Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAxx] Poduszka powietrzna pasażera
Autor Wiadomość
Matik608 
Mitsumaniak

Auto: BMW E61 3.0D
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-09-2008, 19:25   [EAxx] Poduszka powietrzna pasażera

Witam.
Mam wystyrzelona poduszke pasażera, mogl by mi ktos powiedziec czy tam jest zaslepka czy musze cala deske zmieniac??
z gory dziekuje za odpowiedz. pozdrawiam :wink:
Ostatnio zmieniony przez robertdg 12-12-2009, 15:37, w całości zmieniany 4 razy  

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy
Wysłany: 16-09-2008, 20:13   

Matik608 napisał/a:
czy tam jest zaslepka

Zobacz tu:
http://aukcja.interia.pl/...?item=431269729
Renata
EA5W

Matik608 
Mitsumaniak

Wysłany: 16-09-2008, 20:22   

dziekuje Czekoladko :wink: tez wlasnie mi sie wydawalo ze gdzies zaslepke widzialem kiedys, i kupuje od kolesa na allegro poduszki, i pisze do niego czy ma tez zaslepke i kloci sie ze mna ze tam nie ma zaslepki tylko cala deske mam wymienic...

dodam ze chce zrobic zakupy do gala u pana o nicku czescijaponskie.

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 16-09-2008, 23:54   

cala deske musialbys wymienic jesli mialbys wersje sprowadzona ze Szwecji bo tam nie byla poducha standartem (co moze zadziwic ...wkoncu tam klada spory nacisk na bezpieczenstwo)deska wygladalaby tak jak w TYMogloszeniu na dolnym zdjeciu
mozesz zapytac TU maja 6 Gali na placu spoko goscie wiec moze dasz rade cos uciac z ceny

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 17-09-2008, 07:23   

Matik608 napisał/a:
czy musze cala deske zmieniac??
jeżeli Twoja poduszka wystrzeliła to raczej na bank uszkodziła górną część kokpitu :doubt:
Co prawda możesz kupić tą z aukcji lub nawet próbować "zamknąć" obecną zaślepkę, jednak efekt końcowy może być bliski ideałowi :wink: Przyjrzyj się dokładnie i sam oceń - czy szukać całego kokpitu czy bawić się kombinacje :lol: Wybór należy do Ciebie ;)

pozdro

ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju

Matik608 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-09-2008, 12:40   

cuuube, moj gal jest z niemiec i nie mam takiej poduchy jak w tym galu co pokazales, u mnie wyglada to tak http://img301.imageshack....sc000050qv3.jpg
ja bylem na 100% pewien ze ta zaslepke urywam tam od gory co sie trzyma kupuje poduche sensor i zaslepke i przykleje zaslepke i sladu nie bedzie.. dopiero jak napisalem do tego typa czescijaponskie czy ma zaslepke razem z poduszka to mi napisal ze tego sie nie zrobi i musze cala deske kupic :evil: jak mam cala deske zmieniac to ja pie... takie cos :(
mam pare czesci do kupienia i patrzylem na aukcje bmw832 ale ja bym w kolorze wolal :P
RoveR mi pisal ze mi zalatwi czesci wiec narazie sie wstrzymam z allegro.
jak by ktos mial cos na sprzedanie typu maska szyba blotnik (zderzak po lifcie) poduszki itd to piszcie na pw albo gg jestem otwrty na wysztkie propozycje :)

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 17-09-2008, 12:53   

Matik608 napisał/a:
dopiero jak napisalem do tego typa czescijaponskie czy ma zaslepke razem z poduszka to mi napisal ze tego sie nie zrobi i musze cala deske kupic
czyli tak jak napisałem powyżej :wink:

pozdro

ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju

Matik608 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-09-2008, 12:56   

:butthead: ja nie bede zmienial calej deski :P oddam go na warsztat jeszcze w tym tygodniu i zobacze co mi powiedza. mam nadzieje ze sie to naprawi bo jak nie to bedzie lipa :x

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 17-09-2008, 12:59   

jak juz pisalem maja tam 6 Galantow wiec kolorem jakis powinien podejsc a wszystkiego nie maja wystawionego wiec trzeba niestety dzwonic i pytac lub wyslij im maila ze zdjeciem zaslepki...moze znajdzie sie reszta tego co szukasz

Roch napisal ze raczej wymiana calosci... i pytal jak wyglada gorna czesc nad klapka ktorej nie widac na zdjeciu sam ocen lub wklej jeszcze fote gornej czesci

Matik608 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-09-2008, 16:33   

tej zaslepki chyba jednak sie nie da wyciagnac;/ gora wyglada tak http://img229.imageshack....dsc00006zf1.jpg
a srodek tak http://img520.imageshack....dsc00005so0.jpg
napisze im meila co i za ile mi sprzedadza, i czy maske i blotnik w kolorze beda miec.

Ajsi
[Usunięty]

Wysłany: 17-09-2008, 20:19   

A nie da się tego wkleić z powrotem? Wygląda na niepogięte, dasz jakiś akryl czarny dookoła cienką warstę i dociśniesz.

MITSUMISIEK
[Usunięty]

Wysłany: 17-09-2008, 20:31   poduszka

nima takiej opcji żeby wkleic ponownie wystrzeloną pokrywe poduszki , zamów połowe kokpitu od angola sam ładnie wytnij pokrywe poduszki i wklej .Robilem to tydxień temu dla kumpla i niema śladu

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 18-09-2008, 00:41   

z tym wklejaniem to trzeba chyba troche uwazac bo jak klej bedzie zbyt dobrze trzymal to jasiek nie wystrzeli w ewentualnej przyszlosci lub nie tak jak powinien i moze narobic wiecej szkody niz pozytku :!: :!: :!: mnie sie wydawalo ze ta zaslepka jest na wcisk bo takie sprawia wrazenie tak jest np w Golfie4(u gory mocowana na paskach zeby nie wystrzlila z poducha w twarz)

Matik608 
Mitsumaniak

Wysłany: 18-09-2008, 13:25   

cuuube, tez myslalem ze to na jakis wcisk jest, nawet typ co mi go sprowadzal mowil ze kupie zaslepke i sladu nie bedzie..
masz racje z tym klejem, jak bym gdzies mial wypadek albo cos i poduszke wywali to sie nie otworzy i nie wiadomo co moze byc..
wytne ta wsytrzelona pokrywe kupie zaslepke wkleje i moze bedzie dobrze.
a co myslicie o tym zderzaku?? http://moto.allegro.pl/it...l_halogeny.html
tak mysle zeby kupic :D

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 28-07-2009, 22:09   

cuuube napisał/a:
cala deske musialbys wymienic jesli mialbys wersje sprowadzona ze Szwecji bo tam nie byla poducha standartem

No właśnie, mam wersję szwedzką i nie mam zaślepki. Czy to oznacza, że nie mam poduszki pasażera czy raczej nie było zaślepek. Jak to sprawdzić?

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

Odpowiedz do tematu