odpuszczę, mimo odkręcenia śruby od góry i nakrętki z boku za nic nie chce się wysunąć. |
|
|
|
 |
markostar
Forumowicz

Auto: Space Star 1.3 2003 i Colt 1.3
Pomógł: 5 razy Dołączył: 08 Wrz 2007 Posty: 63 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 27-06-2008, 20:29
|
|
|
Lampa przednia ma jeszcze trzecie mocowanie - tuż przy silniczku regulacji wysokości świateł jest czarny płaskownik wychodzący z lampy i jest on przykręcony do karoserii. Po odkręceniu tych trzech śrub i tak jest kłopot z wyjęciem lampy ponieważ blokuje ją sam zderzak. Przy odpowiednim poluzowaniu bocznych i czołowych śrub zderzaka i manipulowaniu lampą jest szansa że wyjdzie bez rozbierania całego zderzaka. (wyjęcie lampy w niczym nie ułatwia wyjęcia halogenu, halogen wychodzi bezproblemowo od dołu) |
|
 |
|