Przesunięty przez: glina 14-05-2014, 16:06 |
Kupno Cari |
Autor |
Wiadomość |
blev001
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 TD
|
Wysłany: 19-08-2008, 23:47 Kupno Cari
|
|
|
Jako ze jestem nowy to witam wszystkich uzytkownikow forum.
A teraz do tematu
Dlugo zastanawialem sie nad kupnem auta, najpierw miala byc Honca civic, potem Accord ale finalnie zdecydowalem sie na Carisme w dieslu. Znajomy ma i sobie chwali, mialem okazje przejechac sie jako pasazer w dlugiej trasie i poza tym iz faktycznie silnik jest dosc glosny - niczego zlego nie zauwazylem. Autko mi sie podoba i postanowailem sobie tez takie kupic
przegladam ogloszenia max do 100 km od wrocka, rocznik na pewno nie ponizej 97, cena hmm na poczatku mialo byc do 10000 ale widze ze za 97 rok wzwyz trzeba wylozyc minimum 11. Znalazlem 2 ogloszenia ktora przypadly mi do gustu:
http://allegro.pl/show_item.php?item=419779430
tu raczej krucho felgi stalowe, bez klimy no i te wykonczenia ala drewno wewnatrz ale ogolnie fajne autko no i drugie:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C5620458
b. ladnie sie prezentuje zewnatrz, fajne wyposazenie, troszke spory przebieg ale... no wlasnie prosilbym o opinie na temat tych dwoch aut, sa rzeczy ktore sam wynalazlem ale nie wiem czy ja nie dowidze czy co i ciekaw jestem czy moje spostrzezenia beda zbiezne z waszymi spostrzezeniami.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 19-08-2008, 23:57
|
|
|
Ta druga raczej na pewno byla uderzona w lewy przod. Z reszta popatrz tylko na szczeliny miedzy blotnikiem a maska ....i ta lampe
Tylna klapa tez mi sie nie podoba
Atrapka z przodu w ogole dotyka jedno swiatlo a z drugiej strony jest przerwa
W ogole strasznie odpicowany jest...
blev001 napisał/a: | wzwyz trzeba wylozyc minimum 11 |
moja zasada jest taka ze lepiej wylozyc wiecej na auto w lepszym stanie i pozniej nic nie dokladac niz kupic taniej (jakiegos zaniedbanego szrota) a pozniej psioczyc na marke...
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 20-08-2008, 00:21
|
|
|
2 Cari mimo ze bita to ladna ) |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 20-08-2008, 09:25
|
|
|
sedan - wystrzelone poduszki, htb na szybko nie ma sie do czego przyczepic, musi byc diesel, nie moze byc 1.6 benzyna ?? :> |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
MotyF
Forumowicz

Auto: cari 1,8 gdi Ls HB 98'
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Lip 2008 Posty: 147 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 20-08-2008, 15:30
|
|
|
Wystrzelone poduszki? Nie twierdze , że tak nie jest ale z chęcią dowiem sie jak Wy to zauważacie. Bo ja nic nie widzę
PS. Wystrzelone poduszki mogą gasnąć na pulpicie? |
_________________ symbianforum.pl....bo symbian to pasja, a teraz cari to też pasja ... |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 20-08-2008, 16:24
|
|
|
ano trzeba wiedziec jak wyglada poduszka np pasazera po strzale i gdzie zostaja slady, zreszta nakladka na kierownicy widac ze poklejona jakos dziwnie |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
blev001
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 TD
|
Wysłany: 21-08-2008, 00:45
|
|
|
Witam i dzieki za opinie, wlasnie ten sedan cos mi nie pasowal, na jednym zdjeciu kolor blotnika lewego, te szczeliny i poducha pasazera - utwierdziliscie mnie w tym przekonaniu .
Robson86 napisał/a: | moja zasada jest taka ze lepiej wylozyc wiecej na auto w lepszym stanie i pozniej nic nie dokladac niz kupic taniej (jakiegos zaniedbanego szrota) a pozniej psioczyc na marke... |
Zasada jasna i prawdziwa ale w przypadku kiedy ktos dysponuje sporym budzetem a nie chce go zbytnio naruszac w przypadku "glupiego" auta. Zas dla takich zwyklych wyjadaczy (jak np ja ) ktorzy ostatnie grosze laduja w auto - gornolotna jesli mozna to tak nazwac
Matejko napisał/a: | musi byc diesel, nie moze byc 1.6 benzyna ?? :> |
hmm prawda jest taka ze sam juz nie wiem, kiedys jak jeszcze ropa byla o wiele tansza od benzyny czlowiek kombinowal w ten sposob ze auto na benzyne jest drogie w utrzymaniu bo pali duzo wachy ktora tania nie jest tak wiec albo LPG albo Diesel. Co do gazu nie jestem zbytnio przekonany, jezdzilem wczesniej autem na gaz, wielkich problemow nie bylo ale... czasami cos sie dzialo, to trzeba bylo wyregulowac, to plywala na obrotach to ta cholerna butla w bagazniku, kombinowanie i na dzien dzisiejszy wychodze z zalozenia ze jesli auto stworzono do jazdy na beznzynie to jezdze na benzynie i kropa. No i wracajac do tematu kiedy ropa jest naweet drozsza od benzyny... chyba pozostaje to ze ropniak jednak mniej pali bo przede wszystkim nie trzeba go wkrecac na obroty zeby chcial jechac - turbinka robi swoje. A w benzyniaku jednak aby poczuc trzeba depnac a co za tym idzie? to takie moja zdanie choc moge byc w bledzie. omg rozpisalem sie troche jeszcze raz dzieki za odpowiedzi, szukam dalej jak znajde jakies ciekawe ogloszenie to wrzuce:)
pozdro |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 21-08-2008, 06:55
|
|
|
We Wrocławiu masz dobrych gazowników - więc nic nie będzie Ci falować, no chyba, że znajdziesz jakiegoś Zenka, który z Mietkiem będą Ci zakładać gaz w garażu... |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 21-08-2008, 09:59
|
|
|
blev001 napisał/a: | Zasada jasna i prawdziwa ale w przypadku kiedy ktos dysponuje sporym budzetem |
czy ja wiem, ale to chodzi o to ze w przyszlosci to moze sie odbic...
blev001 napisał/a: | turbinka robi swoje. |
ale jak turbinka padnie (bo moze majac juz jakis przebieg) to ida nastepne koszty.
Prawda jest taka ze oszczenosci plynace z posiadania diesla sa pozorne...
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 21-08-2008, 10:57
|
|
|
Robson86 napisał/a: | Prawda jest taka ze oszczenosci plynace z posiadania diesla sa pozorne... | Robson86, kolego !!! Poraz kolejny prowokujesz mnie do bezsensownej dyskusji
A ta pierwsza Cari według mnie jest w dużo lepszym stanie. Lepiej kupić droższe lub starsze auto, ale w miarę zadbane, niż kupić odpicowaną brykę która po tygodniu stanie, a właściciel nie będzie miał kasy na naprawę, bo wydał wszystko na zakup. |
|
 |
lukka [Usunięty]
|
Wysłany: 21-08-2008, 11:34
|
|
|
140k przebiegu w dieslu można miedzy bajki włożyć... |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 21-08-2008, 11:36
|
|
|
lukka napisał/a: | 140k przebiegu w dieslu można miedzy bajki włożyć | Mogę wiedzieć dlaczego ? Mówisz o tym konkretnym egzemplarzu czy o każdym dieslu z tego rocznika ? |
|
 |
lukka [Usunięty]
|
Wysłany: 21-08-2008, 12:05
|
|
|
cns80 napisał/a: | lukka napisał/a: | 140k przebiegu w dieslu można miedzy bajki włożyć | Mogę wiedzieć dlaczego ? Mówisz o tym konkretnym egzemplarzu czy o każdym dieslu z tego rocznika ? |
może nie o każdym ale o 99% diesli w tym wieku... przecież to jest 132 msc eksploatacji, dziennie daje trochę ponad 30km przebiegu... pamiętając, że diesel zawsze był droższy w kupnie i utrzymaniu nikt go nie kupował po to aby stracić ani dla przyjemności jazdy dieslem... tylko żeby było taniej... |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 23-08-2008, 11:44
|
|
|
http://otomoto.pl/mitsubi...l-C6140937.html
Zastanawiałem się nad tą Carismą, ale podczas analizy oferty z ROCHem_27 zauważyliśmy zdjęcie które już usunięto. Widniała na nim książka serwisowa w której był wpis przeglądu 180.000km co ciekawe data tego przeglądu 22.09.2003. Sądząc po deklarowanym przebiegu 183.500km licznik cofany aż strach nie ma też elektrycznych szyb i zawieszenie nie ma ECSa. |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
Ostatnio zmieniony przez wichura1 04-09-2008, 15:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Morfi
Mitsumaniak Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Pomógł: 22 razy Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 6530 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 23-08-2008, 12:00
|
|
|
Carisma 1.9 TD spali tylko 0,5 mniej ropy anizeli Carisma GDI benzyny A masz lepsze osiagi i ropa ciagle droższa od Benzynki |
_________________ Moje OPC http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=96694
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain |
|
|
|
 |
|