|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Nie pracuje na gazie ! |
Autor |
Wiadomość |
grzes23 [Usunięty]
|
Wysłany: 03-09-2008, 10:10 Nie pracuje na gazie !
|
|
|
Witajcie
Moja sekwencja chodziła 3 lata(44 tys.km) bez zarzutu.Z tym,że przez ostatnie 27 tys.nie robiłem żadnego przeglądu inst.gazowej.Teraz 1 dnia silnik zgasł na skrzyżowaniu,ale po 0,5 godz już chodził(na gazie).2 dnia po 10 km zgasł i teraz pracuje tylko na benz.Kontrolki działają normalnie,gaz jest,zawór pyka w baku,że gotowy-wprowadzam na obroty,puszczam i zamiast pracować na gazie silnik gaśnie a kontrolka mruga i piszczy.Czy ktoś mi podpowie przyczynę,sposób naprawy no i koszty ? Pozdrawiam |
|
|
|
 |
krzysio1972
Mitsumaniak
Auto: Galant EA5W, Carisma 4G92
Pomógł: 11 razy Dołączył: 29 Sie 2005 Posty: 469 Skąd: Józefów
|
Wysłany: 03-09-2008, 10:36
|
|
|
No to najwyższy czas pojechać na przegląd
Jaka instalka? Zobacz w instrukcji co oznaczają sygnalizowane błędy. |
_________________ Krzysio
Carisma 1.6 GL '96
Galant 2.5 V6 '97 |
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 27 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 3382 Skąd: Kozłów Biskupi
|
Wysłany: 03-09-2008, 19:28
|
|
|
najlepiej zrób to co sugeruje krzysio1972, czyli jedz na przegląd i na pewno ci znajda przyczynę bo od tak sobie nic się nie dzieje |
_________________ "Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale te osiem godzin czekania na wyjście to już totalny absurd."
 |
|
|
|
 |
cyklista
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1,6 Comfort
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Sty 2006 Posty: 216 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 03-09-2008, 20:59
|
|
|
przede wszystkim pozmieniać filtry gazowe bo pewnie przytkane i jak komputer wykrywa jakieś zmiany cisnienia za mały przepływ to wyłącza gaz i daje benzyne,
a jak coś poważniejszego to i tak zostaje serwis albo wróżka ze szklaną kulą |
|
|
|
 |
|
|