|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pytania techniczne |
Autor |
Wiadomość |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 31-07-2008, 22:59 Pytania techniczne
|
|
|
Witam wszystkich
Mam pytanie do Was - jak amator - do kolegów bardziej doświadczonych i do zawodowców
Robiłem ostatnio zdjęcia księżyca (najlepsze zresztą wrzuciłem do konkursu). Niestety nie mogę zamieścić innych fotek, bo przez pomyłkę usunąłem wszystkie poza konkursowym, ale postaram się wytłumaczyć "o co mnie biega". Na zdjęciu jasny księżyc, a obok niego poświata, bardziej lub mniej widoczna. Na tej poświacie trochę widoczne kratery, a sam księżyc jasny jak słońce. Pstrykałem i pstrykałem, z różnymi ustawieniami i za chol.... za chorobę nie mogłem się pozbyć tego niby cienia.
I tu następuje pytanie: skąd na zdjęciu brał się ten niby drugi księżyc
I dlaczego np. kratery były widoczne na nim a nie na właściwym |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
thomb [Usunięty]
|
Wysłany: 01-08-2008, 00:07
|
|
|
Nie mam doświadczenia z fotografią ciał niebieskich ale być może TO Ci co nie co rozjaśni.
Generalnie być może atmosfera Ci przeszkadzała (księżyc zbyt nisko) a może większa przysłona by się przydała. Poczytaj może sam dojdziesz do jakichś wniosków. A być może któryś z naszych Astromaniaków się wypowie |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 01-08-2008, 10:40
|
|
|
thomb, a dzięki, dzięki
Coś mi się trochę wyjaśniło, chociaż dalej nie rozumiem skąd ten "drugi księżyc" |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
|
|