Przesunięty przez: Grześku 29-09-2008, 09:36 |
[CA4A 1.6] no i po zawodach.......czyli misiek popsuty |
Autor |
Wiadomość |
nnk59 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-09-2008, 15:51 [CA4A 1.6] no i po zawodach.......czyli misiek popsuty
|
|
|
Jadę sobie dzisiaj JPII, a tu nagle misiek zgasł. Buuuuuuu. Wrzucam awarie, staję. Kontrolka Check Engine zamigała kilka razy, wskazówka od obrotomierza potańczyła i tyle. Misiek martwy. Rozrusznikiem kręce i nic. Wkońcu i CE nie świeci. Poprostu padło ECU. Dodatkowo w samochodzie zadymiło się i pośmierdziało wywalonym kondensatorem. Szlag by to trafił. A miałem zamiar Miśka sprzedać pod koniec miesiąca i teraz nie wiem czy go robić czy tak może pogonić. Ech szkoda słów. |
Ostatnio zmieniony przez karolgt 29-09-2008, 18:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 45 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 3478 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 10-09-2008, 08:34
|
|
|
kurczę, ja się zbieram z wyminą kondków odkąd go mam.
Jeśli chcesz sprzedać w całości to albo nowy komp, albo uderz do Bartka, on naprawia kompy, w przystępnej cenie.
Jeśli nie chcesz sprzedawać w całości...
to mów ile za fele z oponami?
Wal na PW |
|
 |
nnk59 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-09-2008, 08:52
|
|
|
Nie, no w całości bym sprzedawał. Pomyślałem na spokojnie i jednak naprawię ECU. Jakiś dokładniejszy namiar na Bartka poproszę. Jak już bedzie git to go ogłoszę. |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 11-09-2008, 22:49
|
|
|
pawela napisał/a: | kurczę, ja się zbieram z wyminą kondków odkąd go mam. |
czyli ze co? Tez powinieniem wymienic??? |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Pomógł: 45 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 3478 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 12-09-2008, 11:29
|
|
|
wypadało by operacja max 30zł |
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 12-09-2008, 11:58
|
|
|
pawela napisał/a: | wypadało by operacja max 30zł |
zapomniałeś dodać, że PRZED nieszczęściem, jak wyleją to bywa dużo więcej...... |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
rafq
Mitsumaniak MM-Mighty Morphin'

Auto: zielone
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Sie 2006 Posty: 766 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 12-09-2008, 20:04
|
|
|
rosomak1983 napisał/a: | pawela napisał/a: | kurczę, ja się zbieram z wyminą kondków odkąd go mam. |
czyli ze co? Tez powinieniem wymienic??? |
Tak wszyscy powinniście wymienić (Tak Paweła, do Ciebie również mówię, szczególnie przed zimą :] ) Jeśli chodzi o Lublin, to jak ktoś nie czuje się na siłach to znam dobry serwis agd-rtv. |
_________________ Impossible is not a fact. It’s an opinion. Impossible is not a declaration. It’s a dare.
Impossible is potential.
Impossible is temporary.
Impossible is nothing! ^^^ |
|
|
|
 |
nnk59 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-09-2008, 09:44
|
|
|
No wczoraj wyjąłem ECU z samochodu i moim oczom ukazał się taki oto obraz:
Widać że kondensator nie wytrzymał. Przestrzegam więc innych i zmieniajcie je.
[ Dodano: 27-09-2008, 11:15 ]
Dzisiaj wrócił komp z naprawy i niestety Colcik dalej trup. Gościo co naprawiał uczciwy odda 400 PLN za nieudaną naprawę. Niesty tak to jest jak popalą sią kondensatory.
Szukam więc coś z jakiegoś rozbitka.
PS.
Ci co czekają (zinteresowani wiedzą na co), niestety jak widzicie troszkę się to wszystko przedłuży chyba. Choć może się uda w przyszłym tygodniu już zrobić samochód. Wrazie "w" to tel do mnie znacie. |
|
|
|
 |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Maj 2005 Posty: 2722 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 29-09-2008, 09:41
|
|
|
Przeniosłem tu na prośbę moda działu Colt. |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia |
|
|
|
 |
SlaVkoEg [Usunięty]
|
Wysłany: 29-09-2008, 10:50
|
|
|
o kurde... ale lipa. Chyba tez u siebie powymieniam kondensatory... |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 29-09-2008, 11:07
|
|
|
nnk59 napisał/a: | Dzisiaj wrócił komp z naprawy | Wyślij ten komputer do Bartka, on z takimi trupami potrafi zdziałać cuda. |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
nnk59 [Usunięty]
|
Wysłany: 07-10-2008, 21:08
|
|
|
Komputer już kupiłem i samochód jeździł przez 2 dni. Niestety. W pt 3.10 uruchomiłem Colta i wpadł do mnie Stein aby go obojrzeć, z wielkim zamiarem zakupu. Samochód mu się spodobał więc umówiliśmy się że w sobotę go o 12 ode mnie odbiera. Tak też się stało.
Dopełniliśmy formalności i kolega pojechał swoim nowym nabytkiem. Nie minęło kilka minut a tu telefon. Mówi że samochód zgasł i nie odpala.
W tym momencie serce do gardła mi podeszło. Myślę kolejny komp. Stein zorganizował po mnie transport i podjechaliśmy zobaczyć co i jak. A lało w sobotę w Lublinie że nie wiem. Ja do samochodu a on rzyczywiście nie odpala. CE zgasło jak trzeba. W końcu odpalił. Pyrkocze sobie, więc prubuję dodać gazu a on gaśnie. Ech myślę sobie zalało go. No ale Stein kupił dopiero co, miało być wszystko cacy, a tu samochód trup. To poprostu zwróciłem mu kasę. Bo mitsumaniak mitsumaniaka nie wyroluje. I tak powinno być.
Wzięliśmy miśka na hol do znajomego mechanika z okolic Lublina (pozdrawiam!!!) i dzisiaj wkońcu odebrałem. Do wymiany były poprostu kable i świece. Łapał wilgoć i nie odpalał.
Od mechanika od razu do Steina. Dokończyliśmy naszą tranzakcję.
Łot cała historia jednego Colta.
Żyszę koledze wiele przyjemności z jazdy moim małym przyjacielem. |
|
|
|
 |
zombie
Nowy Forumowicz
Auto: EA5A
|
Wysłany: 08-10-2008, 15:08
|
|
|
rafq, gdzie ten serwis:)? bo ja tez sie zastanowie nad wymiana:) |
|
|
|
 |
Czerwien [Usunięty]
|
Wysłany: 08-10-2008, 15:13
|
|
|
zombie napisał/a: | bo ja tez sie zastanowie nad wymiana:) |
Tu się nie ma co zastanawiać-to jedna z pierwszych rzeczy jakie robie po zakupie Colta |
|
|
|
 |
rafq
Mitsumaniak MM-Mighty Morphin'

Auto: zielone
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Sie 2006 Posty: 766 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 16-10-2008, 11:39
|
|
|
Proszę bardzo

Jednak ja byłem tam 2 lata temu ostatni raz - mam nadzieję, że jeszcze istnieje... Jak nie to trzeba pytać w elektronicznych lub szukać w necie jakichś serwisów. Pamiętam, że chłopaki niechętnie chcieli się za to zabrać, jednak bardzo ważnym argumentem przekonującym była instrukcja wymiany kondziorków wydrukowana ze strony Krzyżaka (wielki szacun za informacje na niej zawarte !! ) |
_________________ Impossible is not a fact. It’s an opinion. Impossible is not a declaration. It’s a dare.
Impossible is potential.
Impossible is temporary.
Impossible is nothing! ^^^ |
|
|
|
 |
|