|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Impreza na Podlasiu |
Autor |
Wiadomość |
kordiank2
Mitsumaniak MojTytułJestZaDługi
Auto: eclipse 4G
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 9 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 704 Skąd: Boćki - podlaskie
|
Wysłany: 15-08-2008, 18:21
|
|
|
rzeczółka z krzaczorami we mgle - yeah!
moja galeria mogłaby spodobać się maretzkyemu (guzik na dole). też lubię niedopowiedzenia i jestem fanem kompozycji otwartej nie tylko w fotografii.
ok to trzecie oko (oczy) już mamy.
lecimy dalej: wymyślam lightową trasę po polach, łąkach, lasach gminy boćki (podlaskie). jak wyjdę ze szpitala, to zrobię objazd outlanderem i jeśli mój niedźwiedź leśny sobie poradzi, to tym bardziej pajeraki i l200. mam już parę kilkunastokilometrowych opcji z małym brodzeniem, żwirownią i błotem. potem załatwię legalizację sprawy w urzędzie gminy, media, sponsorów, zespół ludowy na imprezę i nocleg w domku myśliwskim ok. 25 do 30 osób (trudno, jako vegetarianin - przecierpię ten domek morderców). termin rajdu proponuję na kwiecień/maj 2009. wcześniej będę potrzebował fachowej pomocy do profesjonalnego zaplanowania układu i długości trasy, bo zabieram się za to pierwszy raz. można by zaprosić też inne pojazdy terenowe, czy lepiej tylko miśki? gdybyśmy uzbierali tak z 20 aut, to już byłoby niekiepsko...
co o tym sądzicie?
jeśli będzie zainteresowanie, to utworzę nowy temat... |
_________________ taka prawda i lepiej naucz się w zgodzie z nią żyć - zapamiętaj: jest jak jest, nie jak powinno być
DZIEŁA na SZTUKI |
Ostatnio zmieniony przez kordiank2 16-08-2008, 18:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
koszmarek
pure energy :-) ciotka koszmarek

Auto: Focus MK1
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 05 Kwi 2008 Posty: 4805 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 16-08-2008, 10:58
|
|
|
jestem za pod warunkiem braku zapieprzu na studiach:) |
_________________ Jestem absolutnie bardzo rozgadanym i wszędobylskim stworzeniem |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 16-08-2008, 14:34
|
|
|
kordiank2, chętnie bym w takim czymś wziął udział i jeśli dojdzie to do skutku to wpisuję się na listę |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
kordiank2
|
Wysłany: 16-08-2008, 18:41
|
|
|
na razie nastawiajmy się psychicznie i czekajmy na rozwój tematu w dziale offroadowym. jeśli nie zaskoczy - powtórzmy propozycję w zlotach i spotach, tam jest większy ruch. liczę jednak na maniaków jazdy terenowej i proponuję następujące punkty do omówienia:
1. termin
2. czy "rajd" tylko dla marki mitsubishi
3. czy tylko samochody, czy może jeszcze jednoślady i quady
4. trasa oznakowana, czy może nastawić się na orientację (mapa z trasą)
5. czy miałaby być to jednodniówka
jak na początek wystarczy - zapraszam do wypowiedzi |
_________________ taka prawda i lepiej naucz się w zgodzie z nią żyć - zapamiętaj: jest jak jest, nie jak powinno być
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

|
Wysłany: 16-08-2008, 19:28
|
|
|
Jeśli chodzi o mnie to jest mi to zupełnie obojętne.
Nigdy jeszcze nieuczestniczyłem w imprezie 4x4 i dlatego każde zasady będą dla mnie nowe |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
kordiank2
|
Wysłany: 16-08-2008, 20:10
|
|
|
no to będzie bardzo nietypowo, bo ja też mam tylko blade pojęcie... ale zorganizuję imprezę, tak jak sobie wyobrażam, że powinna wyglądać. będzie to raczej coś spokojowego, na możliwości outlandera - nie nastawionego na wyczyn i destrukcję nadwozia. sprawa taka bardziej towarzysko-turystyczna. na pierwszym miejscu przy organizowaniu takiej imprezy powinno znaleźć się bezpieczeństwo. myślę, że w paru punktach nie zabraknie też adrenaliny. mam nadzieję, że jednak odezwie się ktoś z doświadczeniami w tej dziedzinie, kto wspomoże moje "wysiłki" dobrą radą, bo poco wyważać otwarte drzwi. na razie mam sporo zapału i kilka niegłupich pomysłów, do tego znajomość terenu i przychylność władz lokalnych, że już nie wspomnę o podlaskich mitsumaniakach, na których zawsze można liczyć. |
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
gootek [Usunięty]
|
Wysłany: 16-08-2008, 21:42
|
|
|
kordiank2 napisał/a: | no to będzie bardzo nietypowo, bo ja też mam tylko blade pojęcie... ale zorganizuję imprezę, tak jak sobie wyobrażam, że powinna wyglądać. będzie to raczej coś spokojowego, na możliwości outlandera - nie nastawionego na wyczyn i destrukcję nadwozia. sprawa taka bardziej towarzysko-turystyczna. | Pomysł wydaje mi się bardzo dobry.
Rok temu uczestniczyłem w trasie terenowej IV Zlotu Plejad, która poprowadzona była drogami i bezdrożami Puszczy Knyszyńskiej. Trasa przewidziana była głównie z myślą o Foresterach, które są porównywalnie dzielne w terenie do Outlanderów. Bardzo dobrze wspominam tamtą imprezę. Tutaj można zobaczyć jak to wyglądało: http://www.subaru.pl/zlot2007/index.php
Bardzo chętnie wybrałbym się znowu na Podlasie, żeby turystycznie pojeździć po okolicach Boćków.
Jeśli będę mógł coś podpowiedzieć, na podstawie ubiegłorocznych doświadczeń, to prosze bardzo.
Jeśli chodzi o Twoje pytania:
1. termin – Twoja propozycja IV-V’09 wydaje mi się bardzo dobra.
2. czy "rajd" tylko dla marki mitsubishi – osobiście jest mi to obojętne, ale jeśli chcesz zebrać, jak piszesz, z 20 aut, to myślałbym raczej o formule otwartej
3. czy tylko samochody, czy może jeszcze jednoślady i quady – też mi jest to obojętne
4. trasa oznakowana, czy może nastawić się na orientację (mapa z trasą) – proponuję na orientację, na podstawie roadbooka. Może z jakimiś ciekawymi przystankami po drodze?
5. czy miałaby być to jednodniówka – Proponuję, że spotykamy się w sobotę przed południem i wyjeżdżamy na trasę. Wieczorem jakaś integracja i w niedzielę rano rozjeżdżamy się do domów. To chyba najbardziej praktyczny wariant.
Zdrowia!!
|
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

|
Wysłany: 18-08-2008, 11:48
|
|
|
gootek napisał/a: | Jeśli będę mógł coś podpowiedzieć, na podstawie ubiegłorocznych doświadczeń, to prosze bardzo. | Można by też podpytać kolegów z "Kochajmy bezdroża" pod warunkiem, że nie potraktują tego jako konkurencyjnej imprezy, bo wtedy pewno nie pomogą |
 |
|
|
|
 |
kordiank2
|
Wysłany: 18-08-2008, 20:54
|
|
|
jest maleńki odzew. nawet paru znajomych na terenowych miśkach z okolicy uda mi się zwerbować - wstępnie 4 pojazdy (2szt l200, pajer i outek2). jest też wstępna deklaracja sponsora - duża firma od węgla i nawozów. może jackie w tej materii się zainteresuje? zaczynam powoli drążyć temat od strony "logistycznej". robię wszystko co możliwe przez telefon i internet z mojej leżącej pozycji. dowiedziałem się co to jest i jak wygląda roadbook. pozostało mi tylko wyzdrowieć. są już lepsze widoki co do terminu zabiegu... |
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 18-08-2008, 22:17
|
|
|
kordiank2 napisał/a: | jest maleńki odzew. nawet paru znajomych na terenowych miśkach z okolicy uda mi się zwerbować - wstępnie 4 pojazdy (2szt l200, pajer i outek2). jest też wstępna deklaracja sponsora - duża firma od węgla i nawozów. może jackie w tej materii się zainteresuje? zaczynam powoli drążyć temat od strony "logistycznej". robię wszystko co możliwe przez telefon i internet z mojej leżącej pozycji. dowiedziałem się co to jest i jak wygląda roadbook. pozostało mi tylko wyzdrowieć. są już lepsze widoki co do terminu zabiegu... |
To życzymy duuuużo zdrowia i wszystkiego najlepszego Ja niestety nie dojadę troszkę daleko 700kilosów ale jak już uda Ci się wszystko to zasięgnę porady i może coś da się zorganizować w górach ->> Tatry. Pozdrówka |
|
|
|
 |
kordiank2
|
Wysłany: 19-08-2008, 14:17
|
|
|
jawaldek napisał/a: | może coś da się zorganizować w górach ->> Tatry. Pozdrówka |
byłoby gruuubo |
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
Szyszkowa
mod Pajero seek&destroy

Auto: Pajero 3,2 DiD
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 308 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 20-08-2008, 20:10
|
|
|
Zapowiada się fajnie, ale 500 km to chyba trochę dla mnie za daleko...
Jeżeli mogę doradzić- polecam trasę z roadbookiem- daje okazję do jazdy we własnym tempie, a przy okazji do obejrzenia co ciekawszych fragmentów trasy (zawsze można się zatrzymać i zrobić fotkę czy pooglądać bez ingerowania w marszrutę pozostałych uczestników).
Nie wiem jaką trasę planujecie, ale jeżeli są na niej miejsca, gdzie istnieje cień podejrzenia, że np po deszczach ktoś może mieć problem, to zaplanujcie jak można pomóc - szkoda czasu i nerwów na organizowanie lin czy trapów ad hoc, lepiej to przewidzieć. Chyba, że faktycznie trasa jest w wersji "light"
Pzdr |
|
|
|
 |
Stach [Usunięty]
|
Wysłany: 21-08-2008, 10:12
|
|
|
w nawiązaniu do tego, co napisał MIKRUSEK:
jeśli już bez obstawy, to roadbook jak najbardziej wskazany, z sugestią zaznaczenia tych trudnych miejsc i ewentualnymi możliwościami ich ominięcia. |
|
|
|
 |
mcorp
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero II 2.8 GLX '98
|
Wysłany: 07-01-2009, 21:17
|
|
|
A jaka miła niespodzianka
Organizowałem z MASTem kilka imprez off-road w tej okolicy, nadleśnictwa Nurzec (pozdrowienia dla wójta Bociek ), Bielsk P., Hajnówka. Jakbyś coś organizował, to chętnie się przyłączę do zabawy.
pozdrowienia
Marcin |
|
|
|
 |
mitsu_pl
Forumowicz

Auto: Subaru Forester
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Lip 2007 Posty: 1301 Skąd: Grajewo
|
Wysłany: 03-02-2009, 20:27
|
|
|
Jeżeli będzie to impreza otwarta, to mógłbym załatwić kilka załóg, min. brata na jego przerośniętym Oplu Fronterze i jego znajomych. Ale tylko, za waszym pozwoleństwem... Kiedyś w rodzińce była pojarka ale to już dawne dzieje... Żeby nadal była, to żadna impreza by się bez niej nie obyła... |
_________________ Subaru Forester SF FL - 2000r.
Subaru Forester SF - 1999r.
Subaru Outback BI - 2005r.
Mitsubishi Galant E88A 2.5 TT |
|
|
|
 |
|
|