|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Silnik gaśnie zaraz po uruchomieniu |
Autor |
Wiadomość |
Piotr1
Nowy Forumowicz
Auto: Hyundai Lantra GT '93
|
Wysłany: 22-08-2008, 08:14 Silnik gaśnie zaraz po uruchomieniu
|
|
|
Witam, od jakiś 2-3 tygodni mam problem z moim Hyundaiem Lantra gt '93. Uruchamiam silnik niby załapuje ale momentalnie po cofnięciu kluczyka (wyłączanie rozrusznika) silnik gaśnie (słychać takie pstryk). Bywa też że chwile po odpaleniu robi pstryk i też gaśnie. Nie dzieje się tak zawsze. Pomaga wciśnięcie gazu, jak go uruchomię i rozkręce do 2000 obrotów już pracuje. Dzieje się tak czasem i przy ciepłym silniku. Na razie wymieniłem kable WN i nie pomogło. Pomóżcie bo mechanik nie ma pomysłu a ja nie chcę po kolei wymieniać połowy silnika.
PS obroty po uruchomieniu na zimno jakieś 1200 gdy jest ciepły kolo 1000. Do 800 nie opadają prawie nigdy |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 22-08-2008, 08:48
|
|
|
silniczek krokowy |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
Piotr1
Nowy Forumowicz
Auto: Hyundai Lantra GT '93
|
Wysłany: 22-08-2008, 10:06
|
|
|
Ale to on by tak wariował że raz działa wszystko pięknie a czasami uruchomić nie idzie. Martwi mnie ten pstryk gdy gaśnie czy to nie komputer :/ |
|
|
|
 |
Karol208
Forumowicz Hose

Auto: Audi a8 4.2 + LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 10 Wrz 2006 Posty: 137 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 22-08-2008, 22:55
|
|
|
Piotr1 napisał/a: | Martwi mnie ten pstryk gdy gaśnie czy to nie komputer :/ |
ten pstryk to jest przekaznik od sterownika jak zalacza pompe paliwa to tez pstryka. |
_________________ Nie taki diabeł straszny jak się mu pół litra postawi.
 |
|
|
|
 |
|
|