|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA1A 1.3] światła stop |
Autor |
Wiadomość |
swistak81 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-07-2008, 18:09 [CA1A 1.3] światła stop
|
|
|
Witam,
Nagle przestały mi działać światła stopu. Oba naraz. Patrzyłem na bezpiecznik - był ok. Ale i tak go podmieniłem. Bez efektu.
Czy jak padnie jedna żarówka to nie świecą może obie (są szeregowo?)? Dziś już nic nie kupię stąd pytam - może ktoś wie... |
|
|
|
 |
adamovicius [Usunięty]
|
Wysłany: 25-07-2008, 19:04
|
|
|
Może cos sie stało z czujnikiem.Nie wiem gdzie on sie znajduje,czy gdzies przy pedale , czy przy pompie.A zarówki przeciez mozesz kupic spokojnie o tej godzinie w hipermarkecie. |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21951 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 25-07-2008, 21:58
|
|
|
Czujnik stopu jest pod pedałem. Odłącz od niego kable i zewrzyj. Jak STOP się zapali to czujnik do wymiany. |
|
|
|
 |
swistak81 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-07-2008, 08:28
|
|
|
Dzięki panowie. W między czasie sprawdziłem żarówki i świeciły obie. Więc moje podejrzenie padło również na przełącznik przy pedale. I trafnie. Ale jak go zobaczyłem to trochę sie przeraziłem - można coś takiego kupić wogóle? Nie ważne zresztą. Rozebrałem go i styki były zaśniedziałe. Przeczyściłem papierem ściernym i działa pięknie. Dzięki za podpowiedzi. A obawiałem się że to kable gdzieś padły... uff |
|
|
|
 |
|
|