Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[C58A 1.8] Jak zabrać sie do wymiany pompy paliwa...?
Autor Wiadomość
dominacjusz
[Usunięty]

Wysłany: 04-08-2008, 17:39   [C58A 1.8] Jak zabrać sie do wymiany pompy paliwa...?

Witam,ostatnio dowiedziałem sie tego co chciałem to tym razem ponownie kieruje do was pytanie Mitsu Maniacy:)

Problem polega na tym,że najprawdopodobniej moim zdaniem poszła pompa paliwowa albo zapchał sie filtr paliwa.Na razie robią mi drogę więc za bardzo nie mam jak wjechać na kanał ale moge się juz wszystkiego dowiedzieć.Samochód kręci jak trochę postoii odpali ale brakuje mu paliwa....dygocze cały.Paliwo na pewno jest.Trochę śmierdzi wachą jak zatankuje ale dowiedziałems ie że bak lubi przerdzewieć od góry i na łączeniach.Moje pytanie :Jak można ją elegancko wymontować sprawdzić czy to na pewno pompa itd.Jeśli to ma znaczenie to colt 1.8 GTI 90 rok.Ma instalacje gazową ale od czasu remontu silnika nie uzywany.Pozdrawiam i z góry dziki za pomoc.
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 08-08-2008, 18:34, w całości zmieniany 1 raz  

cy_cek
[Usunięty]

Wysłany: 05-08-2008, 22:44   

bak odkręcasz z obejm pod autem. Od góry w baku umieszczona jest pompa. Pod fotelem tylnej kanapy powinna być zaślepka o wielkości zakrętki słoika. Pod nią widać kostkę i węże pompy. Filtr zamieszony jest na ścianie grodziowej w okolicach numeru nadwozia.

Jak ją sprawdzić nie wiem. Ale jak coś posiadam na podmiankę cały komplecik :) )

Zmieniałeś kondensatory w ECU? Auto może dygotać bo nie działa Ci ssanie (problemy z krokowym) :)

dominacjusz
[Usunięty]

Wysłany: 06-08-2008, 14:18   

Nie nie zmieniałem,ale to stało mi sie podczas jazdy z iloscia paliwa spokojnie wystarczajaca do jazdy.Wtrakcie jazdy to tez moze byc krokowy?Dzikei za info.

cy_cek
[Usunięty]

Wysłany: 06-08-2008, 18:10   

Krokowy reguluje tylko wolne obroty :)

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-08-2008, 21:39   

cy_cek napisał/a:
Krokowy reguluje tylko wolne obroty :)
może, może... jednak obserwując na palmie z MMCd w czasie jazdy silniczek krokowy też pracuje

Odpowiedz do tematu