Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA1A 1.3] światła stop
Autor Wiadomość
swistak81
[Usunięty]

Wysłany: 25-07-2008, 18:09   [CA1A 1.3] światła stop

Witam,

Nagle przestały mi działać światła stopu. Oba naraz. Patrzyłem na bezpiecznik - był ok. Ale i tak go podmieniłem. Bez efektu.
Czy jak padnie jedna żarówka to nie świecą może obie (są szeregowo?)? Dziś już nic nie kupię stąd pytam - może ktoś wie...

adamovicius
[Usunięty]

Wysłany: 25-07-2008, 19:04   

Może cos sie stało z czujnikiem.Nie wiem gdzie on sie znajduje,czy gdzies przy pedale , czy przy pompie.A zarówki przeciez mozesz kupic spokojnie o tej godzinie w hipermarkecie.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-07-2008, 21:58   

Czujnik stopu jest pod pedałem. Odłącz od niego kable i zewrzyj. Jak STOP się zapali to czujnik do wymiany.

swistak81
[Usunięty]

Wysłany: 26-07-2008, 08:28   

Dzięki panowie. W między czasie sprawdziłem żarówki i świeciły obie. Więc moje podejrzenie padło również na przełącznik przy pedale. I trafnie. Ale jak go zobaczyłem to trochę sie przeraziłem - można coś takiego kupić wogóle? Nie ważne zresztą. Rozebrałem go i styki były zaśniedziałe. Przeczyściłem papierem ściernym i działa pięknie. Dzięki za podpowiedzi. A obawiałem się że to kable gdzieś padły... uff

Odpowiedz do tematu