|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zakup L-400 wrażenia oraz zapytanie |
Autor |
Wiadomość |
S2S
Nowy Forumowicz

Auto: L-400 2.5 TD (1998)
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-07-2008, 10:35 Zakup L-400 wrażenia oraz zapytanie
|
|
|
Witam
Z racji tego iż stałem się posiadaczem L-400 oraz że dość mało jest słychać na ich temat chciałem podzielić się moimi wrażeniami odnośnie tegoż autka.
model : L-400 (krótki)
rok prod : 1998 (październik)
pojemność : 2.5 TD
A więc autko świeżo sprowadzone z niemiec z przebiegiem 166000 według licznika (pokrywa się to mniej więcej z książką serwisową i nalepkami na silniku wymiany oleju), rocznik 1998 (październik) pojemność 2.5 TD spala w granicach 10L przy pustej pace w cyklu mieszanym. Silnik suchy calutki od góry (pali od pierwszego) natomiast widać od dołu że coś się poci ale nie wiem czy skrzynia czy silnik bo troszkę zabudowane to jest i ciężko wyczuć z ulicy i trzeba by na kanał podjechać. Ogólnie pozytywne wrażenia jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny ponieważ wg mnie posiada dość ładną sylwetkę jak na taki rodzaj samochodu, wewnątrz wiadomo tzw "blaszak " więc nie ma co się dziwić ani czepiać, zawieszenie ok nic puka nic nie stuka ale zastanawia mnie natomiast lekki szum pracy tylnej osi podczas jazdy ? nie wiem czy wynika to
z wygłuszenia auta czy trzeba zacząć się martwić tylnym mostem ? Jest to szum rosnący wraz ze wzrostem prędkości pojazdu i nie jest to jakieś wycie tylko dość specyficzny szum jakby auto miało bliźniaki z tyłu ale ich nie ma i to mnie niepokoi ??? Czy może łożyska piast tylnych ? przy skrętach czy na "wyrzuceniu na luz" dźwięk nie zanika
Autko jest na oryginalnych alu 16 cali a ogumienie (?) nie jest zużyte do końca, tylny most jest suchutki z zewnątrz i może ewentualna wymiana oleju by coś pomogła ? a z racji tego że nie posiadam porównania ponieważ po raz pierwszy jeżdżę tym autem zwracam się z prośbą do posiadaczy tego modelu o opinie.
Ogólnie blacharka w dobrym stanie (kilka malych punktów na karoserii) jak na auto używane i z tego rocznika więc myśle nie ma co się doszukiwać a lepiej zabezpieczyć jakimś środkiem
Nie posiadam w tej chwili fotek ale jak go posprzątam i domyję to dodam kilka
Ogólne moje wrażenie jeśli chodzi o auto jest jak na razie na PLUS i według mnie jest to dobry stosunek ceny do możliwości (uniwersalność) tego modelu.
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i podpowiedzi
 |
|
|
|
 |
dariusy [Usunięty]
|
Wysłany: 09-10-2008, 08:32
|
|
|
ja kupilem w czerwcu, tylko ze mnie sie bardzo spieszylo i nie mialem wyboru,kupilem rocznik 97 , troszke inna maska.
Ogolnie to auto odbieram bardzo pozytywnie,jest niezawodne.Fakt ten szum powyzej 100 km/h jest dosc slyszalny,ale nie zrobilem bledu i nie kupilem t4:)
A tutaj rankig,i wiadomo kto rządzi
http://moto.money.pl/ocen...ostawcze_m.html |
|
|
|
 |
kiliam
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Space Gear 4x4
|
Wysłany: 20-06-2014, 12:23
|
|
|
ja z kolei bardzo sobie cenie wersje l400 space gear 4x4 ktora jest jedynym autem w swoim rodzaju bo nie ma innego auta terenowego o takiej pojemnosci... |
|
|
|
 |
ZyGzaK_G
Nowy Forumowicz
Auto: SG4x4 2,5d,L300 4x4,Pajero2,5d
|
Wysłany: 09-05-2016, 09:41
|
|
|
To jakby ktoś posiadał do sprzedaży l400 space gear 4x4, diesel, klima to jestem na etapie poszukiwań. Możliwa zamiana na Pajero II offroad, L 300 2,4 Lpg 4x4 lub na sprintera maxa. |
_________________ Najlepszym sposobem przepowiadania przyszłości jest jej tworzenie |
|
|
|
 |
Pastor
Nowy Forumowicz
Auto: L300 4WD 2,5TD
|
Wysłany: 13-05-2016, 09:12
|
|
|
ZyGzaK_G napisał/a: | To jakby ktoś posiadał do sprzedaży l400 space gear 4x4, diesel, klima to jestem na etapie poszukiwań. Możliwa zamiana na Pajero II offroad, L 300 2,4 Lpg 4x4 lub na sprintera maxa. |
Chcesz się pozbyć L300? Może miałbym chętnego.. |
|
|
|
 |
ZyGzaK_G
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 11-06-2016, 11:31
|
|
|
Space Gear zakupiony a L 300 do sprzedania tylko muszę silnik włożyć. |
_________________ Najlepszym sposobem przepowiadania przyszłości jest jej tworzenie |
|
|
|
 |
marcin-kraków [Usunięty]
|
Wysłany: 12-06-2016, 09:18
|
|
|
Gdzie kupiłeś? W Polsce czy za granicą? |
|
|
|
 |
ZyGzaK_G
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 04-07-2016, 11:06
|
|
|
W pl ale autko z Austrii od gościa co tam pracował a auto stało w stodole od 2008r. Przebieg to jedyne 41 tys w chwili zakupu a wszystko wygląda jak nowe wiec jestem bardzo zadowolony z zakupu |
|
|
|
 |
|
|