|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Jaki olej do skrzyni biegów 1.8 GDI ??? |
Autor |
Wiadomość |
MICHAEL0002
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubischi Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-08-2008, 14:30 [Cari 1.8 GDI] Jaki olej do skrzyni biegów 1.8 GDI ???
|
|
|
Wymieniam skrzynie biegów w Carismie 1.8 GDI.Montowana skrzynia ma przebieg 120 tyś km,chciałem sie dowiedziec jakim olejem ją zalac !? |
|
|
|
 |
byczeks [Usunięty]
|
Wysłany: 28-08-2008, 19:06
|
|
|
Oczywiście że ELF TRANSELF TRX 75W80. Za innym nawet się nie oglądaj. koszt 0,5L ok. 13-14 zł. Do skrzyni wchodzi 2,2L także 4 banieczki Ci wystarczą, ponieważ nigdy nie spuścisz wszystkiego ze skrzyni - zawsze coś zostaje. |
|
|
|
 |
damiano [Usunięty]
|
Wysłany: 28-08-2008, 20:59
|
|
|
ja także polecam ELF'a TRANSELFA 75W80. Najpierw miałem wlany Valvoline 75W90, ale był za gęsty i biegi trudno wchodziły, no i zgrzytała dwójka... Teraz po zalaniu ELF'a biegi wchodzą pewniej, łatwiej i jakby "mocniej siedzą" - takie jest moje odczucie. No i dwójka nie zgrzyta Jestem zadowolony z tego oleju.
Poczytaj także TEN temat .
byczeks napisał/a: | Za innym nawet się nie oglądaj. |
Podobno bardzo dobry jest też Shell SF 5288 75W80 więc można też spróbować.
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
|
|