Przyczyna nie palenia na wszystkie gary ... ? |
Autor |
Wiadomość |
piksel1983 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-11-2007, 20:23 Przyczyna nie palenia na wszystkie gary ... ?
|
|
|
Witam!
wczoraj bylo wieczorem wszytko okej, dzis z rana wsiadam odpalam wyjezdzam z garazu a on jakos dziwnie chodzi .. Przewody WN sprawdzone - wymienione, świece wymienione, cisnienie w cylindrach sprawdzone, iskra na świecach obecna, kopułka , palec rozdzielacza wszystko ok. Silnik pracuje nieregularnie na 3 garach. Pokrywa zaworów byla zdejmowana, sprawdzone czy niepodparte zawory wyszlo ze nie... Ktoś moze coś poradzić gdzie szukac przyczyny ? |
|
|
|
 |
marek.b [Usunięty]
|
Wysłany: 13-11-2007, 20:18
|
|
|
a jaki to silnik bo jak na wtrysku to masz nastepna rzecz do sprawdzenia |
Ostatnio zmieniony przez marek.b 13-11-2007, 22:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
gregfil [Usunięty]
|
Wysłany: 13-11-2007, 20:32
|
|
|
Może to wtryskiwacz, jesli silnik posiada wtrysk wielopunktowy. |
|
|
|
 |
piksel1983 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-11-2007, 23:13
|
|
|
marek.b napisał/a: | a jaki to silnik bo jak na wtrysku to masz nastepna rzecz do sprawdzenia |
tak na wtrysku .. |
|
|
|
 |
marek.b [Usunięty]
|
Wysłany: 14-11-2007, 13:19
|
|
|
no wiec do sprawdzenia wtryski (choc to szybciej gdybys miał gaz-ja tak miałem ) no i jest jeszcze mozliwosc ze pasek przeskoczyl |
|
|
|
 |
tomgal [Usunięty]
|
Wysłany: 14-11-2007, 23:12
|
|
|
ja w swoim mam tak samo. mam gala 2.0 OHC 90 rok benzyna/gaz. raz chodzi dobrze na wszystkie gary inny razem na 3 a nawet na 2. gdy przełacze na gaz jest w porzadku, pracuje równo. zlokalizowałem na ktory gar nie chodzi, zamieniłem miejscami przewody WN i wtryskiwacze, a mimo to nie pali na ten konktrtny gar,czyli przewody WN i wtryski sa OK. |
|
|
|
 |
Vlad [Usunięty]
|
Wysłany: 14-11-2007, 23:22
|
|
|
zostaje ci tylko komresja i świeca |
|
|
|
 |
tomgal [Usunięty]
|
Wysłany: 15-11-2007, 00:38
|
|
|
swiece wymieniałem a cisnienie sprawdzałem i na wszystkich garach było tak samo. czy pomoze wymiana kompa? |
|
|
|
 |
Vlad [Usunięty]
|
Wysłany: 15-11-2007, 00:40
|
|
|
wątpie, a jakie bylo to sprawdzone ciśnienie? |
|
|
|
 |
piksel1983 [Usunięty]
|
Wysłany: 15-11-2007, 15:18
|
|
|
Dziekuję za podpowiedzi...padniety (a moze po prostu straszliwie zabrudzony) byl wtryskiwacz.. tak czy inaczej pali juz na 4, wiec jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam! |
|
|
|
 |
tomgal [Usunięty]
|
Wysłany: 16-11-2007, 14:22
|
|
|
Vald. cisnienie w cylindrach było 12 czyli raczej w normie. ale przypominam ze po przełączeniu na gaz chodzi ładnie i równo na wszystkie |
|
|
|
 |
slonio88 [Usunięty]
|
Wysłany: 16-11-2007, 16:28 Dziwne
|
|
|
jeśli to nie kompresja ani świece to naprawdę dziwne... moze kable wysokiego napięcia to groszowe sprawy... |
|
|
|
 |
marek.b [Usunięty]
|
Wysłany: 16-11-2007, 17:09
|
|
|
dobre kable to nie tak calkiem maly wydatek u mnie mialem podobny przypadek szukanie trwalo dlugo czego slady zostaly na forum gdy znalazlem uszkodzona swiece myslalem ze jestem w domu ale niestety dopiero wymiana zaoplonu(zakupiony od kolegi z forum) zalatwila sprawe i tez na gazie chodzil a na benzynie ni ch,,, a wymienialem przeplywke pompe paliwa cewke wzmacniacz cewki i wiele innych -mam nadzieje ze tobie pojdzie lepiej -powodzenia |
|
|
|
 |
slonio88 [Usunięty]
|
Wysłany: 16-11-2007, 17:53 :)
|
|
|
No nie sa bardzo tanie, ale napewno tańsze od poprawy kompresji Ja u siebie miałem problem z paleniem na benzynie, przez to ze mi obejma z filtra powierza spadła... na gazie chodził jak złoto a na benzynie NIC, zdychał bo łapał dzikie powietrze |
|
|
|
 |
marek.b [Usunięty]
|
Wysłany: 16-11-2007, 18:20
|
|
|
pewno ze lepiej kupic kable niz wymieniac pierscienie czy glowice bo gaz zrobil kuku zaworom a co do gazu to ja tez mam ciekawie gazownicy przy zakladaniu LPG zagieli rure loczaca filtr z kolektorem kiedys skombinowalem druga przycialem zeby nie byla zagieta zalozylem pewny ze bedzie lepiej chodzil i klapa kompletna -nie chodzil prawie wcale zalozylem tak jak bylo przedtem i smiga jak rakieta niby wbrew logice a jednak - czasami czlowiek ma najgorsze mysli a przyczyna problemu jest calkiem blacha |
|
|
|
 |
|