Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA4A 1.6] PRZEDNI MECHANIZM WYCIERACZEK CAO
Autor Wiadomość
mechu102 
Forumowicz

Auto: Colt CA0 '93 4G92 1,6 16V
Wysłany: 23-09-2008, 13:55   [CA4A 1.6] PRZEDNI MECHANIZM WYCIERACZEK CAO

WITAM
Ostatnimi czasy zepsuł mi sie mechanizm wycieraczek z przodu. tzn rozpadl mi sie przegub kulisty.Mam zamiar kupic jakis mechanizm uzywany od innego colta. Moje pytanie brzmi czy pasuje do CAO mechanizm od CJO bo wolalbym kupic jakis nowszy bo pewnie te z CAO sa jzu dosyc wyrobione i napewno jzu dlugo nie wytzrymaja w naszych deszczowych pogodah :)
Ps moze ktos z was ma taki na zbyciu???

Czerwien
[Usunięty]

Wysłany: 23-09-2008, 14:12   

Jest firma w Gdańsku która dorabia takie przeguby...jeden taki przegub mam na zbyciu jeśli potrzebujesz :)
Ostatnio zmieniony przez Czerwien 23-09-2008, 22:58, w całości zmieniany 1 raz  

LSA69
[Usunięty]

Wysłany: 23-09-2008, 19:13   

Miałem podobny problem :) W ASO Mitsuu powiedzieli mi za taki pręcik 100zł, i zrobiłem to po swojemu zepsuta część plastiku zeszlifowałem by zrobił się otwór, przełożyłem go przez kulkę w mechanizmie wycierek i założyłem blokadę :D działa dobrze i pewnie, i przy okazji zaoszczędziłem 100zł :D POzdr..

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 23-09-2008, 20:20   

Przed zakupem, sugeruję zapoznać się z tym.

mechu102 
Forumowicz

Wysłany: 23-09-2008, 21:38   

w moim przypadku regeneracja to juz chyba nie bedzie mialasensu.
probowalem nawiercic w tej kulce otwor ale to sie okazalo tak twarde ze polamalem kilka wiertel i ze zlosci odcialem ta kulke i w tej listwie tylko nawiercilem otwor i razem wszystko do kupy skrecilem.
wycieraczki dzialaja ale nie maja pelnego wychylenia i szarpia w punkcie zwrotnym ze wzgledu na duze luzy na tym rozwierconym przegubie

LSA69
[Usunięty]

Wysłany: 24-09-2008, 15:31   

Bo źle zrobiłeś, mogłeś ze szlifować plastik na szlifierce, wtedy plastik jest starty i mamy idealny otwór który przekładamy przez kulkę i zabezpieczamy :D Ale jeśli teraz już nic nie da się z tym zrobić to zostaje ci ASO albo szukanie używki na Allegro :) POzdr.... 8)

mechu102 
Forumowicz

Wysłany: 24-09-2008, 16:28   

dzisiaj kupilem jakis mechanizm uzywany. podobno tez cos tam z nim nie gra ale koles do konca nei wie, wiec zobacze jak mi go przysle.
mysle ze jakos poskladam do kupy wszystko i bedzie smigalo jak nalezy
pozdro

Odpowiedz do tematu