|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3G 00-04 ] tarcze |
Autor |
Wiadomość |
kixi4 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-08-2008, 23:16 [3G 00-04 ] tarcze
|
|
|
Witam! Gdzie znajde nowe tarcze na przód do eclipse 3g z 2004 3.0V6? Proszę o pomoc. |
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 09-02-2009, 09:52, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Sz@kal
Forumowicz Młody Mitsumaniak ;)

Auto: Mitsubishi Eclipse 1G GS
Pomógł: 7 razy Dołączył: 29 Maj 2006 Posty: 380 Skąd: Aleksandrów Łódzki
|
Wysłany: 27-08-2008, 12:10
|
|
|
JapanCars ,InterCars ,kiepuczi |
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 27-08-2008, 20:08
|
|
|
lub EBC moge pomoc zalatwic poprzez projectxs |
|
|
|
 |
kixi4 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-08-2008, 22:08
|
|
|
miałem EBC turbo groove i nie jestem zadowolony, są za twarde i bardzo szybko się przegrzewają, u mnie o wiele dłużej wytrzymały oryginalne... |
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 28-08-2008, 21:34
|
|
|
kixi4 napisał/a: | i bardzo szybko się przegrzewają | a to Ciekawe... na jakich klockach miales?
bo ja juz jezdze drugi rok i jestem bardzo zadowolony |
|
|
|
 |
kixi4 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-08-2008, 22:28
|
|
|
koła 16 cali, są ok przy normalnej jezdzie i normalnej prędkości ale przy małych wariacjach bardzo szybko się grzeją zaczynają drżeć, "buczą" itp oryginalne tarcze przynajmniej 2 razy bardziej wytrzymałe... Chyba zamówie jakieś tarcze z usa bo u nas nic nie ma oprócz tych ebc..
[ Dodano: 29-08-2008, 22:30 ]
a na jakich klockach, bo przeczytałem kołach;-) klocki też ebc najpierw z serii green praktycznie nic nie hamowały teraz mam z serii red i jest lepiej ale bez rewelacji.. |
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 30-08-2008, 13:42
|
|
|
tak tarcze sa glosne z ceramicznymi redami... w zwiazku z tym tez sie grzeja... ale do tej pory wa kazdym samochodzie skutecznosc hamowania przy kazdym hamowania wzrastala przy takiej konfiguracji tarcz i klockow ... oczywiscie caly uklad na nowym plynie o podwyzszonej temperaturze wrzenia... byc moze zagotowales plyn w ukladzie i stracil swoje wlasciwosci
kiedy ostatni raz wymieniales plyn w ukladzie? nie odpowietrzales uklad a wymianies caly plyn? |
|
|
|
 |
ipkis [Usunięty]
|
Wysłany: 23-11-2008, 01:21
|
|
|
W Opolu nie ma żadnych problemów z wyborem tarcz hamulcowych i klocków, są bremgo, bosch, textar, z JC nie polecam i inne też są ja w ciągu 30 min złatwiłem tarcze w hurtowni |
|
|
|
 |
|
|