Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Pajero] Kontrolka C/D Lock
Autor Wiadomość
mooglie 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero 2,5TDi 1993r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-07-2008, 00:12   [Pajero] Kontrolka C/D Lock

Mam pytanie,pomryguje mi kontrolka C/D Lock,co to jest za problem?!

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-07-2008, 08:52   

My tez witamy na forum.
Wiem, ze nowy i wogole ale prosze, zadajwajmy sobie odrobine wysilku umyslowego i sprawdzajmy czy temat traktujacy o tym samym problemie nie istnieje juz na forum.
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=17962
Jeszcze jedno jesli chcesz uzyskac pomoc to latwiej forumowiczom bedzie tej pomocy udzielic jak beda wiedziec jakiego modelu dotyczy problem. Uzupelnij profil albo napisz co to za Pajero. Choc jak sadze sprawa tyczy sie II generacji.
Ciagle mruganie prostokacika na piktogramie kontrolki napedow (i nie palace sie kontrolki kol) oznacza usterke w ukladzie przeniesienia napedow. Jesli tak to sie objawia i dodatkowo nie mozesz zmieniac ustawien skrzyni rozdzielczej to znak, ze system diagnozujacy wykryl jakies "klopoty" w ukladzie napedowym. Jesli to mruganie nie jest ciagle i reszta dziala to najprawdopodobniej jest klopot z samym czujnikiem.
Sprobuj wylaczyc silnik i po ponowbym wlaczeniu przelaczyc ustawienia napedow. Jesli to nie pomoze i mruganie nie ustanie to raczej trza sie udac do mechanika ktory zna sie na SuperSelect'cie.

sally86
[Usunięty]

Wysłany: 25-07-2008, 14:24   

"(...)Sprobuj wylaczyc silnik i po ponowbym wlaczeniu przelaczyc ustawienia napedow. Jesli to nie pomoze i mruganie nie ustanie to raczej trza sie udac do mechanika ktory zna sie na SuperSelect'cie."

A może ktoś zna takowego mechanika, bo ja niestety znam tylko takich, którzy bezradnie rozkładają ręcę i........ no wie Pani bo to japoński, to ja nie wiem, musiałbym się dowiedzieć, może zapytam kolegi, że skomplikowany, a elektroniki ile w nim uchhhhh, aż mi się cisnienie podnosi :evil:
Dodam tylko, że poszukuje na terenie woj. dolnośląskiego wszystko jedno gdzie, jestem skłonna i 200 km przejechać, ale z gwarancją, że Pan nie rozłoży przede mną rąk.

Odpowiedz do tematu