Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zakup L-400 wrażenia oraz zapytanie
Autor Wiadomość
S2S 
Nowy Forumowicz

Auto: L-400 2.5 TD (1998)
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-07-2008, 10:35   Zakup L-400 wrażenia oraz zapytanie

Witam

Z racji tego iż stałem się posiadaczem L-400 oraz że dość mało jest słychać na ich temat chciałem podzielić się moimi wrażeniami odnośnie tegoż autka.

model : L-400 (krótki)
rok prod : 1998 (październik)
pojemność : 2.5 TD

A więc autko świeżo sprowadzone z niemiec z przebiegiem 166000 według licznika (pokrywa się to mniej więcej z książką serwisową i nalepkami na silniku wymiany oleju), rocznik 1998 (październik) pojemność 2.5 TD spala w granicach 10L przy pustej pace w cyklu mieszanym. Silnik suchy calutki od góry (pali od pierwszego) natomiast widać od dołu że coś się poci ale nie wiem czy skrzynia czy silnik bo troszkę zabudowane to jest i ciężko wyczuć z ulicy i trzeba by na kanał podjechać. Ogólnie pozytywne wrażenia jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny ponieważ wg mnie posiada dość ładną sylwetkę jak na taki rodzaj samochodu, wewnątrz wiadomo tzw "blaszak " więc nie ma co się dziwić ani czepiać, zawieszenie ok nic puka nic nie stuka ale zastanawia mnie natomiast lekki szum pracy tylnej osi podczas jazdy ? nie wiem czy wynika to
z wygłuszenia auta czy trzeba zacząć się martwić tylnym mostem ? Jest to szum rosnący wraz ze wzrostem prędkości pojazdu i nie jest to jakieś wycie tylko dość specyficzny szum jakby auto miało bliźniaki z tyłu ale ich nie ma i to mnie niepokoi :( ??? Czy może łożyska piast tylnych ? przy skrętach czy na "wyrzuceniu na luz" dźwięk nie zanika

Autko jest na oryginalnych alu 16 cali a ogumienie (?) nie jest zużyte do końca, tylny most jest suchutki z zewnątrz i może ewentualna wymiana oleju by coś pomogła ? a z racji tego że nie posiadam porównania ponieważ po raz pierwszy jeżdżę tym autem zwracam się z prośbą do posiadaczy tego modelu o opinie.

Ogólnie blacharka w dobrym stanie (kilka malych punktów na karoserii) jak na auto używane i z tego rocznika więc myśle nie ma co się doszukiwać a lepiej zabezpieczyć jakimś środkiem

Nie posiadam w tej chwili fotek ale jak go posprzątam i domyję to dodam kilka

Ogólne moje wrażenie jeśli chodzi o auto jest jak na razie na PLUS i według mnie jest to dobry stosunek ceny do możliwości (uniwersalność) tego modelu.

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i podpowiedzi

dariusy
[Usunięty]

Wysłany: 09-10-2008, 08:32   

ja kupilem w czerwcu, tylko ze mnie sie bardzo spieszylo i nie mialem wyboru,kupilem rocznik 97 , troszke inna maska.
Ogolnie to auto odbieram bardzo pozytywnie,jest niezawodne.Fakt ten szum powyzej 100 km/h jest dosc slyszalny,ale nie zrobilem bledu i nie kupilem t4:)

A tutaj rankig,i wiadomo kto rządzi :)
http://moto.money.pl/ocen...ostawcze_m.html

kiliam 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Space Gear 4x4
Wysłany: 20-06-2014, 12:23   

ja z kolei bardzo sobie cenie wersje l400 space gear 4x4 ktora jest jedynym autem w swoim rodzaju bo nie ma innego auta terenowego o takiej pojemnosci...

ZyGzaK_G 
Nowy Forumowicz

Auto: SG4x4 2,5d,L300 4x4,Pajero2,5d
Wysłany: 09-05-2016, 09:41   

To jakby ktoś posiadał do sprzedaży l400 space gear 4x4, diesel, klima to jestem na etapie poszukiwań. Możliwa zamiana na Pajero II offroad, L 300 2,4 Lpg 4x4 lub na sprintera maxa.

Pastor 
Nowy Forumowicz

Auto: L300 4WD 2,5TD
Wysłany: 13-05-2016, 09:12   

ZyGzaK_G napisał/a:
To jakby ktoś posiadał do sprzedaży l400 space gear 4x4, diesel, klima to jestem na etapie poszukiwań. Możliwa zamiana na Pajero II offroad, L 300 2,4 Lpg 4x4 lub na sprintera maxa.

Chcesz się pozbyć L300? Może miałbym chętnego..

ZyGzaK_G 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-06-2016, 11:31   

Space Gear zakupiony :) a L 300 do sprzedania tylko muszę silnik włożyć.

marcin-kraków
[Usunięty]

Wysłany: 12-06-2016, 09:18   

Gdzie kupiłeś? W Polsce czy za granicą?

ZyGzaK_G 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 04-07-2016, 11:06   

W pl ale autko z Austrii od gościa co tam pracował a auto stało w stodole od 2008r. Przebieg to jedyne 41 tys w chwili zakupu a wszystko wygląda jak nowe :) wiec jestem bardzo zadowolony z zakupu :D

Odpowiedz do tematu