Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS 1.6] [SILNIK] Problem z odpaleniem zimnego silnika
Autor Wiadomość
tomekndm
[Usunięty]

Wysłany: 12-08-2008, 13:00   [MSS 1.6] [SILNIK] Problem z odpaleniem zimnego silnika

Witam!
Mam MSS '02 1.6 LPG (sekwencja). Od jakiegoś czasu pojawił się problem z uruchomieniem zimnego silnika. Rozrusznik kreci, tylko silnik albo nie zaskoczy albo zaskoczy ale bardzo się "dławi" i dopiero po chwili zaczyna normalnie pracować. Jeśli tylko popracuje chwile problem znika. Na początku myślałem że to problem z gazem, ale w gazowni powiedzieli że to lambda - niestety jej wymiana nie pomogła. Co to może być? Czy ktoś miał coś podobnego?

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez cns80 09-03-2009, 09:37, w całości zmieniany 1 raz  

bazkomp
[Usunięty]

Wysłany: 14-08-2008, 09:09   

ja mam to samo ale na "mokrym" silniku czyli po dłuższym deszczu
Wydaje mi się że to wina wilgotności powietrza bo jak jest sucho to nie ma problemów tylko po deszczu ale jak juz odpali to nie ma problemu.
Mi odpala normalnie ale nie może wejśc na obroty i się dławi - wystarczy postac minutke na wolnych obrotach (wolne jak wolne bo na ssaniu jest) i potem jest OK
mam MSS 1.6 z 2003 roku - gaz od 2005. zwykły NIE sekwencja

xjacobs 
mod MSS

Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-08-2008, 12:28   

bazkomp, dopiero samochód kupiłeś i już problemy?

bazkomp
[Usunięty]

Wysłany: 14-08-2008, 12:45   

to akurat wiedziałem jeszcze przed zakupem ale doszedłem do wniosku że to nie może byc wielki problem do naprawy. dlatego interesuje mnie ten wątek
nie stac mnie na samochodzik z salonu więc to jest chyba normalne że po zakupie (w sumie to ze 3 tygodnie już będzie) cos tam wyskoczy....

Odpowiedz do tematu