Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[C54A 1.8D] Rozrusznik.
Autor Wiadomość
sasza
[Usunięty]

Wysłany: 31-07-2008, 08:48   [C54A 1.8D] Rozrusznik.

Ostatnimi czasu musiałem odpuścić sobie dalsze trasy bo mam problem z rozrusznikiem. Zamiast odpalać i zakręcić słysze cykanie. Czasami po którejś próbie odpali a czasami nie. Pytanie brzmi w którym miejscu jest ten rozrusznik, jak wygląda i czy moge go sobie od tak wymontoważ , żeby np zanieśc do naprawy?
Pozdrawiam Sasza
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 08-08-2008, 18:56, w całości zmieniany 1 raz  

SEBULBON
[Usunięty]

Wysłany: 04-08-2008, 18:59   

do wymiany masz szczotki a wymontować rozrusznik bez kanału będzie ciężko, rozrusznik znajduję się z tyłu silnika na dole.

sasza
[Usunięty]

Wysłany: 24-08-2008, 22:07   

Spróbowałem dobrać się od góry i nawet niewiele czasu to zajeło. w Skrócie 3 śróby od filtra powietrza, plus dwie opaski od dolotu powietrza i do silnika, najlepiej wszystkie otwaory czymś zabezpieczyć przed dostaniem się obcych :)
Potem rozrusznik na 2 śrubach ale tutaj albo14 z przedłużka albo młotek i delikatnie bić bo zapieczone na amen.
Otóż same szczotki były ok ale jakiś poprzedni "fachowiec" oryginalne szczotki słabo zamocował, tak że ledwo wisiały. Oprócz tego jeszcze cosik tam było do wymiany. Koszt naprawy 80zł, u fachowca którego polecał mi stos znajomych z ojcem włącznie.
Szukajcie tylko prawdziwych fachowców!
pozdro Sasza

Odpowiedz do tematu