|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E55A 2.0] czujnik spalania stukowego |
Autor |
Wiadomość |
jeepo
Nowy Forumowicz
Auto: galant 2.0 16V GLSi 4G63, '94
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Wrz 2008 Posty: 22 Skąd: legnica
|
Wysłany: 12-09-2008, 10:13 [E55A 2.0] czujnik spalania stukowego
|
|
|
witam. mam galanta 2.0 z 94 roku silnik 4g63. w ECU pojawia się błąd czujnika spalania stukowego. jednocześnie stuka mi zawór i zastanawiam się czy ten stukający zawór może zakłócać pracę czujnika KS.
czy ktoś może spotkał się z podobnym problemem?
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
mitsu_pl
Forumowicz

Auto: Subaru Forester
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Lip 2007 Posty: 1301 Skąd: Grajewo
|
Wysłany: 12-09-2008, 10:48
|
|
|
Myślę, że jest taja mozliwośc, bo nie raz się spotałem z tym jak gazownicy źle założyli instalację LPG z wtryskiem gazu, to stukot wtryskiwaczy gazowych powodował właśnie pojawianie się tego błędu... |
_________________ Subaru Forester SF FL - 2000r.
Subaru Forester SF - 1999r.
Subaru Outback BI - 2005r.
Mitsubishi Galant E88A 2.5 TT |
|
|
|
 |
jeepo
Nowy Forumowicz
Auto: galant 2.0 16V GLSi 4G63, '94
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Wrz 2008 Posty: 22 Skąd: legnica
|
Wysłany: 18-09-2008, 19:31
|
|
|
Dzieki za cenną informację. A w temacie gazowników to też mam swoje zdanie na ich temat. U mnie tak narozrabiali, że pomimo tego że nie jeżdżę na gazie już rok czasu to do tej pory nie mogę dojść do ładu w instalacji elektrycznej a ilość spalonych modułów strerujących do wtryskiwaczy sięga dziesiątek sztuk. MASAKRA!!! |
|
|
|
 |
|
|