Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
rozstaw śrub // cykanie
Autor Wiadomość
garbacz
[Usunięty]

Wysłany: 12-08-2008, 00:05   rozstaw śrub // cykanie

Ad1.
Witam jaki jest rozstaw śrób w protonie bo nawet nie wiem ?? A chciałbym felgi zmienić, beda pasowały np. od hondy ??

Ad2.
Od jakiegoś czasu słysze cykanie na zimnym silniku i czasami na goracym też. zawsze ustaje po jakimś czasie , raz cyka raz nie, to może byc wina oleju ?? powoli dochodzi do 10 tyś. wiec czas zmienic, podobno może to być także od tzw. "szklanet" albo od popychaczy...

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-08-2008, 23:15   Re: rozstaw śrub // cykanie

napisz jaki proton, z jakim silnikiem, bo nie będziem wróżyć
garbacz napisał/a:
Ad1.
Witam jaki jest rozstaw śrób w protonie bo nawet nie wiem ?? A chciałbym felgi zmienić, beda pasowały np. od hondy ??
rozstaw śrub najlepiej zmierzyć, po przekątnej
garbacz napisał/a:
Ad2.
Od jakiegoś czasu słysze cykanie na zimnym silniku i czasami na goracym też. zawsze ustaje po jakimś czasie , raz cyka raz nie, to może byc wina oleju ?? powoli dochodzi do 10 tyś. wiec czas zmienic, podobno może to być także od tzw. "szklanet" albo od popychaczy...
mogą być luzy zaworowe (czasem olej nie smaruje, lub na zimno i cykają głośniej), ale czy tam są "szklanki" popychaczy? nie wiem...

joker.fot 
Nowy Forumowicz
poprostu joker ]:D

Auto: Colt CA0 1,6 / Proton 418LRS
Wysłany: 14-08-2008, 00:20   

U mnie rozstaw śrub jest taki sam jak w colcie, patrz FAQ.
Cykanie ustąpiło po wymianie hydraulicznych popychaczy "samo regulatorów" (silnik 1.8 DOHC) przy jednostce SOHC raczej luzy na zaworach trzeba by ustawić. Pozdrawiam.

ratajeq 
Mitsumaniak

Auto: A4 B5 2.5 Q
Wysłany: 10-11-2008, 23:05   

luzy swoja droga ... ale popychacze tez juz moga klepac, np u mnie tak jest ... :/

tojota18 
Nowy Forumowicz

Auto: Proton 418 coupe
Wysłany: 07-04-2009, 15:51   

rozstaw śrub 4x100 :) od hondy to samo a popychacze słychać w każdym DOHC na zimnym silniku najgorzej w zimę cyka jak diesel:P ale potem jest good :D w lato wogóle nic nie cyka ale moim zdaniem nie warto wymieniać bo to nie parzy nie ziębi nic si ę nie stanie jak pocyka tylko wqrzające dla ucha i tyle :P

Odpowiedz do tematu