|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS ALL] [ELEKTRYKA] Kontrolka świateł na desce rozdzielcze |
Autor |
Wiadomość |
toomyem [Usunięty]
|
Wysłany: 12-08-2008, 09:51 [MSS ALL] [ELEKTRYKA] Kontrolka świateł na desce rozdzielcze
|
|
|
Witam,
Mam pytanie, czy w MSS jest kontrolka spalonych świateł? Ostatnio padła mi żarówka od tylnych świateł mijania ale na konsoli nie było żadnej informacji o tym. Czy to jest normalne? W Punto mam taką sygnalizację i faktycznie ona działa.
tomekM |
Ostatnio zmieniony przez cns80 09-03-2009, 09:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
tomekndm [Usunięty]
|
Wysłany: 12-08-2008, 13:04
|
|
|
Witam.
Z tego co mi wiadomo w MSSach nie ma takiej kontrolki... MSSa mam 6 lat i nigdy nie widziałem ani nie słyszałem o czymś takim. |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 12-08-2008, 15:51
|
|
|
Jest tylko kontrolka świateł drogowych. Od świateł mijania i od pozycyjnych nie ma. Już nie mówiąc o takiej autodiagnostyce |
|
 |
toomyem [Usunięty]
|
Wysłany: 12-08-2008, 16:05
|
|
|
cns80 napisał/a: | Jest tylko kontrolka świateł drogowych. Od świateł mijania i od pozycyjnych nie ma. Już nie mówiąc o takiej autodiagnostyce |
Ale to jest chyba kontrolka włączonych świateł drogowych ("długich") a nie ich uszkodzenia.
No trudno, jakoś bez tej informacji można żyć. Pół biedy gdy chodzi o światło z przodu Tym razem mi dopiero żona powiedziała, gdy odjeżdżałem spod domu, że mi jedno światło z tyłu nie świeci. Kto wie, być może następnym razem to będzie policjant
W każdym razie dzięki za odpowiedzi. |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 12-08-2008, 17:57
|
|
|
toomyem napisał/a: | Ale to jest chyba kontrolka włączonych świateł drogowych ("długich") a nie ich uszkodzenia. | Dokładnie.
toomyem napisał/a: | Tym razem mi dopiero żona powiedziała, gdy odjeżdżałem spod domu, że mi jedno światło z tyłu nie świeci. Kto wie, być może następnym razem to będzie policjant | Amoże kresowo raz na tydzień np. w niedziele wieczorkiem zejść do samochodu i o niego zadbać ? Sprawdzić olej, płyn w spryskiwaczach, żarówki itp. Na pewno odwdzięczy się bezawaryjnym użytkowaniem i oszczędzi paru niespodzianek w trasie. |
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 13-08-2008, 10:12
|
|
|
toomyem napisał/a: | Tym razem mi dopiero żona powiedziała, gdy odjeżdżałem spod domu, że mi jedno światło z tyłu nie świeci. Kto wie, być może następnym razem to będzie policjant |
Policjant nic ci nie zrobi - każe ci zmienić żarówkę którą musisz mieć na zapasie a mandat ci wsadzi dopiero gdybyś nie miał zapasowej lub nie umiał jej wymienić |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
toomyem [Usunięty]
|
Wysłany: 13-08-2008, 11:02
|
|
|
Z tym policjantem to żartowałem
Chociaż z drugiej strony, z reguły nie mam zapasowej żarówki przy sobie - kupuję ją dopiero jak muszę, gdy się któraś spali |
|
|
|
 |
|
|