|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zakup Outlandera |
Autor |
Wiadomość |
spider
Nowy Forumowicz
Auto: Renault Laguna Grandtour
|
Wysłany: 13-07-2008, 22:24 Zakup Outlandera
|
|
|
Witam,
Od jakiegoś czasu czytam to forum, gdyż zachciało mi sie zmienić mój samochód właśnie na Outlandera. W związku z tym, że jestem przed zakupem mam kilka pytań różnego typu:
1. Dzięki spadającemu EUR, ceny Outlanderów u brokerów także bardzo ciekawie spadają.
Czy myślicie że to dobry wybór taki zakup u brokera ? Różnica jest obecnie znacząca,
dzięki temu mogę sobie pozwolić na wersję INSTYLE..
2. Jeżeli chodzi właśnie o wersję 2.0DiD INSTYLE...
W co bezwzględnie będę się musiał zaopatrzeć jeszcze jak otrzymam samochód u
brokera ? Napewno chyba alarm (bo niezauwazyłem go w specyfikcji).
Jakie alarmy mam do wyboru ? Jakie są ich ceny ?
Czy jak przyjadę z nówką Outkiem do dealera to będzie mi chciał taki alarm zamontować ? Co jeszcze ?
3. Wczytywałem się mocno w forum i niezauważyłem żeby gdzieś był opisywany problem z gwarancją europejską. Czy to znaczy że problemu z gwarancją nie będzie ?
4. Obecnie jeżdżę Laguną II 1,9 diesel(120KM). Jaka będzie różnica jeżeli chodzi o przyśpieszenie, spalanie i głośność w samochodzie ? Wyczytałem gdzieś że przy 140km/h w Outku jest już dosyć głośno... czy będzie głośniej niż w Lagunie ?
Jak te parametry sie zmienią po zchipowaniu Outlanderka ?
5. Jak wygląda awaryjnośc tego autka ?
Za wszelką pomoc z góry dziękuję. |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 24-07-2008, 22:45
|
|
|
Witaj na forum
1. Nie mam konkretnego zdania, co do zakupu u brokera. Sam kupiłem w salonie w Polsce i następnego też u nich kupię. Jakoś tak bezpieczniej mi się wydawało i mniej problemów. Dochodzi kwestia kredytu/leasingu. Nie wiem jak to się odbywa w przypadku zakupu przez brokera. Jeśli kupujesz za gotówkę i prywatnie to pewno będzie korzystniej kupić u brokera.
Chociaż, Toyota i ktoś tam jeszcze puścili ceny do europejskich (coś takiego słyszałem w reklamie), może i Mitsu zmieni politykę i nie będzię się kalkulowało ściągać nówek z Unii.
2. Mam alarm Gemini, zamontowany przed odbiorem, dołożony jako gratis przy zakupie.
3. Z europejską gwarancją chyba rzeczywiście nie ma problemu, bo faktycznie nikt nic nie pisał. Gorzej z autem zza oceanu.
4. Jaka różnica? Na to pytane odpowie Ci tylko ten, kto się przesiadł z identycznej Laguny do Outka 2.0.
Najlepiej wybierz się na dłuższą jazdę testową i sam porównaj. Co do chipa, a raczej boxa to z tego co pamiętam moc wzrasta chyba do 165KM, moment niestety nie pamiętam, ale ktoś, kto założył, pewno zaraz Ci odpowie.
5. Mam w firmie 2 Outki i nie wiem co to awaryjność. Może to jakoś nadzwyczaj udane egzemplarze, bo naprawdę nic złego się w nich nie dzieje. O przypadłościach innych dowesz się wszystkiego na forum. Z reguły jest tak, że jak jest OK to jest cisza, a jak jest coś nie tak, to się robi raban
Pozdrawiam |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 24-07-2008, 23:51
|
|
|
Hiszpan napisał/a: | 165KM, moment niestety nie pamiętam |
Jeszcze nie założyłem ale pamiętam.. katalogowo 167KM i 390 Nm.
spider napisał/a: | 5. Jak wygląda awaryjnośc tego autka ? |
Praktycznie nic, oprócz radia gubiącego zasięg. |
|
 |
rafaelcx [Usunięty]
|
Wysłany: 25-07-2008, 22:42
|
|
|
KowaliK napisał/a: | Hiszpan napisał/a: | 165KM, moment niestety nie pamiętam |
Jeszcze nie założyłem ale pamiętam.. katalogowo 167KM i 390 Nm.
spider napisał/a: | 5. Jak wygląda awaryjnośc tego autka ? |
Praktycznie nic, oprócz radia gubiącego zasięg. |
i spadającej rury od turbo... |
|
|
|
 |
Dario_W
Mitsumaniak
Auto: Outlander 2.4 CVT
|
Wysłany: 24-03-2009, 15:26
|
|
|
SPIDER,
ja byłem w grudniu w salonie i poprostu się przejachałem Outkiem 2.0. do teraz jeżdżę Meganką, ale jak się wszystko uda to firmóweczka będzie właśnie spod znaku trzech diamencików. Nieco inaczej niż w Ravce. Poza tym bagażnik w Outku poprostu wymiata!
Jechałem niedawno L200 i też milusio. Jak na picup'a całkiem fajnie. O niebo lepie niż
w Navarze.
pozdr |
_________________ :.: Outlander [2010], 110 000 km: Outlander 2.4 CVT Intense+
 |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

|
Wysłany: 24-03-2009, 18:26
|
|
|
Dario_W, bardzo proszę zwróć uwagę na to komu i kiedy odpisujesz
spider zapytał jeden raz i to jedyny jego post, bo od tamtej pory już niezaglądał do nas
Poza tym zapytał w lipcu zeszłego roku, więc pewno już kupił do tego czasu |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
dab
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 917 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 24-03-2009, 19:50
|
|
|
Hiszpan napisał/a: | Dario_W, bardzo proszę zwróć uwagę na to komu i kiedy odpisujesz
spider zapytał jeden raz i to jedyny jego post, bo od tamtej pory już niezaglądał do nas
uwaga czesciowo sluszna, bo ja jestem dla przykladu w dokladnie takiej samej sytuacji (tez mam lagune II 1,9dCi ...wiec ten odgrzany post wsam raz dla mnie...a temat zakupu - wiecznie zywy |
_________________ Pozdrawiam
dab
 |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
|
Wysłany: 24-03-2009, 20:02
|
|
|
dab napisał/a: | Hiszpan napisał/a: | Dario_W, bardzo proszę zwróć uwagę na to komu i kiedy odpisujesz
uwaga czesciowo sluszna, bo ja jestem dla przykladu w dokladnie takiej samej sytuacji (tez mam lagune II 1,9dCi ...wiec ten odgrzany post wsam raz dla mnie...a temat zakupu - wiecznie zywy |
Będziesz się tak zastanawiał, aż w końcu sprzedadzą rocznik 08 i... lypa. Spontan jest najlepszy. |
|
 |
Dario_W
Mitsumaniak
Auto: Outlander 2.4 CVT
|
Wysłany: 25-03-2009, 09:55
|
|
|
Hiszpan,
sorka, żeczywiście cybmał ze mnie. Nie jestem obyty z forami i pewnie dlatego.
Poprawię się |
_________________ :.: Outlander [2010], 110 000 km: Outlander 2.4 CVT Intense+
 |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

|
Wysłany: 25-03-2009, 15:21
|
|
|
Dario_W, luz.
Wybacz, jeżeli przyjąłeś moją uwagę jako "strofowanie młodego"
Nie mam nic przeciwko "odgrzewaniu kotletów" (bo tak to jest z reguły nazywane na forach), często temat wraca jak bumerang. Warto tylko czytając posty w danym temacie czasami rzucić okiem na ich datę.
Sam kiedyś (na innym forum) odpowiedziałem na czyjąś palącą sprawę po 1,5 roku
dab, skoro temat w sam raz dla Ciebie, jaki problem go odświeżyć
Generalnie piszcie i pytajcie, a na pewno ktoś odpowie |
 |
|
|
|
 |
bogione
Nowy Forumowicz
Auto: carisma
|
Wysłany: 11-12-2009, 20:42
|
|
|
witam wszystkich " mitsumaniakow", poniewaz za pare dni odbiore nowiutkiego mitsu z salonu , prosze o porade na co mam zwrocic uwage , i co moge wytargowac od nich , juz mi powiedzial ze dolozy mi alarm z funkcja skladania lusterek, plus dywaniki, ale ja sie usmiechnalem i mowie ze dywaniki to mi moze syn kupic za 200zl , a teraz powazniej autko ktore chce wziasc ma rysy na przedniej masce z myjni , ja moze bym nie zwrocil uwagi , ale zona patrzy z boku i mowi ze tu sa kola z myjni automatycznej, na co sprzedawca ze on nie widzi , ale po jakims czasie sam przyznal racje ze ,,, no sa rysy ! podpowiedzcie mi co z tym zrobic , oczywiscie moge wziasc inny , ale ten kolor mi odpowiada, nie jest to nic strasznego , ale sam fakt sa rysy , a nie po to place ponad 100 tys ze mial rysy na dzien dobry , czy targowac sie o mniejsza cene , czy moze wyciagnac za to opony zimowe w komplecie ? chetnie wyslucham waszych opini , poniewaz nie mialem do tej pory suva , a jedynie carisme chyba za dlugo!, pozdro dla maniakow |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 11-12-2009, 21:16
|
|
|
bogione napisał/a: | poniewaz za pare dni odbiore nowiutkiego mitsu z salonu
...
autko ktore chce wziasc ma rysy na przedniej masce z myjni ....... ale po jakims czasie sam przyznal racje ze ,,, no sa rysy ! | Dziwnie to wygląda Może to nie "nowiutki" mitsu a nieco jeżdżony - w niedzielę, do kościoła
Zastanów się czy to nie jakiś "wałek". A jeśli nie to dowiedz się ile kosztuje nowa maska i targuj się Ewentualnie zrób profi polerkę na koszt sprzedawcy. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
bogione
Nowy Forumowicz
Auto: carisma
|
Wysłany: 11-12-2009, 22:12
|
|
|
dzieki za podpowiedz , ale nie sadze aby on byl jezdzony bo spojrzalem na spod nad zakola, wszystko bylo jak nowe , ale ok juz wiem bede sie targowal o polerke , pozdro bk |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 12-12-2009, 08:51
|
|
|
Sama polerka i opony za porysowaną maskę to nieco mało. Targuj raczej koła z oponami zimowymi - w umowie kupna nie masz przecież porysowanego samochodu. Warto wytargować równeiż chlapacze - przód i tył. Oczywiśćie alarm - bo potrzebny do ubezpieczenia |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
|
Wysłany: 12-12-2009, 12:31
|
|
|
Znajomego C-Crosser też przyjechał ze składu porysowany. Salon cytryny bez zająknięcia wypolerował auto i dorzucił gratisów na gruuubo ponad kilka tysięcy. |
|
 |
|
|