|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
PYTANIE DO UżYTKOWNIKóW PAJERO IV |
Autor |
Wiadomość |
matisend [Usunięty]
|
Wysłany: 14-07-2008, 18:13 PYTANIE DO UżYTKOWNIKóW PAJERO IV
|
|
|
Witam WSZYSTKICH. Już kiedyś pisałem o tym problemie ale bede musiał jeszcze raz poruszyć ten temat Mianowicie chodzi mi głownie o wnętrze samochodu :trzaski pochodzące z bagażnika (najprawdopodobniej plastiki) ,drzwi pasażerów(jeśli porusze je nogą słychać piski ), no i jeszcze ten podłokietnik który lata w prawo i w lewo. A I CO NAJLEPSZE żEBY POSłUCHAć TYCH NIEZWYKłYCH EFEKTóW AKUSTYCZNYCH NIE MUSZę WYJEżDZAć W TEREN, NA PROSTEJ CZARNEJ DRODZE SłYSZę PLASTIKI KTóRE TRZESZCZą W BAGAżNIKU DLATEGO BłAGAM WAS POWIEDZCIE MI CZY U WAS W PAJERO IV TEż MACIE TAKI PROBLEM CZY TO TYLKO MóJ MISIEK JEST TAKI??? samochód zakupiłem w salonie mitsubishi i myślę że nie pochodzi z jakiegoś IMPORTU |
|
|
|
 |
gootek [Usunięty]
|
Wysłany: 14-07-2008, 23:38
|
|
|
Witaj,
a ja jestem pewien, że Twoje auto pochodzi z importu.
Mitsubishi nie produkuje w Polsce żadnych samochodów.
W moim Pajero IV nie ma żadnych trzasków, pisków ani innych dziwnych odgłosów kiedy poruszam się po asfalcie. Kiedy jadę po nierównościach albo w terenie to tak, ale w granicach rozsądku. Nie ma z tym problemu.
|
|
|
|
 |
matisend [Usunięty]
|
Wysłany: 16-07-2008, 14:47
|
|
|
Właśnie to wszystko mnie dziwi bo podczas jazdy próbnej nic takiego nie słyszałem ale jeszcze raz wybiore sie na jazde próbną bo nie wiem czy to tylko to auto jest takie. A jadąc stwierdziłem że największą uciążliwość sprawia mi piszczenie które pochodzi z drzwi od bagażnika CZY MOżE KTOś WIE CO TO MOżE BYć NO BO CHYBA SAM BEDE MUSIAL SIE Z TYM UPORAć CHOCIAż UWAżAM żE W SAMOCHODZIE ZA TAKIE PIENIąDZE NIE POWINNO BYC TAKICH SYTUACJI |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 16-07-2008, 16:37
|
|
|
Może wystrczy je wyregulować, tak aby lepiej przylegały do uszczelki. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
matisend [Usunięty]
|
Wysłany: 16-07-2008, 16:48
|
|
|
DZWIęK POCHODZI ZE śRODKA (WEWNąTRZ DRZWI) A NIE CHCIAłBYM ICH JAKOś ROZBIERAć . A CO DO USZCZELKI TO O CO KONKRETNIE CHODZI?? |
|
|
|
 |
sally86 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-07-2008, 09:21
|
|
|
Co prawda nie wiem jak jest w Pajero IV, ale w mojej III też trzeszczały plastiki w tylnych drzwiach okazało się, że skrzyneczka, w której są klucze była za słabo przykręcona i trzeszczała. Poza tym może guma, która jest niżej zamka może warto ją sprawdzić, czy jest dobrze zamocowana. |
|
|
|
 |
matisend [Usunięty]
|
Wysłany: 05-08-2008, 16:35
|
|
|
Witam ponownie. sytuacja już się rozwiązała. Byłem w ASO i co najlepsze wiedzieli co to było i naprawili więc teraz jest naprawde super było tam jeszcze pare rzeczy które zrobili:jakieś piszczące uszczelki itp. AHA WRACAJąC DO SKRZYPIąCYCH DRZWI PROBLEM TKWIł W JAKIEJś PROWADNICY CZY COś( PRZY DRZWIACH MOżNA REGULOWAć ICH WYSKOść NO A DRZWI SIE OPUśCIłY I TAK SKRZYPIAłY ) DLATEGO TERAZ MUSZę POWIEDZIEć żE PO WIZYCIE W ASO JESTEM JUż SPOKOJNY NIE IRYTUJą MNIE JUż żADNE STUKI ANI TRZESZCZENIA |
|
|
|
 |
|
|