|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
rozstaw śrub // cykanie |
Autor |
Wiadomość |
garbacz [Usunięty]
|
Wysłany: 12-08-2008, 00:05 rozstaw śrub // cykanie
|
|
|
Ad1.
Witam jaki jest rozstaw śrób w protonie bo nawet nie wiem ?? A chciałbym felgi zmienić, beda pasowały np. od hondy ??
Od jakiegoś czasu słysze cykanie na zimnym silniku i czasami na goracym też. zawsze ustaje po jakimś czasie , raz cyka raz nie, to może byc wina oleju ?? powoli dochodzi do 10 tyś. wiec czas zmienic, podobno może to być także od tzw. "szklanet" albo od popychaczy... |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 12-08-2008, 23:15 Re: rozstaw śrub // cykanie
|
|
|
napisz jaki proton, z jakim silnikiem, bo nie będziem wróżyć
garbacz napisał/a: | Ad1.
Witam jaki jest rozstaw śrób w protonie bo nawet nie wiem ?? A chciałbym felgi zmienić, beda pasowały np. od hondy ?? | rozstaw śrub najlepiej zmierzyć, po przekątnej
garbacz napisał/a: | Ad2.
Od jakiegoś czasu słysze cykanie na zimnym silniku i czasami na goracym też. zawsze ustaje po jakimś czasie , raz cyka raz nie, to może byc wina oleju ?? powoli dochodzi do 10 tyś. wiec czas zmienic, podobno może to być także od tzw. "szklanet" albo od popychaczy... | mogą być luzy zaworowe (czasem olej nie smaruje, lub na zimno i cykają głośniej), ale czy tam są "szklanki" popychaczy? nie wiem... |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
joker.fot
Nowy Forumowicz poprostu joker ]:D

Auto: Colt CA0 1,6 / Proton 418LRS
|
Wysłany: 14-08-2008, 00:20
|
|
|
U mnie rozstaw śrub jest taki sam jak w colcie, patrz FAQ.
Cykanie ustąpiło po wymianie hydraulicznych popychaczy "samo regulatorów" (silnik 1.8 DOHC) przy jednostce SOHC raczej luzy na zaworach trzeba by ustawić. Pozdrawiam. |
_________________ Life to ride, ride to life!
 |
|
|
|
 |
ratajeq
Mitsumaniak

Auto: A4 B5 2.5 Q
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Sie 2006 Posty: 183 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 10-11-2008, 23:05
|
|
|
luzy swoja droga ... ale popychacze tez juz moga klepac, np u mnie tak jest ... :/ |
|
|
|
 |
tojota18
Nowy Forumowicz
Auto: Proton 418 coupe
|
Wysłany: 07-04-2009, 15:51
|
|
|
rozstaw śrub 4x100 od hondy to samo a popychacze słychać w każdym DOHC na zimnym silniku najgorzej w zimę cyka jak diesel:P ale potem jest good w lato wogóle nic nie cyka ale moim zdaniem nie warto wymieniać bo to nie parzy nie ziębi nic si ę nie stanie jak pocyka tylko wqrzające dla ucha i tyle |
|
|
|
 |
|
|