Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CAxA] da sie jakos wyczyscic reflektory ? i pare innych
Autor Wiadomość
p0gr0m 
Forumowicz

Auto: colt CA0 4G92 93r. LPG
Wysłany: 18-08-2008, 11:30   [CAxA] da sie jakos wyczyscic reflektory ? i pare innych

witam po 1:
jadac w nocy na swiatlach bardzo slabo mam oswietlona droge , zmienilem zarowowki na dobre , wczesniej mialem philips + 50% jakies tam , a teraz zmienilem na jakies tam dobre osramy i dalej jadac po ciemku jest za ciemno:( wydaje mi sie ze reflektory musza byc tluste badz zabrudzone od srodka, pytanie czy da sie to jakos rozebrac i przeczyscic szkla ? jesli tak to czego najlepiej do czyszczenia uzyc ?

po 2: kupie wlacznik , wylacznik otwierania elektycznych szyb od strony kierowcy (ten podwojny)

po 3: mialem juz ze 2 razy czyszczone zaciski hamulcow bo grzaly sie mocno kola z przodu, teraz dalej sie jedno kolo od strony kierowcy przednie grzeje + auto dostalo bicia na kierownicy od tygodnia przy predkosciach 55-75 /h czy to moze byc wina tego kola, czy to moze byc wina tarcz?bo wiem ze tarcze juz dawno byly w kiepskim stanie , ile kosztuja tarcze i jakie kupic? ? alufelgi sa kupione nowki z styczniu+ nowe opony, alusy z wygladu nie sa w nic pukniete raczej , no ale bicie jest. czy w razie czego mozna kupic takie zaciski badz same tloczki a jesli tak to jakie mniej wiecej sa tego koszty ? sory za rozpierdziel w tym poscie i brzydka skladnie zdan. pozdro
Ostatnio zmieniony przez karolgt 25-08-2008, 17:02, w całości zmieniany 1 raz  

Tomekp 
Mitsumaniak
A tak wygląda teraz:

Auto: Mitsubishi Colt '95 GLXi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-08-2008, 12:51   

Cytat:
po 2: kupie wlacznik , wylacznik otwierania elektycznych szyb od strony kierowcy (ten podwojny)

Powodzenia, ja obdzwoniłem pół Polski zanim go nabyłem :? Ale widziałem aukcję ostatnio na Alledrogo z tym wyłącznikiem, 80zł zdaje się. Na Twoim miejscu bym brał, bo ciężko o te wyłączniki, a i cena nie jest wysoka.

p0gr0m 
Forumowicz

Wysłany: 18-08-2008, 13:06   no wiec

wlacznik juz zakupilem wlasnie na alledrogo, wczesniej juz go widzialem zanim zadalem posta , jednak myslalem ze moze tu na forum bedzie taniej :] , reasumujac pytanie 2 uniewaznione :] pozdro

Miroslaw1305 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt CJO 1,3 1997
Wysłany: 18-08-2008, 17:20   

POgrom---Samochód nie jest nowy WYMIEŃ PRZEWODY HAMULCOWE .Są jużw środku przytkane .Jak hamujesz to płyn przedostaje się ,a jak puszczasz nogę z hamulca to nie ma ciśnienia i płyn z trudem się cofa ,przez co lekkoszczęki hamują a wszystko się grzeje .
Podnieść samochód do góry , ,druga osoba niech naciska na pedał hamulca a ty sprawdzaj czy po puszczeniu można kręcić kołem ,jeśli nie to do sklepu po przewody hamulcowe od tych kół co się blokują

p0gr0m 
Forumowicz

Wysłany: 18-08-2008, 18:59   

wymienilem przewody hamulcowe z przodu jakies poltora raku temu wiec to raczej nie bedzie to

SlaVkoEg
[Usunięty]

Wysłany: 18-08-2008, 19:52   

Przeczysciles tez ten duzy tloczek ktory dociska klocki?? Jezeli nie to wyjmij klocki, wycisnij ten tloczek poprzez kilkukrotne nacisniecie pedala hamulca, przeczysc papierem sciernym(ale nie za mocno) i nasmaruj lekko plynem hamulcowym. Po czym wcisnij go spowrotem a nastepnie znowu wypchaj na zewnatrz. Wycisnij go tak ze 2- 3 razy ;)

p0gr0m 
Forumowicz

Wysłany: 18-08-2008, 20:58   jakis czas temu

moj mechanik to "podobno" czyscil , podobno bo ja bylem w pracy, jutro jade znowu do mechanika, . a co z tymi reflektorami ?

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Wysłany: 18-08-2008, 21:17   

Cytat:
co z tymi reflektorami ?
Reflektory można umyć bez rozklejania owych. Trzeba je zdjąć, 4 śruby, 2 z tyłu i 2 za migaczem i myknąć je przez otwór żarówkowy :) Ja też muszę umyć reflektory i spasować przód więc też mnie to czeka.

Miroslaw1305 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt CJO 1,3 1997
Wysłany: 18-08-2008, 21:31   

pOgrOm -czy sprawdziłeś tak jak Ci napisałem to ok 5-10 min. Od tego trzeba zacząć żeby ukierunkować kierunek szukania .i jeśli koło będzie się blokowało to zdejmij koło irobiąc to samo czyli ktoś naciska pedał hamulca i puszcza, patrz czy tłoczki się wycofują po zluzowaniu pedału hamulca .Jak to sprawdzisz -SAM ,a nie mechanik napisz o swoich spostrzeżeniach i będziemy szukać dalej. :idea: :idea: :idea:

p0gr0m 
Forumowicz

Wysłany: 19-08-2008, 21:14   no wiec tak:

biciem tym jak sie domyslalem okazal sie zacisk, tloczek ma wrzery i caly byl pokryty rdza, narazie poczyscilem papierem sciernym i pare dni tam pojezdze, ale tez kupilem dzisiaj na szrocie uzywane zaciski jednak nie wiem czy dobre bo niewiem czy majac zacisk w reku mozna jakos wyjac tloczki zeby zobaczyc czy sa ok ? w razie jakby ktos chcial to mam tez do sprzedania ten przelacznik do szyb o ktorym pisalem w pkt.2 bo mam teraz dwa nowe :]

londolut 
jradmin Colt

Wysłany: 19-08-2008, 23:08   

p0gr0m, pisz jak człowiek. Użyj kropek bo od takiego słowotoku to się dwoi w oczach.

p0gr0m 
Forumowicz

Wysłany: 23-08-2008, 12:33   no wiec panowie

czy da rade i czy mozna bezpiecznie jakos wysunac ten tlok z zacisku jesli zacisk nie jest zamonowany w aucie ? bo chcialbym zobaczyc czy na tych kupionych uzywkach nie ma wżerów

londolut 
jradmin Colt

Wysłany: 23-08-2008, 12:49   

p0gr0m, potrzebujesz kompresora bo inaczej nie wydłubiesz tłoczków z zacisku.

SlaVkoEg
[Usunięty]

Wysłany: 23-08-2008, 16:44   

Temat ma nazwe dotyczaca czyszczenia reflektorow a rozmowa jest o zaciskach :P Nie to żebym zrzędził :D ale przez takie cos pozniej niczego nie mozna znalezc na forum... :/

czarnuch23 
Mitsumaniak
Jaszczomp:>

Auto: Outlander 2.0T
Wysłany: 23-08-2008, 16:57   

wystarczy pompka rowereowa zeby wycisnac z zacisku tlok. Trzeba sie nagimnastykowac ale jak nie ma kompresora jest to niezle wyjscie :) (stosowalem u siebbie przy wymianie tlokow.)

Odpowiedz do tematu