Przesunięty przez: londolut 23-07-2009, 02:10 |
[CA0 92-96] Naklejka - pasek na przednią szybę |
Autor |
Wiadomość |
pawela
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 45 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 3478 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 08-07-2008, 15:00 [CA0 92-96] Naklejka - pasek na przednią szybę
|
|
|
Już postanowione, że muszę sobie to sprawić więc pomóżcie dokonać decyzji. Nie będzie to badziew z allegro, tylko wyrób na zamówienie w drukarni reklamowej.
A i nie śmiejcie sie, robiłem to w pracy a tu jest tylko MS paint
2 opcje:
1: czarne tło, biały napis i czerwone diamenty:
2: srebrne tło, a diamenty i napis wycięte:
Która z tych?
Czekam na jakieś sugestywne opinie |
Ostatnio zmieniony przez pawela 08-07-2008, 18:36, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 08-07-2008, 15:58
|
|
|
Wczoraj mnie pytałeś czy "MITSUBISHI" czy "MITSUBISHI MOTORS" a dziś już inny prodżekt Ciekawie by wyglądała naklejka z wyciętymi napisami a nie tylko nadruk. Jeśli to będzie robione full profi to obojętnie co byś nie nakleił to i tak uzyskasz lepszy efekt niż szit z alledrogo. Zobaczymy jak będzie efekt końcowy. Ja bym sugerował "MITSUBISHI MOTORS" przezroczystymi literami |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
Ostatnio zmieniony przez londolut 08-07-2008, 16:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21953 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 08-07-2008, 16:18
|
|
|
pawela napisał/a: | czarne tło, biały napis i czerwone diamenty: | Jestem za tym. londolut napisał/a: | szit z alledrogo | Czy ja wiem. Swoją naklejkę zamówiłem na Allegro i co do jakości wykonania i ogólnie nie miałem żadnych zastrzeżeń.
[ Dodano: 08-07-2008, 16:20 ]
londolut napisał/a: | "MITSUBIHSI" | O taki napis będzie OK. |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

|
Wysłany: 08-07-2008, 16:51
|
|
|
Hugo napisał/a: | londolut napisał/a: | "MITSUBIHSI" | O taki napis będzie OK. | Czepiasz się literówki, już poprawione |
 |
|
|
|
 |
mugen [Usunięty]
|
Wysłany: 08-07-2008, 17:39
|
|
|
Ja bym nakleil sam pasek bez napisow. |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

|
Wysłany: 08-07-2008, 17:40
|
|
|
londolut napisał/a: | Wczoraj mnie pytałeś czy "MITSUBISHI" czy "MITSUBISHI MOTORS" a dziś już inny prodżekt Ciekawie by wyglądała naklejka z wyciętymi napisami a nie tylko nadruk. Jeśli to będzie robione full profi to obojętnie co byś nie nakleił to i tak uzyskasz lepszy efekt niż szit z alledrogo. Zobaczymy jak będzie efekt końcowy. Ja bym sugerował "MITSUBISHI MOTORS" przezroczystymi literami |
tak tak, bedzie MITSUBISHI MOTORS, ale jak sie pisze ołówkiem w paincie to sie nie zmieściło
Hugo napisał/a: | pawela napisał/a: | czarne tło, biały napis i czerwone diamenty: | Jestem za tym. |
londolut napisał/a: | szit z alledrogo |
Hugo napisał/a: | Czy ja wiem. Swoją naklejkę zamówiłem na Allegro i co do jakości wykonania i ogólnie nie miałem żadnych zastrzeżeń. |
Hugo masz jakieś zdjęcie? |
|
 |
londolut
jradmin Colt

|
Wysłany: 08-07-2008, 17:46
|
|
|
pawela napisał/a: | Hugo masz jakieś zdjęcie? | Hugo może i ma ale Tomasz jest szybszy
 |
 |
|
|
|
 |
tosztotomasz
Mitsumaniak StingRay Driver

Auto: Accord Tourer CM2
|
Wysłany: 08-07-2008, 17:47
|
|
|
Jeśli wolno się wypowiedzieć to żadne z zaproponowanych.
1. trochę festyniarskie, chyba że diamenty będą mniejsze
2. takie... nijakie
A co powiesz na czarną wersję z wyciętymi literami i diamentami?
Generalnie ja bym myślał nad czymś trochę mniej oczywistym - same diamenty, albo japońskie krzaczki, żeby to było faktycznie wyjątkowe, a nie wyglądało jak z allegro tylko lepiej |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

|
Wysłany: 08-07-2008, 17:50
|
|
|
a.m.o.s napisał/a: | albo japońskie krzaczki | Z całym szacunkiem ale to by było a.m.o.s napisał/a: | trochę festyniarskie |
To tak IMHO |
 |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

|
Wysłany: 08-07-2008, 17:55
|
|
|
londolut napisał/a: | pawela napisał/a: | Hugo masz jakieś zdjęcie? | Hugo może i ma ale Tomasz jest szybszy
Obrazek |
Nice, ale troszkę za mało wchodzi na szybę. Moja ma być jakieś półtora raza niższa.
a.m.o.s napisał/a: | Jeśli wolno się wypowiedzieć to żadne z zaproponowanych.
1. trochę festyniarskie, chyba że diamenty będą mniejsze
2. takie... nijakie
A co powiesz na czarną wersję z wyciętymi literami i diamentami?
Generalnie ja bym myślał nad czymś trochę mniej oczywistym - same diamenty, albo japońskie krzaczki, żeby to było faktycznie wyjątkowe, a nie wyglądało jak z allegro tylko lepiej |
Chcę, żeby to wyglądało jak oryginał, a np japońskie krzaczki kojarzą mi się z niepotrzebnym 'tjuningiem'
Na fotkach to nie jest ta skala
Napis będzie czcionką mitsubishi, a diamenty będą tej samej wysokości co litery. |
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21953 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 08-07-2008, 18:38
|
|
|
pawela napisał/a: | Nice, ale troszkę za mało wchodzi na szybę | Powiem tylko, że już ta naklejka jaką nakleiłem dość znacznie ograniczała widoczność (np. obserwacja sygnalizatora świetlnego na skrzyżowaniu wymagała nachylenia się). pawela napisał/a: | Hugo masz jakieś zdjęcie? | Myślę, że chodziło Ci o jakość naklejenia. Niestety tak "bliskiej" fotki nie mam, ale było tylko kilka drobnych pęcherzyków powietrza (oczywiście z mojej winy). Poza tym nic się z nią nie działo. |
|
|
|
 |
harpagan
Mitsumaniak Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
Pomógł: 42 razy Dołączył: 30 Wrz 2005 Posty: 2470 Skąd: wawrzyszewowo
|
Wysłany: 08-07-2008, 18:52
|
|
|
pawela napisał/a: | 2 opcje: |
Jak dla mnie tylko jedna
Czarny wyglada 100x lepiej
A swoja droga to przypomniales mi ze mam gdzies taki pasek i czeka na zamontowanie |
_________________ Frankenstein CC5A 4x4
 |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

|
Wysłany: 08-07-2008, 18:53
|
|
|
Hugo napisał/a: | pawela napisał/a: | Nice, ale troszkę za mało wchodzi na szybę | Powiem tylko, że już ta naklejka jaką nakleiłem dość znacznie ograniczała widoczność (np. obserwacja sygnalizatora świetlnego na skrzyżowaniu wymagała nachylenia się). |
maklaus miał, bez cienia przesady, 2x niższą, kiedy siedziałem w jego CA0, fakt, musiałem się moment przyzwyczaić. Skoro tak i Ty mówisz, to nie będę przekraczał 14-15cm. Hugo napisał/a: | pawela napisał/a: | Hugo masz jakieś zdjęcie? | Myślę, że chodziło Ci o jakość naklejenia. Niestety tak "bliskiej" fotki nie mam, ale było tylko kilka drobnych pęcherzyków powietrza (oczywiście z mojej winy). Poza tym nic się z nią nie działo. |
tak o to mi chodziło. Nie ukrywam, że mam pewne obawy wobec jakości mojego montażu, dlatego też zupełnie odpuściłem temat przyciemniania szyb.
harpagan napisał/a: | pawela napisał/a: | 2 opcje: |
Jak dla mnie tylko jedna
Czarny wyglada 100x lepiej
A swoja droga to przypomniales mi ze mam gdzies taki pasek i czeka na zamontowanie |
jak na Coltmanii, przewaga głosów na czarną.
Poczekam jeszcze kilka dni na Wasze zdanie |
|
 |
londolut
jradmin Colt

|
Wysłany: 08-07-2008, 18:58
|
|
|
pawela napisał/a: | Nie ukrywam, że mam pewne obawy wobec jakości mojego montażu | Bo to się robi na mokro i najlepiej mieć jakąś plastikową szeroką szpatułkę do tego. Bez problemowo można to zrobić na własnym podwórku |
 |
|
|
|
 |
SlaVkoEg [Usunięty]
|
Wysłany: 08-07-2008, 18:59
|
|
|
Ja bym tez nie dal zadnej z tych Jak dla mnie to tylko pasek z foli przyciemniajacej |
|
|
|
 |
|