Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z sekwencją „Zenith”, świruje n
Autor Wiadomość
bielonek
[Usunięty]

Wysłany: 07-07-2008, 22:14   Problem z sekwencją „Zenith”, świruje n

Mam następujący problem z instalacją gazową sekwencyjną o nazwie „Zenith” jeśli ktoś miał podobną instalacje i podobne problemy niech się wypowie. Instalację założyłem jakiś rok temu i od tamtej pory cały czas zapala się czek a do tego na wolnych obrotach ma straszne zawirowania od 400 do 1200 obrotów i to strasznie wkurza. Na dodatek potrafi sobie jeszcze od czasu do czasu zgasnąć jak za mocno skręcę kierownicą i dostanie obciążenia od wspomagania;/ Na benzynce chodzi jak złoto zero zawirowań i kłopotów czek się nie zapala więc to musi być wina instalacji gazowej. Wymieniłem już w nim wszystko – świecę, przewody, cewki ostatni nawet wymienili mi komputer od gazu, czujnik ciśnienia i jakiś tam emulator nie wymienili mi tylko reduktora czy on może być przyczyną tych zawirowań?? Bo już sam nie wiem co to może być jak mnie jeszcze bardziej wkurzą to zajadę do nich żeby mi zdemontowali instalacje i oddali kasę.

Galant, 2.0, V6, 24V, rocznik 96,

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 07-07-2008, 23:48   

skoro dzieje sie tak na gazie, to do gazownikow - zenith z tego co slyszalem ma slaba pamiec tzn co jakies pol roku trzeba go programowac od nowa bo nie jezdzi na gazie, moze u ciebie tez jakies ustawienia nie domagaja, ale skoro masz ją od jakiegos roku to jest jeszcze na gwarancji, wiec niech sie mecza gazownicy, zreszta skoro czek sie zapalal odkad masz instalacje to ja bym auta nie odebral, albo kazal przywrocic auto do stanu sprzed montazu i zmienil zaklad na inny
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

vienek
[Usunięty]

Wysłany: 08-07-2008, 22:34   

Poleciłbym Ci dobrego mechanika, bo być może nie masz ustawionej mapy wtrysków, choć ja po instalacji Zenita nie miałem takich szopek, poza kiepskim zbieraniem się samochodu i szarpaniem na przy gwałtowniejszym dodaniu gazu. Zakładałem instalcję w Jastrzębiu (to gdzieś na śłąsku). To kilkaset kilometrów od mojego miejsca zamieszkania. Gdy po tygodniu pojechałem za Radom do miejscowości Jedlnia tamtejsi fachowcy stwierdzili, że jacyś amatorzy zakładali mi tą instalacją. Dopiero oni wsiedli do mojego auta podpięli laptopa i w czasie jazdy ustawili mapę wtrysków. Samochód zaczął naprawdę lepiej się zbierać. Dwa tygodnie później jechałem nad morze i na trasie wyszło mi 7,9l/100km. A instalację zakładałem dokładnie rok temu. Adres warsztatu w którym poprawiałem ustawienia instalacji:
Jedlnia Letnisko
AUTO-GAZ
26-630 Jedlnia Letnisko, Antoniówka 11
tel. 483222727

Artii 
moderator mitsumaniak

Auto: LancerCS0 2003 LancerC62 1990
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-08-2008, 00:47   

vienek czy Twoją instalacje zakładałeś tu
http://www.eko-car.com/

Słyszałem że znają się na tym co robią.