| 

|  | Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki 

|  |  

| Ogłoszenie |  
         |   
 W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
 Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
 Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
 |  

| [Cari 1.8 GDI] Jaki olej do skrzyni biegów 1.8 GDI ??? |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | MICHAEL0002   Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubischi Carisma 1.8 GDI
 Kraj/Country: Polska

| 

|  Wysłany: 28-08-2008, 13:30   [Cari 1.8 GDI] Jaki olej do skrzyni biegów 1.8 GDI ??? |   
 |  
               | 
 |  
               | Wymieniam skrzynie biegów w Carismie 1.8 GDI.Montowana skrzynia ma przebieg 120 tyś km,chciałem sie dowiedziec jakim olejem ją zalac !? |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | byczeks [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 28-08-2008, 18:06 |   
 |  
               | 
 |  
               | Oczywiście że ELF TRANSELF TRX 75W80. Za innym nawet się nie oglądaj. koszt 0,5L ok. 13-14 zł. Do skrzyni wchodzi 2,2L także 4 banieczki Ci wystarczą, ponieważ nigdy nie spuścisz wszystkiego ze skrzyni - zawsze coś zostaje. |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | damiano [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 28-08-2008, 19:59 |   
 |  
               | 
 |  
               | ja także polecam ELF'a TRANSELFA 75W80. Najpierw miałem wlany Valvoline 75W90, ale był za gęsty i biegi trudno wchodziły, no i zgrzytała dwójka... Teraz po zalaniu ELF'a biegi wchodzą pewniej, łatwiej i jakby "mocniej siedzą" - takie jest moje odczucie. No i dwójka nie zgrzyta  Jestem zadowolony z tego oleju. Poczytaj także TEN temat .

| byczeks napisał/a: |  	  | Za innym nawet się nie oglądaj. | 
 Podobno bardzo dobry jest też Shell SF 5288 75W80 więc można też spróbować.
 Pozdrawiam!
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  |