Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Colt 91 problem z ogrzewaniem tylniej szyby
Autor Wiadomość
guzer 
Forumowicz

Auto: Galant
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 09-10-2008, 22:11   Colt 91 problem z ogrzewaniem tylniej szyby

Witam

jestem nowym posiadaczem COLTA, az 2 dzien :) jestem dosc zadowolony ale juz 1 nocy mialem problem z akumulatorem, sprzedajacy powiedzal mi ze jest do wymiany tak wiec rano pojechalem i kupilem nowy, problem jednak byl wiekszy. Autko przy wylączonym wilniki pobieralo mi prad 2.3 czegos tam (mierzy sie to miernikiem minus na klamie oraz minus na akumulatorze), koles powiedzal mi ze 3 dni i mi aku kleknie. Niewiedzialem co to sprawdzilem wszystko, przypomnialem sobie jednak ze sprzedajacy powiedzial mi ze jest problem z ogrzewaniem tylniej szyby, tzn ze nie dziala. Tak wiec sprawdzalem tam napiecie az doszedlem do tego ze przełacznik byl zrabany, poprostu go wypiolem i wszystko jest ok.

Pytanie mam takie czy ktos mial podobny problem oraz czy rozwiazaniem mojego problemu moze byc tylko wymiana samego przełacznika ?

Dzieki za wszelkie info i pozdrawiam ! :)

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 09-10-2008, 23:14   

Witaj!

Jednej rzeczy nie rozumiem - po wypięciu włącznika ogrzewania tylnej szyby już nie jest akumulator rozładowywany?
Jeśli tak to dziwne, bo napięcie na wyłącznik powinno dochodzić tylko, gdy stacyjka włączona, jak wyłączona to napięcia tam być nie powinno i nie powinno być różnicy czy wyłącznik spalony czy nie.

Wyłącznik w tym modelu Colta się uszkadza często - upalają się styki albo nawet podtapia plastik w srodku. Żeby temu zapobiec montuje się przekaźnik
Kod:
http://www.mitsubishifan.webpark.pl/

Tutaj masz w dziale "ogrzewana szyba" opisane.

guzer 
Forumowicz

Auto: Galant
Wysłany: 10-10-2008, 08:11   

Tak masz racje, wczesniej bylo pobieranie mocy nawet gdy samochod bym wyloaczony, gdy wypiolem przelacznik wszystko jest ok, wiec w czym moze tkwic problem ? jakies spiecie na kablach ?

Odpowiedz do tematu